עבור לתוכן

מה ההבדלים בין ADSL לבין תשתית כבלים ומה יותר טוב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

היתי רוצה עצות בקשר לתשתית לאינטרנט

לאיזה חברה הכי כדאי להתחבר?

בזק,הוט או יס?

מה ההבדל בין תשתית של ADSL לבין כבלים?

מה יותר טוב ואיפה הגלישה תצא יותר איכותית?

איך מגדילים את ה-UPLOAD כשיש לי 2 וחצי מגה גלישה?

תודה מראש

פורסם

יס לא קשורה ישירות לעניין.

פשוט להוט יש חבילה משולשת:

1. מנוי כבלים (טלויזיה).

2. תשתית אינטרנט.

3. קו טלפון מבוסס כבלים.

יס שהיא חברה ששייכת ברובה לבזק נותנת חבילה מקבילה:

1. מנוי לווין של יס (טלויזיה).

2. תשתית אינטרנט ב- ADSL.

3. קו טלפון של בזק.

מה לדעתי עדיף?

אני אוהב יותר את "יס" מאשר את "הוט". בתכנים הן די דומים, אין מה לעשות. אבל השירות "יס" עדיף בהרבה ואני משתגע מהאיטיות של "הוט" אי אפשר לזפזפ באמת.

לגבי אינטרנט, מהניסיון שלי, ADSL הרבה יותר אמין.

מהירות היא זהה בחבילה זהה.

פורסם

רק תיקון קטן.

יס באמת לא מספקת תשתית, אבל מכיוון שהיא חברת בת בקבוצת בזק הן יכולות לתת מבצעים משותפים תחת הגבלות הרגולציה (משרד התקשורת, הגבלים עסקיים וכו'). המבצע שלהם הוא לא TRIPLE PLAY (טלפון, VOD בטלויזה ואינטרנט) כמו הוט כיוון שקו הטלפון לא משתתף במבצע (שוב הגבלות הרגולציה).

ההבדל הטכני בין ADSL וכבלים הוא שבADSL אתה משתמש בתשתית הקיימת של הטלפון, יש לך קו יעודי מהבית ועד למרכזת של בזק שמשמש אותך לדיבור בטלפון ולעבודה באינטרנט. בכבלים לעומת זאת אתה משתמש בתשתית הכבלים הקיימת, אבל אתה חולק את החיבור עם כל מי שבבניין/שכונה/רחוב.

בעקרון אין ממש הבדל בין המהירויות, ובמדינה שלנו, שיחסית מרושתת מאוד להתחברות באינטרנט מהיר "בסיסי" (750 קילו, 1.5 מגה, 2 מגה), אין כמעט מקומות ללא תשתית כזו או אחרת.

בגדול ההשוואה היא כזאת: בזק יותר אמינים אבל גם יקרים יותר, הוט יותר זולים אבל פחות אמינים.

החישוב הוא שלך, אתה מעדיף זול יותר ואז אולי אפשרות לקנות חיבור מהיר יותר, או יותר יקר ואז צריך אולי להתפשר על מהירות יותר נמוכה, אבל עם אמינות יותר טובה.

זה שיקול שלך.

גלישה איכותית קשורה להרבה יותר מהתשתית אז אין תשובה לשאלה זאת והUPLOAD זה לפי החבילות שמציעים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים