עבור לתוכן

מחפש תוכנה שתאפשר לי לנתק את ההארדיסק בלי לפגוע בו בזמן שהמחשב פועל

Featured Replies

פורסם

קצת רקע:

יש לי במחשב 4 הארדיסק, אחד מהם הוא של 4 ג'יגה ומשמש אותי בשביל להעביר מידע ביני לבין המשפחה/חברים וכו'

הבעיה היא שכל פעם צריך לכבות את המחשב בשביל לנתק/לחבר את ההארדיסק...

רציתי לדעת האם זה יפגע בו אם אני אנתק אותו בלי לכבות את המחשב?

הגיוני שכן... אך אני לא בטוח, לכן אני שואל...

ואם כן - האם יש תוכנה שתאפשר לי לנתק אותו בלי לפגוע בו? כלומר כמו התוכנה המובנית של WinXP של "ניתוק חומרה באופן בטוח", שכשמחברים הארדיסק נייד (כמו עט [128 מגה]) אז אחרי שלוחצים על "ניתוק חומרה באופן בטוח" אפשר לנתק בלי לפגוע בו, אז רציתי לדעת אם יש דבר כזה גם להארדיסק לא נייד (IDE)...

תודה מראש.

פורסם

אין.

חובה לכבות את המחשב לפני שאתה מנתק/מחבר מחדש התקנים פנימיים למחשב.

פורסם

גם אני לא מכיר שיטה שכזו.

אבל ! אני מכיר שיטה נוחה אחרת לעשות את הפעולה הזו.

אתה יכול לכבות את המחשב במצב של שינת חורף (hibernate) ואז כשתחזור לאותה פעולה שבה המחשב עבד (גם לאחר שכיבית לחלוטין את המחשב לחא תהיה שום בעיה וXP יזהה שהדיסק נשלף החוצה.

החיסרון כמובן שאתה כן מכבה את המחשב ולדוגמה אם אתה מחובר לתוכנת P2P ואתה ממתין לקבלת קובץ אז החיבור לאינטרנט יתנתק ותצטרך להמתין מחדש, מעבר לכך אתה לא תרגיש בכלל שהמחשב כובה לחלוטין.

והיתרון הוא שאתה חוזר לאותו מצב כאילו שלא כיבית בכלל את המחשב ולמרות זאת אתה יכול לנתק את הדיסק הקשיח.

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח שהבנתי במאה אחוז... אני אגיד מה הבנתי ותגיד לי אם זה נכון או לא:

אני יכול להיכנס למצב hibernate , לנתק את ההארדיסק ואז לצאת ממצב hibernate כשההארדיסק מנותק והכל יהיה בסדר?

ואז ללכת למישהו, להיכנס אצלו ל-hibernate, לחבר את ההארדיסק ואז לצאת ממצב hibernate כשההארדיסק מחובר והמחשב שלו יזהה שחובר הארדיסק חדש?

לגבי האינטרנט זה אכן קצת מפריע...

אבל מה שיותר הפריע לי זה הזמן... עד ההמחשב נכבה ועד שהוא עולה מחדש...

בעזרת מצב hibernate הכל יהיה יותר מהיר :)

כמובן אם מה שאני חושב (שכתבתי למעלה) זה נכון...

מחכה לאישור...

פורסם

מאשר :smoke:

ושוב אני מדבר על העניין הזה שפשוט בחזרה מהמצב הזה (לאחר שהמחשב כובה לחלוטין) XP בודק שינויים שנערכו בחומרה ומתאים את ההגדרות החדשות של החומרה אליהם.

לכן זה פתרון נוח כי XP יזהה חיבור של דיסק קשיח חדש וניתוק של דיסק לאחר הפעלה מחדש של המחשב ושיחזור המערכת ממצב שינה.

דרך אגב אני מאמין שאתה לא עובד עם כרטיס IDE שעליו אתה מחבר את הכוננים (כמוני ;D) לכן לא אמורה להיות לך בעיה עם הנושא הזה.

בכל אופן לידע כללי עם כרטיס שכזה XP לא יודע על החלפת החומרה כמו דיסקים קשיחים שמחוברים אליה, והוא מזהה רק שינויים בחיבורי הIDE שעל הלוח.

פורסם
  • מחבר

אהמ...

אם אתה מדבר על כרטיס PCI שמאפשר לחבר עוד 4 התקני IDE אליו, אז כן, ההארדיסק מחובר לכזה כרטיס...

החיבורים אצלי הם:

לוח:

IDE0 :

P: הארדיסק IBM 60 ג'יגה

S: הארדיסק WD 13 ג'יגה

IDE1:

P: צורב ימהה 10*16*40

S: דיוידי Aopen *16*12

כרטיס PCI ATA 133:

IDE0:

P: הארדיסק 6 ג'יגה WD

S: הארדיסק 4 ג'יגה עתיק, חברה לא ידועה...

אם אני אנתק את ה-4 ג'יגה שמחובר על ה-PCI, ה-Windows לא יזהה? :/

פורסם

קודם אני מופתע שבמקרה ניתקלתי שמישהו שכן משתמש בכרטיס שכזה. מזל שטרחתי לציין בדרך אגב שיש בעיה עם כרטיס שכזה.

בקשר לעניין עצמו צר לי לבשר לך שמנסיוני זה לא עובד עם כרטיס שכזה (אלא אם כן יש לך כרטיס אחר ממה שמפורט במפרט מחשב שלי)

אבל אל תחשוב לנסות זה לא יזיק לך כמו שלי זה לא הזיק.

בכל אופן לדעתי אתה תוכל להסתדר בדרכים חלופיות שלא תהיה לך בעיה איתם, פשוט מאוד תחבר את הדיסק שאתה רוצה שיהיה נייד לIDE שעל הלוח וזהו...

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה...

כרגע אני לא בבית, אני נמצא במחשב שיש בו הארדיסק אחד ב-IDE0 וצורב וסידירום ב-IDE1

ניתקתי את הצורב (MASTER) וחיברתי במקומו את ההארדיסק וככה עבדתי כל הזמן עד עכשיו (את זה עשיתי כרגיל, ע"י כיבוי המחשב לגמרי).

עכשיו כדי לנתק אותו ניסיתי את השיטה שלך...

start -> turn off computer -> hibernate

מה שקרה זה שהמחשב נכנס ל-hibernate והוא נכבה לגמרי, אז קודם כל יש לי שאלה: מה ההבדל בין לכבות אותו רגיל לבין hibernate?

אני בהתחלה חשבתי ש-hibernate זה שהוא מכבה את ההארדיסקים אבל נשאר דלוק...

טוב אז המשך הסיפור...

מה שקרה אח"כ זה שניתקתי את ההארדיסק והחזרתי את הצורב כמו שהיה בהתחלה...

הפעלתי את המחשב ע"י המתג (למרות שהוא היה ב-hibernate הוא היה כבוי לגמרי אז הפעלתי מהמתג, אך לא לפני שניסיתי ללחוץ על הקלידים ולהזיז את העכבר...)

ואז המחשב עלה, במקום המסך Boot הרגיל של Windows ראיתי מסך אחר שחור כזה עם פס לבן למטה שמתמלא, והיה כתוב שם משהו עם troublshoot וללחוץ F8 אם אני רוצה להיכנס ל-troubleshoot.... משהו כזה...

בכל אופן לא רציתי את זה, רציתי שהמחשב יעלה רגיל, אז חיכיתי...

וחיכיתי...

וחיכיתי וחיכיתי וחיכיתי וחיכיתי .....

והוא לא עלה...

אז עשיתי לו Restart ואז הוא הראה לי הודעה שבה אני יכול לבחור בין משהו עם delete איזה משהו... והשני משהו עם resume... עשיתי את השני והוא חזר למסך של מקודם ושוב חיכיתי ולא עלה..

אז עשיתי Restart ושוב בא לי המסך עם 2 האפשרויות, הפעם בחרתי בראשונה והוא עלה כרגיל...

ככה זה אמור להיות או מה?!?!

פורסם

מה שקרה זה שהמחשב נכנס ל-hibernate והוא נכבה לגמרי, אז קודם כל יש לי שאלה: מה ההבדל בין לכבות אותו רגיל לבין hibernate?

ההבדל הוא שבכיבוי רגיל כאשר אתה מפעיל מחדש את המחשב אז המערכת הפעלה מתחילה לעלות כרגיל, ויא סורקת את החומרה מטעינה דריברים וכד' ולבסוף טוענת תוכניות שרות וכד' עד שאתה מגיע לשולחן העבודה הרגיל בחלונות.

לעומת זאת במצב hibernate המחשב מתכבה לחלוטין אבל לפני הכיבוי הוא מבצע שמירה מדוייקת של מצב הזיכרון בקובץ. ואז בהעלאה חדשה של המערכת המחשב מטעין את הזיכרון מהקובץ הזה (שנקרא hiberfil.sys) ולאחר סיום הטעינה המחשב חוזר להיות בדיוק אותו מצב שבו היה לפני הכיבוי האחרון של המחשב.

אני בהתחלה חשבתי ש-hibernate זה שהוא מכבה את ההארדיסקים אבל נשאר דלוק...

זה מצב אחר שנקרא stand by והוא שונה כי בו המחשב לא נכבה לחלוטין אלא רק רכיבי חומרה מסוימים וזאת כדי לחסוף בחשמל. במצב הזה גם הזיכרון עצמו לא נמחק ולכן מתאפשרת חזרה במהירות לאותו מצב בו היה המחשב לפני שהוא נכנס למצב הזה.

כמו כן במצב כזה אסור להוציא חומרה מהמחשב כי עדיין יש מתחים בלוח האם ובחומרה אחרת שיכולים לגרום לקצר אם תנתק את החומרה בזמן פעילות.

ואז המחשב עלה, במקום המסך Boot הרגיל של Windows ראיתי מסך אחר שחור כזה עם פס לבן למטה שמתמלא, והיה כתוב שם משהו עם troublshoot וללחוץ F8 אם אני רוצה להיכנס ל-troubleshoot.... משהו כזה...

זה בדיוק המסך שאתה אמור לקבל בזמן חזרה ממצב hibernate

בכל אופן לא רציתי את זה, רציתי שהמחשב יעלה רגיל, אז חיכיתי...

והוא לא עלה...

זה כנראה מכיוון שהיתה בעיה כולשהי (אולי עם החומרה) שמנעה מהמערכת לחזור לאותו מצב קודם.

חבל שלא ניסית זאת שוב כדי לבדוק אם הבעיה חוזרת, ואפילו לנסות שוב ללא החלפת חומרה כדי לוודא שזה לא הגורם הבעיתי.

אז עשיתי לו Restart ואז הוא הראה לי הודעה שבה אני יכול לבחור בין משהו עם delete איזה משהו... והשני משהו עם resume... עשיתי את השני והוא חזר למסך של מקודם ושוב חיכיתי ולא עלה..

שוב.. כנראה שהבעיה נשארה ולכן זה לא עלה גם בנסיון השני :(

אז עשיתי Restart ושוב בא לי המסך עם 2 האפשרויות, הפעם בחרתי בראשונה והוא עלה כרגיל...

ככה זה אמור להיות או מה?!?!

כמו שאני מקווה שכבר הבנת זה לא אמור להיות ככה.. במצב רגיל היית אמור להצליח לעלות את המחשב לאחר מצב hibernate, ואם לא הצלחת יש לך בעיה שעדיין לא פתרת.

בכל אופן האפשרות הזאת להעלות את המחשב במצב רגיל גם לאחר כניסה למצב hibernate שימושית במקרים כמו שלך בהם המחשב לא מצליח לעלות ואז פשוט מעלים אותו כרגיל. ללא שיחזור המצב הקודם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, הכל ברור עכשיו בני :)

תודה רבה רבה ושיהיה יום טוב לכולנו.

פורסם

למה לעשות hibernate הכי טוב תקנה מגירה ךהרדיסק כמוני שיש לה אפשרות לחבר ל-usb ותכל לנתק את ההרד דיסק שלך

בלי הבעיה של כיבוי המחשב ;D

פורסם
  • מחבר

קיים כזה דבר??

וואו זה פתרון ממש מושלם!! :D

איפה קונים מגירה כזו וכמה היא עולה?

פורסם

תמתין לציאת דיסקים קשיחים בעלי ממשק ה Serial ATA אותם יהיה ניתן לחבר ולנתק בזמן שהמחשב עצמו עובד.

או שבאמת תקנה לך מארז חיצוני כזה המתחבר ל USB2 או עם קיים ל FireWire (כמובן עם יש לך FireWire) עד

כמה שידוע לי USB2 הכן מהיר יותר כיביכול מ FireWire עבל בדיסקים קשיחים ה FireWire נותן ביצועים טובים יותר.

פורסם

בקיצור איך קוראים למגירה הזאת???? (ויותר חשוב כמה היא עולה ;)) באמת פתרון אדיר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אפשר לקבל פרטים על המגירה שמתחברת ל-USB בבקשה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים