עבור לתוכן

הבדל בין 192 Khz לשאר

Featured Replies

פורסם

היי,

האם משתמשים ב192 KHZ למוזיקה?

אם כן אז למה? יש הבדל בין 48-44.1 KHZ (הכוונה להבדל איכות הנשמע לאוזן)?

במה משתמשים למה ולמה?

תודה מראש.

פורסם

תראה, נראה לי שזה תלוי באיש...

יש לי שירים של EVENESCENCE ב-MP3 וב-FLAC (פורמט Loseless, בלי איבוד נתונים) ולא שמעתי הבדל.

פורסם
  • מחבר

בנוסף לשאלות, בקולנוע והשאר, באיזו רמה משתמשים?

פורסם

תחפש בגוגל..

הנה מה שמצאתי מויקיפדיה:

דיסקים של DVD שיש בהם AUDIO של 5.1 (רובם), מקודדים ב-48KHZ.

וזה על דיסקים של Blue-Ray:

For uncompressed PCM and lossless audio in Dolby TrueHD or DTS-HD Master Audio formats, Blu-ray Discs support encoding in up to 24-bit/192 kHz for a maximum of six channels, or up to eight channels with at most 24-bit/96 kHz sampling.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע :)

אם אני אשמיע באולם גדול שיר ב-48 Khz, ואחר ב192 KHZ ישמעו הבדלים באיכות?

השאלה שמסתתרת בעצם מאחורי הכל היא, איזו איכות סאונד אני צריך בשביל להגיע לרמת סאונד של סרט קולנוע.

פורסם

פורמטים דיגיטאלים מורכבים מהרבה יותר מכמה KHZ, למעשה אני לא חושב שמישהוא יכול לשמוע הבדל מעל 44, יש שאומרים שזה לא מה ששומעים אלא שמרגשים את זה, בכל מקרה, לא משהוא קונקרטי ואתה גם צריך רמקולים תומכים.

פורסם
  • מחבר

רמקולים תומכים יש שלי..

כרטיס קול עוד אין..

אתה יכול להמליץ לי על כרטיס קול מצויין בין 250-300 ש"ח? (או שאני בכלל צריך לפתוח ת'רד חדש..?)

פורסם

אני לא מבין בזה ברמה של דגמים, אבל קשה לי להאמין שתמצא כרטיס טוב כמו שאתה מחפש בתקציב הזה.

אתה צריך לקחת בחשבון שבתקציב הזה אתה תקבל רק כרטיס עם יציאה אנאלוגית (שוב, לא מעודכן יכול להיות ואני טועה), הבעיה עם יציאות אנאלוגיות הן שיש הבדלים עצומים באיכות בין יציאה אנאלוגית לאחרת מה שלא קורה בדיגיטאלית דוגמאת אופטית, במקרה של אופטית אתה צריך גם רסיבר.

פורסם

תראה, נראה לי שזה תלוי באיש...

יש לי שירים של EVENESCENCE ב-MP3 וב-FLAC (פורמט Loseless, בלי איבוד נתונים) ולא שמעתי הבדל.

אתה מדבר על קבצים מוזיקה ועל ה-bitrate שלהם. הנושא המדובר פה בדיון הוא קצב דגימה של ההקלטה.

ברגע שעוברים להקלטות דיגיטליות יש צורך להמיר גל אנאלוגי למידע דיגיטלי. ככל שתדר הדגימה גבוה יותר ההמרה של המידע לדיגיטלי תהייה קרובה יותר לגל האנאלוגי. CD משתמש ב-44.1Khz, כל זה תמיד היה, זו גם הסיבה שכך תמיד יהיה. בשביל תדרים גבוהים יותר יש את ה-SACD את ה-DVD-A ואת שאר החברים המשודרגים. מבחינתך 192 לא אומר כלום מעבר לזה שזה 192 :) זה לא אומר שזה יישמע טוב יותר מאשר 44.1.

ההבדל המעשי היחיד (הבערך רלוונטי לעניין לפחות) הוא התדר המעשי של הצליל אליו אפשר להגיע. התדר המקסימלי של גל קול בקובץ דיגיטלי יהיה תמיד חצי מתדר הדגימה. מה שאומר שאם עובדים ב-44.1קילו מקבלים גל בתדר מקסימלי של 22.05קילו. עבודה עם 192קילו תאפשר גל קול בתדר מקסימלי של 96קילו.

עכשיו נכנסת השאלה של למי איכפת מזה בכלל?! אז לפחות בעיקרון כל עוד אתה לא כלב או עכברוש זה לא מעניין אותך, כיוון שבני אדם בתאוריה שומעים עד 20קילו מקסימום ובמעשית אפילו פחות. אבל, וזה אבל דיי שולי לדעתי. קראתי במספר מקומות על כמה בדיקות שנעשו כאשר אותו הקטע הושמע פעם אחת עם המידע מעל התדר הזה של 20קילו ופעם אחת בלעדיו, רוב האנשים טענו שהקטע שכלל את המידע הכביכול "מיותר" היה איכותי יותר. הסיבה שאמרתי שזה אבל דיי שולי היא גם כי אני לא יודע עד כמה הבדיקות האילו היו נכונות, וגם כי אין מצב שיש לך ציוד שיודע לשחזר תדרים כאלה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על כרטיס הקול הבא:

http://www2.zap.co.il/compModels.asp?sog=C-Soundblaster&model_id=38307

המטרה היא בעיקר הקלטות ממיקרופון מקצועי, דגימות קול (בעזרת ADOBE AUDITION/CUBASE) ועבודה עם FL Studio בשביל התמורה הכי טובה.

שווה לי? (400 ש"ח)

פורסם

ב-400 שקל לא קונים כרטיס קול למיקרופון מקצועי. לצורך העניין, ב-400 שקל לא קונים כרטיס גם למיקרופון חובבני להקלטות. לא רק זה, מיקרופון מקצועי דורש מתח פאנטום וצריך קדם מגבר מתאים וזה משהו שאין לכרטיס של קריאטיב (ולאף כרטיס שלהם חוץ מלכרטיסי ההרחבה היצוניים בסדרת ה-EMU).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

יש לי מיקרופון מקצועי של SAMSON AUDIO דגם C03, מחובר למגבר מדגם אומגה של לקסיקון, שמתחבר בUSB (נכון צרה, לא קנייה שלי...).

לאחרונה רציתי להקליט מדריכים לכל מיני תוכנות, אך כרטיס הקול המובנה מצרף רעשים לסאונד. עוד שיבה שבגללה אני מחפש כרטיס קול.

יש לך המלצה בשבילי?

תודה מראש.

פורסם

המיקרופון הזה הוא דורש מתח פאנטום? כי מיקרופון מיקצועי זה לא מיקרפון ב-200 שקל שמתחבר לכרטיס קול, יש הבדל עצום בין השניים.

בנוגע לכרטיס, תפתח דיון חדש ואנשים יגיבו לך. לא פחות טוב יהיה אם תריץ חיפוש.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

זה בא במערכת מקצועית שעלתה 3000 ש"ח.

תודה בכל מקרה, עזרת לי מאוד. :xyxthumbs:

פורסם

אפשר לדעת למה הגל האנלוגי הוא תמיד חצי מתדר הדגימה? בגלל שהמידע הדיגיטאלי בינארי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים