עבור לתוכן

חיבור רמקולים Yamaha TSS-1 לכרטיס צמוד-לוח של N-Force

Featured Replies

פורסם

שבת שלום לכולם,

השבוע החלטתי רמקולים חדשים, שיחליפו את ה-Inspire G380 הישנים והאהובים שלי, ויאפשרו לי סאונד 5.1 לסרטים.

לאחר שמצאתי הצעה מצויינת לרכישת מערכת יד-שנייה קניתי את ה-TSS-1 מבית Yamaha, שאמורים, לכאורה, להיות מערכת באיכות לא רעה בכלל (ואולי בעצם לא? ...)

כעת הרמקולים מונחים על השולחן ועל הקירות, אך אני נתקל בבעייה רצינית באופן החיבור שלהם.

החיבור הדיגיטלי דורש שימוש בכבל RCA, או כבל אופטי, בעוד ול-N-Force שלי יש רק יציאות 3.5mm.

בנוסף, החיבור האנלוגי במגבר מבוסס אך ורק על 2 כבלים (קדמיים, אחוריים), למרות שה-N-Force מאפשר חיבור על בסיס 3 כבלים (קדמיים, אחוריים, סנטר+סאב).

במצב הקיים כרגע מחוברת המערכת לכרטיס בצורה אנלוגית, באמצעות 2 כבלי 3.5MM. התוצאות בתכל'ס הן שהסנטר לא פועל, הסאב נשמע מאוד אנמי ובכלליות הסאונד פשוט מחורבן.

ממש לא לזה ציפיתי כהוצאתי את מיטב כספי על מערכת חדשה, שהייתה אמורה להיות לפחות רמה אחת מעל הרמקולים הישנים שלי... :-[

אז להלן שאלותיי אליכם-

האם יש אפשרות כלשהי לחבר את המערכת לכרטיס הקול בצורה דיגיטלית (באמצעות שימוש במתאם או משהו בסגנון)?

האם יש אפשרות לחבר את המערכת בצורה אנלוגית, כך שבאמת יתקבל סאונד 5.1?

האם אין ברירה ויהיה עליי לקנות כרטיס קול חדש, בעל יציאה אופטית/RCA?

ולשאלה הכי חשובה - האם איכות השמע נובעת מהבינוניות הטבעית של המערכת או שהאשמה מוטלת על החיבור האנלוגי הבעייתי?

(ואם התשובה לשאלה האחרונה היא כן - אני מציע למכירה סט רמקולים STS-1 מבית Yamaha, וחוזר ל-G-380 החמודים שלי, שדווקא נשמעו באמת בסדר גמור!... :silly:)

תודה רבה מראש לכל העוזרים,

עמית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים