עבור לתוכן

איך לצרוב vcd ב pal ב Nero ?

Featured Replies

פורסם

איך אני יכול לצרוב סרטי vcd בתוכנה nero שיהיה ב pal ולא ב ntsc

בבקשה תעזרו לי

פורסם

שאמה בוחר ב Nero ב VCD יש לך 2 אופציות PAL ו NTSC זה הכל

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע!

הבעיה היא כשאני בוחר pal

אחרי זה אני בודק את המאפיינים של הקובץ ושם כתוב ntsc

פורסם

יכול להיות להיות שלא קידדת את הסרט כ- PAL אלא כ- NTSC?

פורסם

הבעיה היא לא בנרו אלא בשיטת הקידוד של הסרט.

סרט בפורמט NTSC מקודד בשיטה שונה מPAL:

PAL

Video:

1150 kbit/sec MPEG-1

352 x 288 pixels

25 frames/second

NTSC/NTSC Film

Video:

1150 kbit/sec MPEG-1

352 x 240 pixels

29,97 frames/second

23,976 frames/second NTSC Film

לכן כנרו בודק את הקובץ שאתה רוצה לצרוב הוא מזהה פורמט של NTSC וכך הוא גם צורב את הסרט.

פשוט תקודד בפורמט של PAL...

פורסם

לדעתי זה לא משנה נרו יכול להמיר את הקובץ בלי בעיה, לכן אני שואל ניסית בכלל לצמרוב ולבדוק שזה עובד ?

חוץ מזה שאני לא מבין למה זה משנה לך בכלל ?

הרי היום כל הטלויזות והDVD שקימים בשוק תומכים בPAL וNTSC

פורסם

ברור שנרו יכול להמיר לאיזה פורמט שאתה רוצה... אבל למה להמיר פעמים?

חוץ מזה, יש סיבה למה להמיר את הקובץ ל - PAL או NTSC - והיא תלויה בכמה דברים:

יש כאלה - שאני בניהם - שמעדיף לראות בפורמט של PAL - לדעתי יותר "נח" לעין.

יש טלויזיות שלמרות שהן תומכות ב - NTSC עדין התמונה שלהם לא חלקה ומרצדת קצת.

סיבה שלישית - ולא הכי עקרונית, אבל בכל זאת - עדיף תמיד להמיר את הסרט לפי הפורמט המקורי שלו - אם במקור הסרט הוא ב - 25 FPS עדיף להשאיר אותו בפורמט הזה ולא להמיר ל - NTFS - התוצאה תיהיה טובה יותר.

פורסם

קודם כל ברור שמיותר להמיר קובץ מPAL לNTSC. מה שאני אמרתי הוא שאין צורך לשנות את הצורה שבה הקובץ קיים.

אם הקובץ מגיע כMPG שמקודד בשיטת PAך תשאיר אותו כמות שהוא ותצרוב אותו כמות שהוא ואם הוא מגיע כNTSC כנ"ל. כל מה שאמרתי שאם תרצה להמיר תבנית מסויימת זה מאוד פשוט ע"י צריבה של הדיסק בשיטה אחרת.

אבל עזוב את כל השטויות האלה, תאמין לי שאתה לא מבדיל בין השיטות ואני מוכן להתערב איתך שאם תראה סרט בטלויזה כשהקור הינו PAL או NTSC לא תוכל להבדיל בינהם.

עובדה שאתה טוען שPAL פחות מרצד !

שיטת PAL עובדת עם קצב תמונות של 25 שתמונות בשנייה בקצב עידכון של 50MHZ..

לעומת שיטת NTSC שמשדרת בקצב 30 תמומות בשנייה בקצב עידכון של 60MHZ..

ההבדל הוא שהרזולוציה בPAL קצת יותר גבוה וזה גם כן רק בקווים האנכיים.

אם את הפרטים המינימליים האלה אתה לא יודע כנראה שאי צוררך שתתעמק יותר מידי בכל העניין הזה ואל תסתבך יותר מידי תצרוב את הסרט כמות שהוא וזהו.

פורסם

בני, אני לא מסכים איתך להגבי ההבחנה בין השיטות.

אני שוב אומר שאני מעדיף את PAL ואני ממש ממש מרגיש בהבדל בניהן!!!

כמו שאמרתי - הסיבה השלישית שציינתי - של מקור הסרט - היא הכי פחות רלונטית (לעין) והיא נובעת מכך שכשממירים מסרט בפורמט של 29.976 FPS ל - 25 FPS יש סיכוי טוב יותר לבעיות בהמרה (מבחינת סנכרון תמונה קול). אני מסכים שלא בגלל הסיבה הזאת יש את ההבדל בצפיה בסרט המוגמר.

יכול להיות שזה בגלל הטלויזיה שלי - אבל כשאני ממיר ל - NTSC יש לי קצת ריצוד של המסך לכן אני מעדיף את הפורמט של PAL.

היתרון היחסי של NTSC הוא ברזולוציה, אבל הוא דיי מינורי - ובלי שום קשר עדיף תמיד להמיר את הסרט בתוכנה נפרדת - ולא ע"י נרו, וכך לשלוט יותר בתוצר המוגמר - ובכלל זה ברזולוציה המקורית של הסרט.

פורסם

סיבה שלישית - ולא הכי עקרונית, אבל בכל זאת - עדיף תמיד להמיר את הסרט לפי הפורמט המקורי שלו - אם במקור הסרט הוא ב - 25 FPS עדיף להשאיר אותו בפורמט הזה ולא להמיר ל - NTFS - התוצאה תיהיה טובה יותר.

פה כתבת דבר מאוד נכון. וכדאי שנבהיר את עצמנו כי נראה לי שיש בינינו אי הבנה.

כתבת שזה לא עקרוני אבל זה דווקא עקרוני מאוד !

סרט או כל קטע וידאו שמגיע בפורמט מסויים עדיף לשמור אותו באותו פורמט, ולא לשנות אותו, ודווקא לא מהסיבה שכתבת של בעייה עם התזמון של הסאונד והוידאו, תוכנות שיודעות להמיר את הסרט בצורה טובה לא עושות בעיות שכאלה.

כמו כן אמרת שכשאר אתה ממיר מPAL לNTSC אתה מקבל ריצוד, שוב זה נכון, כי המקור הינו בעל פחות FPS ואתה מייצר פרימים חדשים כדי להשלים תמונות לשידור בNTSC. לכן המסקנה היא לא להמיר בכלל ואין יותר טוב מזה. וזה בערך מה שכתבתי מההתחלה.

רק שאתה מתעקש שPAL יותר טוב (תזהר שהאמריקאים לא ישמעו אותך) ואתה טוען שאתה מעדיף להמיר NTSC לPAL בגלל שזה יותר נראה טוב לעיין. אם אתה מרגיש טוב עם זה (וזה הכי חשוב) תהנה לך, אבל אם אתה רוצה לדעת אתה עושה פעולה מיותרת ובס"כ עדיף שסרט משגיע שNTSC ישאר כזה ולא תמיר אותו לPAL.

ובכלל נראה לי שיש לך סלט בראש בין כל הפורמטים האלה, כי אתה שוב חוזר ואומר בטעות שסרט NTSC בעל רזולוציה יותר טובה וזה לא נכון.

כדאי שתבין קצת יותר בנושא לפני שאתה מגיע להחלטות כמו שאתה אומר.

ודרך אגב ידעת שסרטים שמוקלטים בהוליווד ומשודרים בקולנוע מוקלטים בכלל ב24FPS ?

והם כולם עוברים המרה כדי לאפשר צורת שידור בטלויזיה ביתית ?

פורסם

בני ידידי... ;D

אני מאוד שמח שאתה שולח אותי ללמוד את הנושא לפני שאני מגיע להחלטות, אבל בלי להשתחצן אני חושב שאני מבין מספיק כדי להגיד את מה שאמרתי...

כתבתי של - NTSC יש יתרון ברזולוציה בגלל הסיבה הפשוטה שהופורמט של רחב יותר: 240X352 מול 288X352.

לכן כשאתה ממיר סרט - שתמיד מגיע בפורמט רחב (אני עדיין לא ראיתי אף סרט נורמלי שמגיע בפורמט 3:4) - תאבד פחות תמונה בצדדים.

בלי שום קשר, אמרתי, שכמובן להמיר בתוכנה נפרדת בה אתה יכול להגדיר את גודל השוליים של התמונה ובכך לשמור על הפריסה של הסרט (או פשוט להשתמש בתוכנה כמו TMPGEnc בה ניתן לשמור בפשטות על הפורמט ע"י הגדרת ההמרה תוך שמירת הפורמט ומיקום התמונה במרכז).

בקשר למה שאמרת בנוגע לריצוד, אני יכול להגיד לך שאני סובל מהתופעה הזאת גם שאני צופה ב - DVD מקורי שמשודר בפורמט הזה, והתופעה הזאת מוכרת לי לא רק אצלי אלא גם אצל החברים שלי. אולי בגלל שמדובר בטלויזיות מולטיסיסטם לא הכי חדישות בשוק...

בלי שום קשר כמו שאתה בטח יודע יש הרבה סוגים של NTSC ולא כל טלויזיה תומכת בכולם (שלי למשל תומכת ב - 5 פורמטים אם אני לא טועה) ולכן כשאתה מנסה לשדר על הטלויזיה פורמט של NTSC שהיא לא תומכת בו - היא תשדר על הפורמט שהיא תומכת בו - וזה יכול לצור ריצוד. אני מתאר לעצמי שהבעיה הזאת יותר שכיחה בטלויזיות ארופאיות ופחות, אם בכלל, באמריקאיות שמתוכננות לשדר את הפורמט הזה.

ומשהו קטן ואחרון... אני ממש לא מתעקש, לדבריך, להמיר ל - PAL וגם כתבתי, אם תבדוק, שתמיד עדיף להשאר בפורמט המקורי!!!

ו... זהו ;)

פורסם

תומר היקר.

אם אנחנו באים בגישה של לריב אחד עם השני אז אני מוותר על זה מראש.

אני באמת שלא מנסה להשתחצן, אבל זה פשוט מפריע שאתה טועה ואתה לא מוכן להכיר בזה.

אם באמת תרצה להבין במה אתה טועה ותהיה מוכן לקבל את העניין הזה שאתה יכול בכלל לטעות, אז אני מוכן לפרט, אבל אם אתה מתעקש לכתוב דברים מוטעים ועוד להסיק מהם מסקנות מוטעות זה חבל מאוד. אני מקווה לפחות שמי שקורא את הת'רד הזה יצליח להבין את אמיתם של הדברים.

שים לב שאני אפילו לא מתעסק בנושא כי אתה בכלל לא מתיחס לתוכן הדברים שאני כותב ואתה סותר עובדות כדי להוכיח את טענתך.

פורסם

בני, לצערי אתה טועה בנימת הדברים שלי.

הדבר האחרון שאני מצפה מדיון באתר הזה זה לריב.

אני חשבתי שתשובתי הייתה ענינית ונגעה אך ורק לעובדות הדיון שלנו.

אני מתנצל מראש אם חשבת אפילו לרגע שאני מחפש לריב או משהו - אני מאוד מחבד את הערותיך - למרות שלא תמיד אני מסכים איתן ולכן הגבתי.

לגופו של עיניין תרשה לי להעיר שאני מדוע לכך שיתכן שאני טועה ומוכן להודות בטעותי כמעמידים אותי על אחת.

אני חושב שאין צורך להיסחף לביטויים לא ענייניים כמו

"אבל זה פשוט מפריע שאתה טועה ואתה לא מוכן להכיר בזה." או "אם באמת תרצה להבין במה אתה טועה ותהיה מוכן לקבל את העניין הזה שאתה יכול בכלל לטעות, אז אני מוכן לפרט, אבל אם אתה מתעקש לכתוב דברים מוטעים ועוד להסיק מהם מסקנות מוטעות זה חבל מאוד. אני מקווה לפחות שמי שקורא את הת'רד הזה יצליח להבין את אמיתם של הדברים."

אני חושב שהערה זו מזלזלת ולא עניינית ואני, שוב בלי כל רצון לריב, לא מעוניין שתקטלג את דברי בצורה זו או אחרת או שתצא בהצהרות לחברי הפורום המכובד הזה בדבר נכונות דברי וצורת חשיבתי. יתכן אולי שאתה טועה, ידידי?!

אם יש לך משהו להגיד לגופו של עניין - עשה זאת - וספק מובאות לדבריך.

בהמשך לדבריך אני יותר מאשמח לקבל תיקונים לדברי.

מכל מלמדי השכלתי.... :)

פורסם

קודם כל גם אני טועה (והרבה) ומה לעשות לומדים רק מטעויות, לכן אני מנסה לעזור לאנשים מהטעיות שעשיתי ולמדתי מהם.

בקשר לעניין הספציפי שעליו דיברנו.

אתה אמרת דברים שסותרים את עצמם ויותר מפעם אחת ובכלל לא התיחסת לעובדה שאני מסביר לך יותר מפעם אחת שבNTSC המסך מרצד (כשבצם זה אמור להיות בדיוק הפוך, כי בשיטה הזו יש קצב תמונות יותר גבוה), אבל באמת הגדלת לעשות כשאמרת שלNTSC יש יתרון ברזלוציה, עכשיו מדבריך נראה שאתה כן מבין עניין כי הזכרת את הקטע של aspect ratio רק שאתה קצת מבלבל בין הדברים.

עכשיו אני יסביר לך על מה אני מדבר. איך אתה יכול לאמר שלNTSC יש יתרון ברזלוציה כשבעצם יש לו רזולוציה יותר נמוכה מPAL ? זה לא קונפליקט בדבריך ? ועוד אתה אומר שבNTSC המסך יותר רחב ולכן יכנס לך יותר נתונים ברזלוציה האופקית (כמו שצריך בסרטי קולנוע) אבל בעצם אתה כנראה לא מודע לעובדה שהההבדל הוא דוקא במספר הפיקסלים האנכיים ולא האופקיים ! הרזולוציה האופקית זהה בשני שיטות השידור והיא עומדת על 352. ההבדל הוא בכמות הפיקסלים לרזולוציה האנכית ! שבPAL הוא קת יותר מאשר NTSC.

לכן אני שוב יחזור על הדברים בצורה הפשוטה ביותר. עדיף להשאיר סרט בפורמט המקורי שלו כי זה מיותר להמיר סרט מפורמט אחד לאחר. משמע אם הסרט שברשותך בפורמט PAL משאיר אותו כזה ותצרוב אותו כPAL לעומת זאת אם הסרט שלך בפורמט NTSC תשאיר אותו בפורמט הזה ואל תמיר אותו לPAL, אין שום יתרון בלהמיר אותו לPAL ובטח שלא כמו שאמרת כדי שהמסך לא ירצד. אולי בטלוזיה שברשותך לא מנגנת NTSC בצורה טובה אבל זה עדיין לא אומר שPAL יותר טוב מNTSC ובטח שלו בקצב הריצוד של התמונה.

נהפוך הוא היתרון של PAL הינו ברזולוציה הקצת יותר גבוה שהוא מספק והחסרון הוא קצת התמונות היותר נמוך.

בקשר לעניין אחר שהזכרת. נכון שPAL מציג את המסך יותר פחות רחב אבל זה בגלל שהaspect ratio שלו על מסך מחשב נראה כך.. אבל במסך טלוזיה רגיל זה נראה אחרת, מכיוון שהרזולוציה במסך מחשב שונה ממסך טלווזיה, ואם הזכרת המרה של סרט רחב לסרט VCD אז שוב עדיך להשאיר את הסרט בפורמט המקורי שלו ולא לשנות כי אם תשתמש ברזולוציה אחרת עדיין ישאר לך אותה איכות ברוחב התמונה.

פורסם

כמו שאמרת, זה הופך לויכוח במקום לדיון ענייני.

אני אומר את דעתי בשתי משפטים:

בהמרה ל - PAL התוכנה שמבצעת את ההמרה חותכת את קוות התמונה כדי להכניסה לפורמו 4:3, לכן התמונה ב - NTSC תיהיה יותר אוטנטית כי היא שומרת יותר על היחס בין אורך לרוחב (לא אמרתי של - NTSC רזולוציה טובה יותר - אמרתי שיש לה יתרון בנושא הזה).

בשום שלב לא אמרתי ש - PAL טובה יותר, ותמיד שדיברתי אמרתי שזו העדפתי האישית, יתכן בגלל הטלויזיה "האיכותית" שלי.

לסיכומו של עניין יכול להיות שהתפתח פה ויכוח קטן אבל החברה בפורום קיבלו הרבה אינפומציה על נושא ההמרה של סרט לפורמט VCD...

;D ;D ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים