עבור לתוכן

האם המחירים של הכרטיסי מסך מוצדקים?

Featured Replies

פורסם

לפני כמספר שנים זכור לי שמחירים של כרטיסי המסך לא היו עוברים את ה1000 שקל

אם ניקח את המחירים של המעבדים של אינטל שהם בטנולוגייה 65NM התחילו במחיר 700 שקל

אך תמיד המחירים שלהם היו כאלו לא בגלל הפיתוח או קשיים טכנולוגים

אלא פשוט ככה

האם כיום הטכנולוגיה מתקשה לייצר GPU וזיכרון בשבלם ולכן המחירים כאלו ?

פורסם

כל כמה זמן מגיע מישהו וטוען שלא מזמן כרטיסי מסך לא עלו מעל 1000 שקל, זה פשוט כי בזמנו היית בטוח ש GeForce 4 MX 440 זה אחלה כרטיס בזמן שאני למשל קניתי GeForce 4 Ti4600 VIVO ב 3000 שקל (והתבאסתי לאללה כשחודש אחרי זה יצא ה Radeon 9700).

אם כבר המחירים של כרטיסים סבירים בימינו יותר נמוכים, פעם היית חייב להתפשר הרבה יותר באיכות של הכרטיס בשביל לקנות משהו בפחות מ1500 שקל.

פורסם
  • מחבר

ובעידן ה 3DFX גם היו מחירים כאלו לכרטיסים ?

פורסם

ועוד איך, אני קניתי את ה VERITE שלי באיזה 1500 שקל בגלל שהוא היה רק טיפה פחות טוב מ VOODOO והיה שווה יותר את המחיר.

גם עשיתי הימור לא נכון בזמנו שהיו חברות יותר גדולות שתמכו ב VERITE (הכרטיס שלי למשל היה של CREATIVE) וגם חשבתי שאין ל VOODOO סיכוי להצליח כי מי ירצה כרטיס שהוא תוספת לכרטיס מסך?

פורסם
  • מחבר

הגענו לטכנולוגייה שרצינו כל כך ?

DX10 או שתמיד יהיו עוד שיפורים

פורסם

אם כבר המחירים של כרטיסים סבירים בימינו יותר נמוכים, פעם היית חייב להתפשר הרבה יותר באיכות של הכרטיס בשביל לקנות משהו בפחות מ1500 שקל.

על הנקודה הזאת עוד אפשר להתווכח, אבל אי-אפשר להתעלם מהעניין שלא חלה ירידת מחירים רשמית מאז השקת 8800GTX (לפני 10 חודשים) - ואני לא מתכוון לתנודה של עשרות שקלים הנובעת בד"כ משינויים בשער הדולר, מסים וכו'.

לא שמת לב שכל החומרה המומלצת מסתובבת בשוק כבר למעלה מחצי שנה? אין לזה הגדרה אחרת מלבד קפאון.

פורסם

VOODOO היה אחלה של כרטיס, גם סחב את כל המשחקים יפה באותה תקופה אבל הוא עדיין עלה בסביבות ה1000 שח. היום בשביל כרטיס באותה רמה של פעם זא 8800GTS הוא כמו VOODOO של אז, משלמים 2500 שח. בהחלט משהו איבד כאן פרופורציה...

חוץ מזה אסור לשכוח שערך הכסף גם ירד, זא 100 שקל לפני 10 שנים הם בערך 250 שח של היום ותחשבו על זה...

פורסם

קודם כל VOODOO לא היה כרטיס מסך הוא היה תוסף לכרטיס מסך, שנית כל מתי הוא עלה 1000 שקל שנה וחצי אחרי שהוא יצא?

פורסם

אל תשכחו שהשקל גם היה שווה יותר פעם מאשר היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים