עבור לתוכן

שווה לקנות את ה-ZUNE?

Featured Replies

פורסם

כשהזון עם 30GB עולה 199$ וה iPod 80GB עולה 250$ אז כן מחיר של מעל 200$ ל30GB זה יקר.

(המחירים הם מחו"ל כי הירידת מחירים עוד לא הגיעה לארץ אבל תחכה שבוע שבועיים).

• תגובות 55
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

כשהזון עם 30GB עולה 199$ וה iPod 80GB עולה 250$ אז כן מחיר של מעל 200$ ל30GB זה יקר.

(המחירים הם מחו"ל כי הירידת מחירים עוד לא הגיעה לארץ אבל תחכה שבוע שבועיים).

אני חושב שמצאתי את ה-1300 שקל במחיר טוב, כי בבאג זה עוד עולה 2000 שקל!!!!!

גם אם תהיה הורדת מחירים בחו"ל, אני לא חושב שיהיה לי בארץ בפחות מ-1300 שקל.

פורסם

ה iPod classic עולה בדיוק אותו מחיר כמו ה iPod הקודם, את הקודם אפשר להשיג בארץ ב 1260 שקל.

תעשה לבד את החישוב אם אתה מעוניין לקנות נגן של 30 גיגה במחיר יקר יותר מנגן 80 גיגה.

פורסם
  • מחבר

ה iPod classic עולה בדיוק אותו מחיר כמו ה iPod הקודם, את הקודם אפשר להשיג בארץ ב 1260 שקל.

תעשה לבד את החישוב אם אתה מעוניין לקנות נגן של 30 גיגה במחיר יקר יותר מנגן 80 גיגה.

איזה יקר יותר? בחנות שראיתי את הזן ויז'ן ב-1300, יש את האייפוד 80 ג'יגה ב-1880.

פורסם

אתה מקשיב לי בכלל?

פורסם
  • מחבר

אתה מקשיב לי בכלל?

כן.... אני לא מבין מה אתה רוצה?

פורסם

אני מדבר על iPod classic 80GB ואני אומר שעדיין אין אותו בארץ ואתה מדבר איתי על מחירים של ה iPod 80GB.

אין יותר iPod "רגיל" החליפו אותו ב classic, החדש מגיע בנפח של 80GB ועולה כמו ה 30GB הקודם.

פורסם

אני חושב שאולי אני יקח בעצם את ה-ZVM במקום ה-ZUNE, מה אתם אומרים כדאי?

וכדאי לקנות את זה בארץ ב-1300 שקל או שיקנה לי חבר של אבא שלי בהונג קונג?

הפחד שלי מהקנייה בהונג קונג, זה שאולי שם תהיה בעיה עם האחריות וכל החיבורים שאולי שונים שם.

וגם אני פוחד שהוא יקנה לי בטעות משהו אחר.

לא, לא כדאי.

כמו שאמרתי לפני, לשניהם אין תמיכה בעברית.

אני תומך ביונתן (decktor) ומציע לך לקנות את האייפוד קלאסיק (ורק רוצה לחדד את הנקודה של יונתן, זה לא שכבר לא קיים אייפוד רגיל, זה פשוט ששינו לו את השם כדי שיובדל מה-iPod Touch החדש), גם בגלל שהוא מציע נפח יותר גדול מה-Zune וה-ZVM וגם בגלל התמיכה בעברית.

אבל עדיין לא אמרת אם התמיכה בעברית מפריעה לך?

פורסם

מהאייפוד הראשון ועד היום האייפוד נקרא פשוט "אייפוד". אבל אנשים פשוט לא הבינו את זה והוסיפו לו כל מיני שמות כמו וידאו ודור 5, 5.5 וכו'. אפל אף פעם לא נתנה עוד שם לנגן הזה מלבד "ipod". אבל כנראה שאנשים פשוט לא מבינים. אז כדי שיבינו פשוט קרו לו אייפוד קלאסיק.

moonjib, הדברים שאתה אומר הם בכלל לא פרמטר לאיכות של נגן. זה שיש לו עברית ונפח יותר גדול לא עושה אותו יותר טוב ויותר איכותי. גם לכל נגן ג'נרי היום יש עברית. זה לא עושה אותו יותר טוב.

תגידו אנשים מה לא ברור, הZVM נגן יותר טוב וזה פשוט עובדה. אם הבנאדם לא צריך 80 ג'יגה אין לו שום סיבה לקנות את האייפוד.

היום בארץ ניתן להשיג את הZVM בקצת יותר מ1200 שקל.

פותח הדיון, אם אתה לא צריך 80 ג'יגה אין לך שום סיבה לקנות את האייפוד כי הוא פשוט נגן פחות טוב מהZVM ברוב הפרמטרים.

פורסם

מהאייפוד הראשון ועד היום האייפוד נקרא פשוט "אייפוד". אבל אנשים פשוט לא הבינו את זה והוסיפו לו כל מיני שמות כמו וידאו ודור 5, 5.5 וכו'. אפל אף פעם לא נתנה עוד שם לנגן הזה מלבד "ipod". אבל כנראה שאנשים פשוט לא מבינים. אז כדי שיבינו פשוט קרו לו אייפוד קלאסיק.

moonjib, הדברים שאתה אומר הם בכלל לא פרמטר לאיכות של נגן. זה שיש לו עברית ונפח יותר גדול לא עושה אותו יותר טוב ויותר איכותי. גם לכל נגן ג'נרי היום יש עברית. זה לא עושה אותו יותר טוב.

תגידו אנשים מה לא ברור, הZVM נגן יותר טוב וזה פשוט עובדה. אם הבנאדם לא צריך 80 ג'יגה אין לו שום סיבה לקנות את האייפוד.

היום בארץ ניתן להשיג את הZVM בקצת יותר מ1200 שקל.

פותח הדיון, אם אתה לא צריך 80 ג'יגה אין לך שום סיבה לקנות את האייפוד כי הוא פשוט נגן פחות טוב מהZVM ברוב הפרמטרים.

תפסיק לעוות דברים, זה שאפל לא נתנו לו עוד שמות, זה לא אומר שהוא לא השתנה.

אנשים נתנו לו את התוספת של הדור כדי להבדיל בין הדורות (מן הסתם שגם אפל מבינה שיש דורות (כאילו דה), היא פשוט לא שמה כדי שלא יכער את השם הרשמי).

אתה ממש בלבלת פה הכל, כנראה שאתה לא מבין.

אם רוצים להמליץ למישהו נגיד על אייפוד: "תקנה את האייפוד וידיאו (דרוש כדי שלא יחשוב שזה השאפל או הנאנו) דור 5.5 (כדי שיידע לקנות את השיפור, 5.5, ולא את המקורי, 5.0).

אם אפל לא מציינים את הדורות, זה לא אומר שאין (כמו שאין במטוסי קרב, אבל המונח הזה קיים וחשוב).

וכן, אני מודע לזה שה-ZVM יותר טוב, יש לי אחד (וגם אייפוד, אמנם לא וידיאו, אבל זה אותו עקרון חוץ מהקטע של הוידיאו).

הבעיה פה, שאין לו ולא ל-zune תמיכה בעברית (כרגע, לכו תדעו אם זה ישתנה), וכישראלים שלרובנו אוסף מוזיקה בעברית זה יכול להוות חסרון רציני.

לי למשל, יש אוסף של 700 שירים בערך, וממש מעצבן אותי שאני לא יכול לדעת איזה שיר אני אשמע. הפתרון היחידי (והדפוק) שמצאתי, זה לעשות מכל האוסף העברי playlist, לשים ב-shuffle, ואז להעביר עד שאני מוצא שיר טוב. אכן, פתרון דפוק!.

אז כן, למרות שיש לי את ה-zvm ולמרות שאני יודע שהוא יותר טוב מהאייפוד, ויש לו גם יותר פיט'צרים, אני אמליץ על האייפוד (בעיקר בגלל העברית, ובנוסף בגלל עניין הנפח).

וזה שלכל נגן ג'נרי יש עברית, זה לא עוזר לנו יותר מידי בדיון הזה, וגם לא ממש קשור אליו.

פורסם

לאחרונה קניתי ZVM, ולא היו לי בכלל תהיות לגבי ZUNE או IPOD, למה? כי הוא עדיף בכל פרמטר עיקרי (בדיעות שלי כמובן) מלבד ה"עברית" שאישית אני לא צריך, והGB/CURRENCY, שגם לא מעניין אותי כי בשביל שירים 30GB מספיק לי [בשביל וידאו יש PPC MediaPlayer, הוידאו של הנגן הזה ישמש אותי רק כשאני ממש רוצה שאיזה סרט יהיה נייד איתי בצורה זמנית].

וחוץ מזה, לגבי הבעיה שלכם עם עברית, יש פתרון פשוט וקל, קוראים לו ID3v Tag ואפשר בקלי קלות לשים v2 באנגלית, כמובן שזה לא טוב כמו עברית טבעית, אבל מה הביג דיל?..... אז תקראו את השם של זה באנגלית במקום בעברית [לדוגמא: הדג נחש = Ha Dag Nahash], ההמצאה הזו שאתה חייב בעיוורון לחפש שירים נובעת מעצלנות או שסתם אמרת את זה כדי לגרום ל"בעיה" להשמע חמורה יותר..

בכל מקרה, אני לא מוצא סיבה טובה בפרמטרים שלי לקנות היום IPOD או ZUNE, למרות שיש כאלו עם העדפות ספציפיות שבשבילם הIPOD או אפילו הZUNJE יהיו נגנים ארטקטיביים יותר, ואגב כמו שאמרתי, כל החסרונות שהפלתם על הZUNE או לפחות רובם [מלבד העברית למיטב ידיעתי] ניתם לפתירה ע"י החלפת Firmware.

לגבי בעיות עם הונג קונג, הבעיה היחידה שאני הייתי חושש ממנה [מלבד שהחבר שלך יתבלבל ויביא לך איזה נגן עלום שם ;D] זה זיוף..... אני לא יודע ספציפית לגבי הונג קונג אבל אני יודע שמדינות אסיה שורצות בזיופים של נגנים כשהאיכות שלהם נוראית..... וכמובן שאחריות לא תקבל בארץ.

פורסם
  • מחבר

לאחרונה קניתי ZVM, ולא היו לי בכלל תהיות לגבי ZUNE או IPOD, למה? כי הוא עדיף בכל פרמטר עיקרי (בדיעות שלי כמובן) מלבד ה"עברית" שאישית אני לא צריך, והGB/CURRENCY, שגם לא מעניין אותי כי בשביל שירים 30GB מספיק לי [בשביל וידאו יש PPC MediaPlayer, הוידאו של הנגן הזה ישמש אותי רק כשאני ממש רוצה שאיזה סרט יהיה נייד איתי בצורה זמנית].

וחוץ מזה, לגבי הבעיה שלכם עם עברית, יש פתרון פשוט וקל, קוראים לו ID3v Tag ואפשר בקלי קלות לשים v2 באנגלית, כמובן שזה לא טוב כמו עברית טבעית, אבל מה הביג דיל?..... אז תקראו את השם של זה באנגלית במקום בעברית [לדוגמא: הדג נחש = Ha Dag Nahash], ההמצאה הזו שאתה חייב בעיוורון לחפש שירים נובעת מעצלנות או שסתם אמרת את זה כדי לגרום ל"בעיה" להשמע חמורה יותר..

בכל מקרה, אני לא מוצא סיבה טובה בפרמטרים שלי לקנות היום IPOD או ZUNE, למרות שיש כאלו עם העדפות ספציפיות שבשבילם הIPOD או אפילו הZUNJE יהיו נגנים ארטקטיביים יותר, ואגב כמו שאמרתי, כל החסרונות שהפלתם על הZUNE או לפחות רובם [מלבד העברית למיטב ידיעתי] ניתם לפתירה ע"י החלפת Firmware.

לגבי בעיות עם הונג קונג, הבעיה היחידה שאני הייתי חושש ממנה [מלבד שהחבר שלך יתבלבל ויביא לך איזה נגן עלום שם ;D] זה זיוף..... אני לא יודע ספציפית לגבי הונג קונג אבל אני יודע שמדינות אסיה שורצות בזיופים של נגנים כשהאיכות שלהם נוראית..... וכמובן שאחריות לא תקבל בארץ.

אין אחריות בארץ? אני חושב שכן, למה נראה לך שלא?

ובהונג קונג אני כן יקבל אחריות?

נ"ב: לא מאוד משנה לי הקטע של עברית, יש לי ממש קצת שירים בעברית.

פורסם

אם תקנה בהונג קונג ZVM למה שקרייטיב יתנו לך אחריות בארץ? נציגות אחרת, יבואן אחר..... למה שיהיה לו אכפת מסחורה שנקנתה ממקום אחר?

אמנם לא חקרתי לעומק את פוליסת האחריות הבין לאומית של קרייטיב, אבל זה רק בגלל שאף פעם לא נתקלתי באחת כזו ולכן אני מסיק שהיא לא קיימת, ושכל יבואן ונציגות נותנים אחריות ללא קשר אחד לשני :)

פורסם
  • מחבר

אם תקנה בהונג קונג ZVM למה שקרייטיב יתנו לך אחריות בארץ? נציגות אחרת, יבואן אחר..... למה שיהיה לו אכפת מסחורה שנקנתה ממקום אחר?

אמנם לא חקרתי לעומק את פוליסת האחריות הבין לאומית של קרייטיב, אבל זה רק בגלל שאף פעם לא נתקלתי באחת כזו ולכן אני מסיק שהיא לא קיימת, ושכל יבואן ונציגות נותנים אחריות ללא קשר אחד לשני :)

אה בסדר, חשבתי שהתכוונת שבארץ אם אני קונה את ה-ZVM אין לי אחריות.

פורסם

זה לא נובע מעצלנות (ואני לא. אני לא מכיר הרבה אנשים שערכו את כל האוסף שלהם עם תוכנה וידנית כדי שיהיו פרטים לכל השירים. Music brainz ללועזי, וידני לעברי) ולא כי סתם רציתי לגרום לבעיה להשמע חמורה.

הבעיה אכן חמורה, לא משנה מה תגיד, הפתרון שהצעת הוא פתרון מטומטם לחלוטין (אם אני אשנה את האוסף, גם במחשב זה יראה ככה).

* אם יש לבנאדם אוסף מחורבש לחלוטין (לרובם יש) שלא מסודר לתפארת (=שם אומן - שם שיר/קובץ)? מה אז?

* ומה עם כל הפרטים האחרים כמו שם אלבום, מספר רצועה וכולי?

* עכשיו כשאני חושב על זה שוב, אין אפשרות שתוכנה תעשה את זה מכיוון שצריך לשנות שפה, אז זה דיי פוסל את שני הסעיפים הקודמים והופך את הרעיון לעוד יותר לא רלוונטי.

* אתה מתאר לעצמך שבנאדם כמוני, עם אוסף של 700+ שירים עבריים/ישראלים, יתייג מחדש את כל השירים כדי שהנגן יוכל לקרוא אותם.

* כמו שכתבתי מקודם, אם תשנה את השירים, אתה תראה גם את האוסף המחשב כאנגלית מעוברתת, מה שלא ממש נוח.

הפתרון הזמני הוא לעשות אוסף כפול (duplicate) לאוסף המקורי ורק אותו לעברת, שזה גם רעיון לא משהו, וגם במקרה שיש אוסף ענקי של כמה ג'יגה, זה תופס הרבה מקום.

אז בהתחשב בכל החסרונות האלה, אני לא רואה שיש פתרון לבעיה. אולי רק אם האוסף ממש מצומצם.

אלא אם כן יש לך פתרון פשוט וקל? איזשהי תוכנת פלא? אני מניח שלא.

ובבקשה תסביר לנו, איך אפשר בקלי קלות לשים IDv2 באנגלית?

ולפותח הדיון, זה או ה-ZVM או האייפוד.

היתרון היחיד שנשאר לאייפוד בשבילך (מכיוון שירד עניין העברית) הוא נפח (80GB).

ולגבי היתרונות של ה-ZVM על האייפוד: יציאת וידיאו, מיקרופון, רדיו מובנה והקלטה ממנו, וזה מה שאני זוכר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים