עבור לתוכן

התייעצות בנוגע ל-2007WFP

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני מס' ימים קניתי את המסך המהולל של דל- הדגם נמצא בכותרת.

בימים הראשונים בדקתי את המסך עם תוכנת DPB על רקע שחור בעיקר ולא מצאתי ממצאים מיוחדים. היום התחשק לי לבצע עוד בדיקה ולהפתעתי גליתי מספר לא מבוטל של פקסלים מוזרים. ברקע השחור הם פשוט בצבעים ירוק וכחול, לפי מה ששמתי לב. אין הדבר מפריע ובכלל במצב שהמסך עובד על משחקים אינטרנט וכו', לא הבחנתי בשינויים אלו ואחרים. השאלה שלי, האם אלו פקסלים תקועים? ואם כן, יש מה לעשות בנידון? ושאלה אחרונה אם אני אשאיר את זה ככה(אחרי הכל זה לא כזה קריטי) יכול להיות החמרה בנידון?

יש לציין שלא קניתי מ-NEXTOP כמו שקראתי בהודעות האחרונות.

תודה רבה,

חיים.

פורסם

זה נשמע יותר כמו בעיה בכרטיס המסך או בחיבור מאשר בעיה במסך. אם תוכל לצלם את התופעה, זה יכול לעזור. בכל מקרה תבדוק שהכבל מחובר כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

שלום,

ראשית תודה רבה על תשובתך הקודמת. הבעיה היא שאם אני אצלם את זה, גם לא ממש יבחינו בזה. זה ממש קטן(מן הסתם), ורק אם ממש מתקרבים עד למרחק 10 סנטים, רואים את זה. ד"א, המסך מחובר דרך DVI וכרגע כרטיס המסך הוא לידטק 7600GT. אם זה עוזר במשהו.

וכמו שנראה לעין, כל החיבורים החיוניים מחוברים היטב.

תודה רבה שוב,

חיים.

פורסם

נסה לחבר בחיבור VGA ולראות. DVI רגיש מאוד לפעמים - מספיק שיש בעיה קטנה במגעים וכבר כל המסך יכול להיצבע אדום או ירוק...

פורסם

תממש אחריות,ואם צריך תבדוק מסך דומה עוד בחנות,בלי לעשות חשבון בחנות,המסך יקר.

פורסם
  • מחבר

לגבי החיבור VGA עדיין יש את אותה תופעה. אבל, עדיין, לא ממש שמים לב לזה, רק אם ממש בודקים לעומק. ודבר שני, יש לזה משמעות שזה מופיע רק ברקע השחור ולא בשאר הרקעים(מתכוון לתוכנה DPB)? והאם יכולה להיות החמרה כל שהיא?

תודה,

חיים.

פורסם

לגבי החיבור VGA עדיין יש את אותה תופעה. אבל, עדיין, לא ממש שמים לב לזה, רק אם ממש בודקים לעומק. ודבר שני, יש לזה משמעות שזה מופיע רק ברקע השחור ולא בשאר הרקעים(מתכוון לתוכנה DPB)? והאם יכולה להיות החמרה כל שהיא?

תודה,

חיים.

יכול להיות שהפיקסלים לא מתים לגמרי כלומר רק בצבעים מסויימים הם לא מראים את הצבע.

תתקשר ליבואן ותספר להם על הבעייה סה"כ מסך חדש שעולה לא מעט וחבל שהבעייה תחמיר עם הזמן (יכול להיות שהבעיה לא תחמיר אבל אני לא חושב שכדאי לקחת ריזיקה)

פורסם

כל פיקסל מורכב מכמה תת-פיקסלים שמציגים צבעים שונים RGB. ישנם פיקסלים "תקועים" בהם אחד מהתת-פיקסלים פשוט לא נכבה ולכן הוא תקוע על צבע מסויים. בגלל זה יש בתוכנה גם אפשרות לבדוק את כל צבעי ה- RGB בנוסף לשחור ולבן.

מנסיון (בדקתי כעשרה מסכים לא רחבים לפורום בנקסטופ) עדיף להתחיל באדום -> ירוק -> כחול ואז לעבור לשחור ולבן ולחזור פעמיים.

מתוך כעשרה מסכים שבדקתי בנקסטופ לאחד היו שני פיקסלים מתים לחלוטין ושלושה היו בעלי לפחות פיקסל "תקוע" אחד. הסטטיסטיקה לא מעודדת, כנראה בגלל זה ההתחיבות הרשמית המחפירה של דל ל-6 פיקסלים ומעלה, נראה כי ליצרני הפאנל יש בעיה חמורה.

ד"א, אורבוטק הם חברה ישראלית שמיצרת מכונות בדיקה לפנאלים של LCD, לטענתם ניתן בשלב מסויים של הייצור לחזור ולתקן דפקטים בפאנל.

פורסם

קרה לי גם שקניתי פשוט לך לחנות ותחליף קנית משהו איכותי בסכום כסף ואתה רוצה לקבל אותו טוב זכותך המלאה לחזור לחנות ולהגיד להם..

פורסם
  • מחבר

כל פיקסל מורכב מכמה תת-פיקסלים שמציגים צבעים שונים RGB. ישנם פיקסלים "תקועים" בהם אחד מהתת-פיקסלים פשוט לא נכבה ולכן הוא תקוע על צבע מסויים. בגלל זה יש בתוכנה גם אפשרות לבדוק את כל צבעי ה- RGB בנוסף לשחור ולבן.

מנסיון (בדקתי כעשרה מסכים לא רחבים לפורום בנקסטופ) עדיף להתחיל באדום -> ירוק -> כחול ואז לעבור לשחור ולבן ולחזור פעמיים.

מתוך כעשרה מסכים שבדקתי בנקסטופ לאחד היו שני פיקסלים מתים לחלוטין ושלושה היו בעלי לפחות פיקסל "תקוע" אחד. הסטטיסטיקה לא מעודדת, כנראה בגלל זה ההתחיבות הרשמית המחפירה של דל ל-6 פיקסלים ומעלה, נראה כי ליצרני הפאנל יש בעיה חמורה.

ד"א, אורבוטק הם חברה ישראלית שמיצרת מכונות בדיקה לפנאלים של LCD, לטענתם ניתן בשלב מסויים של הייצור לחזור ולתקן דפקטים בפאנל.

לגבי הבדיקה: כמו שאמרתי קודם לכן, רק ברקע שחור אני שם לב לכמות די יפה(משהו כמו 7-8) פקסלים שהם תקועים על כחול או ירוק. לא מבחינים בזה בכלל במשחקים, והאמת שזה לא מפריע לי וגם באינטנרנט אני בכלל לא רואה שהם קיימים, גם אם אני ממש מתקרב למסך. וגם אם אני אחליף, מי הבטיח לי שאני אקבל מסך בלי התופעה הזו?

הדבר הכי מציק לי-בהנחה שזה פקסל תקוע, הוא יכול להתפתח לפיקסל מת?

מה שנראה לי שאני אתקשר לחנות שממנה קניתי(רמז: נמצאת בקיסריה ;D), ואשאל אותם מה אני יכול לעשות.

תודה שוב,

חיים.

פורסם

פנדה נמצאת בקיסריה כמו שהשערות שלי נמצאות על הראש, :smile1: היא יותר קרובה לפרדס חנה ולאור עקיבא. :nixweiss:

בכל מקרה נראה לי ש 7-8 זה מעבר ל- 6 ולכן אתה זכאי להחלפה ע"ח היבואן, לא. :s05:

פורסם
  • מחבר

גם במקרה של פיקסלים תקועים?

פורסם

תקע את בעל החנות יותר הגיוני

פורסם

גם במקרה של פיקסלים תקועים?

פיקסלים תקועים/מתים זה לא משנה ברגע שמעל ל6 פיקסלים לא מתפקדים כמו שצריך הם מחליפים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים