עבור לתוכן

בחירת כרטיס מסך למחשב media center

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבנו מחשב media center מבוסס לינוקס. המחשב יעמוד בסלון והיה מחובר למסך מחשב ולטלויזיה על ידיי 2 כרטיסי מסך או כרטיס dual head.

השימושים במחשב יהיו להקליט או להראות סרטים ב TV, לנגן סרטים מדיסקים, ולגלוש באינטרנט.

אני רוצה להתקין בו compiz כך שיהיו אפקטים על 2 המסכים - המסך והטלויזיה.

רזולוציות : מסך מחשב 1280*1024, טלויזיה 800*600 או 640*480.

אני רוצה להשתמש בכרטיסי מסך ישנים וזולים ככל האפשר של 16 - 32 - 64 MB.

בלוח האם יש סלוט AGP יחיד ולכן אני יצתרך לקחת כרטיס PCI אחד אם אני לוקח 2 כרטיסי מסך (כרטיס AGP + PCI או onboard + PCI)

שאלה : מבין הכרטיסים הבאים או אחרים שלדעתכם מתאימים מה אתם אומרים על כל אחד (מאלה שאתם מכירים) מבחינת :

- תמיכה בלינוקס

- תמיכה ב compiz (אפקטי 3D)

- יציאת TV OUT שעובדת חלק

- רזולוציות

- איכות תמונה

- הבדל באותו כרטיס בין גרסאת AGP ו PCI

- כמה בערך הכרטיס אמור לעלות מיד שניה ?

Intel 915 onboard

Intel 945 onboard

VIA onboard

SIS 960 onboard

Matrox G550 32MB

Nvidia TNT2 32MB

Nvidia gf2 32MB

Nvidia gf2 64MB

Nvidia gf3

Nvidia gf4

3dfx voodoo3 16MB

3dfx voodoo4/5 32MB

כרטיסים של ATI במידה ונתמכים בלינוקס על ידיי הדרייבר הפתוח

פורסם

שלושה דברים:

1. אם אתה רוצה חיים קלים תקח כרטיס של nvidia.

2. לא הייתי לוקח כרטיס עם פחות מ64MB בשביל מכונה שאמורה להריץ שולחן עבודה תלת מימדי.

3. באיזה כרטיס לכידה אתה מתכוון להשתמש?

פורסם

גם הכרטיסים של אינטל נתמכים לא רע בכלל, בכלל, כל דבר של אינטל נתמך לא רע (אפילו מצויין)

פורסם

נתקלת בהרבה כרטיסי AGP של אינטל..?

פורסם
  • מחבר

כרטיס onboard.

עדיין לא בחרתי סופית את הלוח שאני שם במחשב הזה כך שיכול להיות intel via sis. אם הוא לא יתמך אני מוסיף כרטיס AGP שיבטל אותו.

כרגע אני מתכנן להשתמש בכרטיס ה onboard בשביל המסך ובכרטיס PCI עם tv-out בשביל הטלויזיה. אם אי לא יצמא כזה אז אני ישים AGP ו PCI ולא ישתמש במובנה (שמתכבה בגלל ה AGP)[br]פורסם בתאריך: 5.09.2007 בשעה 22:49:46

לשאלות האחרות :

1. ממה שהבנתי החיים קלים עם כל דבר שהוא לא ATI. אז החברות שאני שם עליהן זה מה שהבאתי ברשימה.

2. למה כזה מלא זיכרון ? אני חושב שהאפקטים האלה הם יחסית פשוטים מבחינת כרטיס המסך לא ?

3. יש לי כרגע lifeview אם צ'יפ של conexant וכן 3dfx voodoo3 3500 אם כניסת TV-IN בכבל של אנטנה. לא בדקתי אותם עדיין.

פורסם

בפעם הבאה שתרצה להוסיף אינפורמציה תשתמש בכפתור העריכה, קרא את חוקי הפורום.

א. 64MB זה לא כלכך הרבה.

ב. אני בכלל לא בטוח שהדרייברים של הכרטיסים שהזכרת יעבדו עם קומפיז.

ג. אני בעצמי הפעלתי את בריל על GF MX440 עם 64MB וזה עבד סבבה אבל לא חלק ב100 אחוז. אני לא רוצה לדעת אפילו איך זה ירוץ על כרטיס עם 32 או 16MB...

ד. רוב העיבוד של האפקטים נופל על הכרטיס מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים