עבור לתוכן

מחפש הסבר טוב ואופציות ללוח אם למחשב חדש.

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל קודם אני רוצה ללמוד על החומרות יותר לעומק על מעבדים למדתי ועכשיו אני רוצה להתמקד בלוחות אם.

האם מישהו יכול לרשום הסבר רציני על לוח אם ולא מה התפקיד שלו.. אילה איך הוא נמדד על-פי איזה קריטריונים, ואני רוצה מעבד אינטל E6600\E6400\E6300 אז אם אפשר גם לתת לי כמה דגמים מומלצים ופירוט שלהם..

תודה רבה רבה לעוזרים!!!

פורסם

הדבר הראשון שאתה מסתכל עליו ברגע שאתה רואה לוח אם, זה על איזו ערכת שבבים הוא מבוסס, כל אחת מתאימה לשימוש אחר ;) מעבדים? מה יש להסביר פה? החזק - חזק, והחלש? אוברקלוקר רצחני...

פורסם

קריטריונים ללוח אם:

1. ערכת השבבים עליה הלוח מבוסס (קובעת את הביצועים הכלליים ואת התכונות הכלליות של הלוח).

2. שאר השבבים המרכיבים את הלוח (כרטיס הקול, כרטיס הרשת וכד').

3. הפיצ'רים של הלוח (כמה יציאות מכל סוג, תכונות ייחודיות, יכולות המהרה וכד').

4. איכות היצרן (קובע את איכות הלוח ואת משך האחריות).

לפני שאתה קונה לוח, אתה צריך קודם כל לדעת לאילו מטרות המחשב ישמש - לעבודה משרדית, להמהרה (OC), למשחקים, או לשימושים אחרים.

לאחר מכן אתה קובע את התקציב שלך, ואז את בוחר לוח לפי הקריטריונים הנ"ל.

בקשר למעבד - קודם כל, במקום E6300 ו E6400 אז כבר עדיף לקחת E6320 ו E6420 בהתאמה (אותו מחיר, המעבדים מתקדמים יותר). לאחר מכן, תחליט למה בדיוק את צריך את המחשב (שוב - משחקים, OC, עבודה משרדים וכד'). אח" תחפש השוואות מעבדים ורואה איזה מעבד נותן את הביצועים הכי טובים בהתאם לדרישות שלך, וכמובן - איזה מעבד נותן את יחס ביצועים/מחיר הכי טוב.

בכל מקרה, ה E6600 יותר טוב משני המעבדים האחרים, אבל השאלה היא האם אתה באמת צריך מעבד כזה - יכול להיות שיהיה לך עדיף לקנות מרובע ליבות (Q6600) או בכלל מעבד חלש יותר (כמו ה E4300 או ה E2160) - הכל תלוי בדרישות שלך מהמחשב. כמובן שאין טעם לקנות היום מעבד שהוא לא כפול ליבה (לפחות).

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים