עבור לתוכן

אינטל FSB והפרנויה שלי

Featured Replies

פורסם

להזכירך

אם אינטל היו רוצים, הם יכלו להשתמש בHT

הם בחרו להשקיע סכומי עתק בטכנולוגיה חליפית, כנראה שהם יודעים מה הם עושים

אורי יודע יותר טוב מאינטל, בושה שמנהל כאן לא יודע את זה.

• תגובות 75
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קצת סדר בדברים:

דבר ראשון אין לאינטל שום סיבה "לדפוק" אוברקלוקרים, אם כבר אז להיפך - ביקורות טובות ובאז באתרי חומרה זה בהחלט חיובי. אבל האמת שהOC הוא לא שיקול שמשפיע.

המטרה היא פשוטה - לשפר ביצועים, גם אם לפעמים זה בעיקר בבנצ'ים ופחות בחיים האמיתיים. אם יש אפשרות טכנולוגית לשפר את הביצועים בעוד כמה אחוזים בלי שזה יעלה לה הרבה אז למה לא? זה טוב גם ללקוחות.

ובקשר לשיפור ביצועים :

קודם כל, נכון שדסקטופ זה פחות משמעותי, כי שם ברוב האפליקציות אין בעיה של bandwith , אבל גם שם יש מקרים ספציפים שההבדל גדול יותר וחמי שכן משתמש באותה תכנה זה משמעותי. בנוסף יש פה עיניין של מרקטינג - אם יש בנצ' אחד שבו באמת הFSB מגביל, ובגלל זה יש לAMD יתרון אז כמובן שAMD ינצלו את זה לפרסום (ואנשים כמו urib יקנו את זה) - תמיד טוב לסתום עוד כמה חורים כאלה.

דבר שני - לשרתים, ביחוד 4ליבות2wayX יש מקרים אמיתיים שזה משפיע, ואז מי שמשתמש בתוכנות הרללוונטיות יתיחס לזה. אינטל דיבקה על 1600 רק לגבי שרטים לא לדסקטוב

פורסם
  • מחבר

אני לא מצליח למצוא שום בנצ' ברשת שבודק את השפעת הFSB על שרת multiprocessor, הייתי בטוח שעשו כאלה בעבר אבל מצאתי רק השוואות בין אינטל לamd.

אז אני רק אציין שאף אחד פה לא קונה שרת ב20000$ ולכן זה לא ממש מעניין אף אחד אם הגדלת הFSB עוזרת לשרתים על חשבון היכולת לעשות OC למעבדים של הדסקטופ.

פורסם

שרתים ב$20,000 אולי לא, אבל ב$10,000 חופשי. :P

Intel Xeon E7xxx FTW! :D

פורסם

אז תחשוב על זה ככה

מצד אחד היא מגבילה את האוברקלוקרים ע"י מכירת מעבדים עם מכפלות נמוכות יותר

מצד שני היא משחררת צ'יפסטים חדשים-P35 ובקרוב X38 שמגיעים לתדרים מדהימים בקלות

המעבד עם המכפלה הנמוכה ביותר עם באס של 333 הוא ה6550 כמדומני, מכפלה 7

והוא יכול להגביל אותך בתור אוברקלוקר, גם עם לוח מצויין

מצד שני, תמיד אתה יכול לקחת 4300 או 6420 שיהוו פחות הגבלה באוברקלוק

:D

פורסם

לפותח הדיון,

לדעתי אין מדיניות של אינטל נגד האוברקלוקרים והם אכן מפתחים את הטכנולוגיה שלהם בהדרגה לפי היכולת וצרכי השוק.

אני יודע שזה נחמד להשתעשע ולדבר על OC אבל קשה לי להאמין שיש לזה שוק שמשפיע על מגמות צריכה היות וזה פלח זניח באוכלוסיה הכוללת (אלה אם כן יש לך נתונים אחרים?)

התמחור של מעבדים ברמות שונות נובע מכללים שיווקיים ידועים לפילוח אוכלוסיות ובודאי שלא משתלם כלכלית לקנות מעבדים יקרים.

אתה יכול להרגיע את הפרנויה שלך ;)

פורסם
  • מחבר

יש מגמה ברורה, אני לא נרגע :P

אני לא יודע למה לא יותר אנשים עושים OC למעבדים שלהם.

רוב יצרני לוחות האם נותנים חינם תוכנות שהן די נוחות לצורך זה.

אולי הסיבה היא שגם OC של 30% לא ממש מורגש. שזה האמת כבר מוזר.

תראו בסופו של דבר היתרון הכי משמעותי של OC זה לקחת מעבד שהוא לא מספיק חזק לעבודה יום יומית ולעשות לו המהרה אבל רוב האנשים פשוט זורקים את המחשב. אין לי תשובה לזה, לשותף שלי לדירה עשיתי OC על הפנטיום 1.8 שלו. עליתי ל 2.6 ולמרות שרואים שיפור יפה מאוד בsuperpi זה לא ממש מורגש.

זה הכל סתם, אז למה משלמים 500$ יותר על עוד 200 mhz? משהו פה דפוק לדעתי

כמו שהמצב היום, אם כולם יפסיקו לקנות את המעבדים היקרים כמחאה אז אינטל פשוט תגיד שאין דרישה לביצועים יותר גבוהים ובגלל שזה לא נכון הרי לא נראה מחאה כזאת קוראת בכלל זה כמו פרדוקס

הכל שטויות. אני מכיר מישהו שקנה x6800 ובכלל לא עשה לו OC גם לא הצלחתי לשכנע אותו שלא יקרה כלום אם הוא יעלה את המכפלה באיזה x2. עודף כסף אולי. זה הכל סתם. עובדים עלינו ואני לא אוהב את זה

פורסם

שלמה [שלומום], שוק ה-Enthusiastics כבר לא נחשב לזניח כל כך היום........ הרבה ייצרניות חומרה משתדלות לתמחר את המוצרים שלהם [ואף לייצר מוצרים במיוחד לשוק זה, שאתה מחשיב לזניח לחלוטין] בהתאם גם לשוק הצרכנים הזה, קטן ככל שיהיה.... [שאגב גודל דיי מהר]

פורסם

היי ג'ו , מה נשמע? :)

אני נוטה להסכים עם שלמה

זה עדיין שוק יחסית זניח, ולא על פיו אינטל או אסוס מקבלות החלטות

פורסם
  • מחבר

ובכל זאת הmargins שלו בשמיים

פורסם

בגדול אני חושב ששוק ה-OC הוא מקדם מכירות מצויין לכל המוצרים , החל מלוחות-אם , מעבדים , זכרונות ועד גופי קרור

וכמובן שוק ה-OC הוא מקדם את נושא ה-OC לאנשים שלא הכירו את הנושא לפני

כולם רוצים "מחשב תותח" והאפשרות להשיג את זה , זה בדרך כלל רק דרך ה-OC

פורסם

ובכל זאת הmargins שלו בשמיים

ועדיין, החלק של השוק הזה בNET INCOME בשורה התחתונה של החברה קטן מאוד

פורסם
  • מחבר

זה לא אומר שהם אומרים "לא" לכסף חינם...

פורסם

אולי הסיבה היא שגם OC של 30% לא ממש מורגש. שזה האמת כבר מוזר.

תראו בסופו של דבר היתרון הכי משמעותי של OC זה לקחת מעבד שהוא לא מספיק חזק לעבודה יום יומית ולעשות לו המהרה אבל רוב האנשים פשוט זורקים את המחשב. אין לי תשובה לזה, לשותף שלי לדירה עשיתי OC על הפנטיום 1.8 שלו. עליתי ל 2.6 ולמרות שרואים שיפור יפה מאוד בsuperpi זה לא ממש מורגש.

כמו שאמרו כאן גם לפני OC זה בעיקר ל hardcore של משתמשי מחשב "מורעלים" (כך נקרא לזה, לא להיעלב). זה באמת נחמד להבין ולעשות את זה ולהרגיש אחח.. קניתי מעבד של 200$ ואני משתמש במעבד של 500$ (דפקתי את המערכת). גם אני עשיתי בהתחלה OC למעבד שלי אבל לאחר תקופה הבנתי שזה לא ממש חשוב לי אם הוא רץ ב 1.8GHz או ב 2.4GHz.

לרוב המוחלט של האוכלוסיה הטכנולוגיה לא מובנת ובודאי לא ברמה שהם אפילו ירצו להתעסק עם OC. כמו שאתם בודאי יודעים הרוב אפילו לא נכנס לאתרים מעין אלה (hwzone) אלה הולך ל Ivory וקונה "אחד מחשב תותח למשחקים כבדים על הכיפאק" ב 3000-4000 ש"ח (על דרך המשל)

זה הכל סתם, אז למה משלמים 500$ יותר על עוד 200 mhz? משהו פה דפוק לדעתי

על זה נכתבו הרבה ספרים. אנשים משלמים בעיקר כי הם יכולים (נקודה). בכל תחום מוצר יש את הפילוח הזה לקבוצות כדי להרוויח יותר מהמוצר. במעבדים התופעה הכי בולטת כי מדובר על אותו מוצר בדיוק.

לדוגמא ניקח את Vista. זה ברור ש MS כבר השקיעו כסף בפיתוח ועכשיו צריכים למכור כמה שיותר אבל תמיד יש את הדילמה של למכור בזול והרבה או למכור יקר וקצת. ולכן ממקדים את המוצר לצרכנים שונים וכך גובים מכל אחד את מה שהוא מוכן לשלם. מהמוגבלים בתקציב הם גובים כמה מאות שקלים עבור גרסא בסיסית ומאלה שמוכנים/יכולים לשלם יותר הם גובים מחיר מלא עבור גרסאת Premium.

במעבדים המצב הוא הרבה יותר קיצוני כי אותו מוצר בדיוק שירד מאותה פיסת סיליקון ניתן למכור ב 1000$ וגם ב 200$. לעיתים אם יש דרישה בשוק למעבדים זולים אז יש סיכוי טוב שיסמנו מעבדים טובים כזולים כדי לעמוד במכסת היצור.

לגבי שוק ה OC אין לי ממש נתונים רשמיים (אבל אשמח אם יש למישהו) אבל ההנחה היא שאכן הנתח קטן במכירות. אבל, החברות משקיעות ופונות אל הקהילה הזאת לדעתי כי הם מעצבי דרך. כלומר ילד/נער כזה שמסתובב בפורומים ומבצע OC בעצמו גם אם ברמות בסיסיות הוא בד"כ מקור ידע לאבא לחברים ולדוד והם יתיעצו אתו לפני קניה ואז הוא כמובן ימליץ על הלוח/מעבד שהוא מכיר וזה יכול להגדיל את המכירות.

פורסם

להזכירך

אם אינטל היו רוצים, הם יכלו להשתמש בHT

הם בחרו להשקיע סכומי עתק בטכנולוגיה חליפית, כנראה שהם יודעים מה הם עושים

ממש לא מדויק, אינטל צריכה לקנות ברשיון את הטכנולוגיה של H.T אבל זה מאוד מביך מצד אינטל.

http://www.theinquirer.net/?article=1685

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים