עבור לתוכן

אינטל FSB והפרנויה שלי

Featured Replies

פורסם

אינטל מעלה ומעלה את הFSB ההתחלתי של המעבדים שלה. כבר מדברים על מעבדים עם FSB של 1600.

למה?

זמן רב דיברנו על כך שמה שמגביל את המעבדים של אינטל זה הFSB שמחבר את המעבדים לשאר המערכת ובעיקר לזכרונות.

אמרו, וזה נשמע הגיוני, שזה די דומה למה שיקרה אם נחבר משאבה של מקורות לקשית של טרופית (טוב, לא אמרו אבל אני אומר עכשיו).

אבל,

גם במרובעי ליבות העצבניים ביותר אינטל, הגדלת מהירות הFSB לא הועילה ביותר מאחוזים בודדים לביצועים.

אז אני שואל, למה הם עושים את זה?

על פניו הייתי אומר שהסיבה היא לגרום לכל שונאי האינטל לסתום את הפיות שלהם בקשר למגבלה של החיבור הזה ביחס למנהל הזכרון המהולל של AMD שיושב על המעבד עצמו, אבל אני לא יכול שלא לחשוב שיש פה סיבה הרבה יותר מפוקפקת.

בעבר היה אפשר לשנות את המכפלה על כל המעבדים של אינטל, זה היה בערך עד התקופה של ה586 mmx למיניהם (יש לי אחד שעוד עובד ;D) ועל ידי כך לגרום להם לעבוד יותר מהר על חשבון חום ויציבות ולרוב זה גם עבד.

אולם, מהר מאוד באינטל הבינו שאם כל מה שצריך לעשות זה לקנות מעבד 133 mhz ולהעביר ג'מפר כדי להפוך אותו ל266 אז לא יקנו את ה266 שלהם (או 233). אז הם נעלו את המכפלה ואז כל מה שנשאר לנו זה להעלות את ה FSB. הבעיה היא שככל שמעלים את הFSB נהיה קשה יותר להמשיך להעלות אותו בגלל הפרעות אלקטרומגנטיות בלוח האם.

אני כבר זמן מה חושב שהם מעלים את הFSB (וכמובן שבמקביל מורידים את המכפלה D820 זוכרים? FSB של 200 עם מכפלה של 14, זה נראה כמו חלום מתוק לעומת FSB של 266 עם מכפלה של 6...) כדי שיהיה לנו יותר ויותר קשה לסחוט מהמעבדים יותר ממה שאינטל רוצים שנוציא משלהם.

הבדל של 200mhz בין מעבדים הוא כמעט בלתי מורגש (לדעתי אפילו ממש לא מורגש, הP-D930 שלי כשהוא מומהר ב30% בקושי נותן הבדל בהרגשה וזה הבדל של 900mhz) אז לשים Price point כל 200 מגהרץ זה ממש שוד לאור יום. מה גם שהם לא שינו את המנהג למרות שההבדל בין המעבדים קטן כל הזמן.

למשל:

ההבדל בין P4 1.8 לבין P4 2.0 הוא גדול בהרבה ממהבדל בין P4 3.4 לבין P4 3.6 אבל ההבדל במחיר הוא יחסית אותו דבר.

אז לסיכום, אני מרגיש, שעכשיו, לאחר שAMD כבר לא ממש מאיימת על אינטל (אחד היתרונות הבולטים של AMD היה המהרה) אז:

א) אינטל לא ממהרת להוציא עדכונים (לפנרים יש כמה? 5% יתרון על C2D?)

ב) נכנסת לתהליך של העפת האפשרות לעשות המהרה לגמרי מהשוק מלבד המעבדי "אקסטרים" שלה שעולים מיליון ביליון דולר.

חבל

• תגובות 75
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

א. גם במעבדי פנטיום יכולת לשנות את המכפיל רק למטה ואת זה אתה עדיין יכול לעשות במעבדי C2D.

ב. יש לך את המעבדים היקרים שיגיעו עם באס מהיר אבל אתה רואה שאינטל מוציאה מעבדים זולים עם באס איטי ואפשרויות אוברקלוק שלא היו כמותן בעבר (100% אוברקלוק זה לא חלום...)

פורסם

ל-Nihility

אתה יוצא מנקודת הנחה שכל השינויים שאינטל עושה בשינוי סלוטים או בשינוי ה-FSB , או בשינוי ערכת השבבים , זה לטובת הצרכן/ביצועים

ואז כמובן עולה השאלה , איפה השיפור ?

אני יוצא מנקודת הנחה שונה , שכל השינויים שאינטל עושה זה לגרום לאנשים לשדרג ובכך להגדיל את הרווחים של אינטל מהמכירות

ואז לא מתעוררת שום שאלה , הכל ברור

פורסם

אז בוא אני אגלה לך משהו.

בקרוב לא תהיה לך סיבה לדאוג, Intel נוטשים את הFSB ועוברים לQuickPath.

פורסם

אז בוא אני אגלה לך משהו.

בקרוב לא תהיה לך סיבה לדאוג, Intel נוטשים את הFSB ועוברים לQuickPath.

כולי נפעם

השיפור האמיתי בביצועים יבוא מהמעבדים (נהלם) ומהכרטיסי מסך , כל השינויים האחרים הם (בהכללה) תפאורה

פורסם

כולי נפעם

השיפור האמיתי בביצועים יבוא מהמעבדים (נהלם) ומהכרטיסי מסך , כל השינויים האחרים הם (בהכללה) תפאורה

QuickPath הוא אחד המאפיינים של Nehalem, מה בדיוק הבעיה?

על הנייר Nehalem מצטייר כאחד המעבדים הכי חדשניים שאי פעם נוצרו.

הם זורקים טכנולוגיות קודמות, שיטות תכנון קודמות, שיטות גישה קודמות, רכיבים קודמים ומעבר לזה ששמים הכל חדש, גם מוסיפים הרבה טכנולוגיות שהמעבד הזה הוא למעשה הבכורה שלהן.

פורסם

QuickPath הוא אחד המאפיינים של Nehalem, מה בדיוק הבעיה?

על הנייר Nehalem מצטייר כאחד המעבדים הכי חדשניים שאי פעם נוצרו.

הם זורקים טכנולוגיות קודמות, שיטות תכנון קודמות, שיטות גישה קודמות, רכיבים קודמים ומעבר לזה ששמים הכל חדש, גם מוסיפים הרבה טכנולוגיות שהמעבד הזה הוא למעשה הבכורה שלהן.

המאפיינים של "נהלם" ידועים +- (לפחות ע"פ מה שפורסם עד-כה)

הבעייה היא למה להתייחס בכל השינויים הללו , מה העיקר ומה הטפל ? , והעיקר מבחינתי הוא הליבה

כל השינויים האחרים בהווה או בעתיד הרבה פחות חשובים

פורסם

המאפיינים של "נהלם" ידועים +- (לפחות ע"פ מה שפורסם עד-כה)

הבעייה היא למה להתייחס בכל השינויים הללו , מה העיקר ומה הטפל ? , והעיקר מבחינתי הוא הליבה

כל השינויים האחרים בהווה או בעתיד הרבה פחות חשובים

אם רק מבנה הליבה נראה לך חשוב, אז לא ממש קראת מה צפוי מNehalem.

פורסם

אם רק מבנה הליבה נראה לך חשוב, אז לא ממש קראת מה צפוי מNehalem.

קראתי גם קראתי ולכן אמרתי מה שאמרתי

בכל מקרה הדיון הוא על ההווא ולא על העתיד

אחרי בנצים ראשוניים על ה"נהלם" כולנו נהיה יותר חכמים ונדע כמה השינויים האחרים משמעותיים (במידה שיהיה אפשר להפריד בין הביצועים של הליבה נטו לשאר המערכת)

פורסם

קראתי גם קראתי ולכן אמרתי מה שאמרתי

בכל מקרה הדיון הוא על ההווא ולא על העתיד

אחרי בנצים ראשוניים על ה"נהלם" כולנו נהיה יותר חכמים ונדע כמה השינויים האחרים משמעותיים (במידה שיהיה אפשר להפריד בין הביצועים של הליבה נטו לשאר המערכת)

ממתי לליבה יש "ביצועים נטו"? היא חלק ממערכת גדולה יותר.

פורסם
  • מחבר

א. גם במעבדי פנטיום יכולת לשנות את המכפיל רק למטה ואת זה אתה עדיין יכול לעשות במעבדי C2D.

ב. יש לך את המעבדים היקרים שיגיעו עם באס מהיר אבל אתה רואה שאינטל מוציאה מעבדים זולים עם באס איטי ואפשרויות אוברקלוק שלא היו כמותן בעבר (100% אוברקלוק זה לא חלום...)

ידידי,

במעבדי פנטיום 586 יכולת לשנות את המכפלה גם כלפי מעלה.

עד תקופת הMMX

המעבדים עם הבאס הנמוך הם נקודה טובה, הם באמת לא רעים להמהרה אבל הL2 הקטן שלהם פוגע בצורה די ברורה בביצועים.

השאלה היא אם ימשיכו לייצר כאלה בעתיד.

אבל גם אם תעשה OC עצבני מאוד למעבדים האלה אתה לא תוכל להגיע לביצועים של מעבד רציני יותר שגם יעבור OC.

ל-Nihility

אתה יוצא מנקודת הנחה שכל השינויים שאינטל עושה בשינוי סלוטים או בשינוי ה-FSB , או בשינוי ערכת השבבים , זה לטובת הצרכן/ביצועים

ואז כמובן עולה השאלה , איפה השיפור ?

אני יוצא מנקודת הנחה שונה , שכל השינויים שאינטל עושה זה לגרום לאנשים לשדרג ובכך להגדיל את הרווחים של אינטל מהמכירות

ואז לא מתעוררת שום שאלה , הכל ברור

פספסת את הכוונה שלי לחלוטין.

אני טוען שאינטל רוצים שהלקוחות לא יוכלו לעשות המהרה ושהם מעדיפים שנקנה מעבדים שהם יותר יקרים למרות שהשיפור בביצועים ממש לא מצדיק את המחיר.

ואני לא שואל שאלה, אני מתריע על מגמה אפשרית במחלקת המכירות של אינטל שהיא לרעתנו וכדאי שנהיה ערניים לה.

פורסם

ממתי לליבה יש "ביצועים נטו"? היא חלק ממערכת גדולה יותר.

נו , באמת

איך בודקים ערכת שבבים ? , איך בודקים זכרונות ? , איך בודקים כוננים קשיחים ? , איך בודקים לוח-אם ? , איך בודקים מערכת הפעלה ?

ואיך בודקים מעבדים ?

איך בדקו את הביצועים של ה-Penryn , הכל חלק ממערכת גדולה לא ?

פורסם

נו , באמת

איך בודקים ערכת שבבים ? , איך בודקים זכרונות ? , איך בודקים כוננים קשיחים ? , איך בודקים לוח-אם ? , איך בודקים מערכת הפעלה ?

ואיך בודקים מעבדים ?

איך בדקו את הביצועים של ה-Penryn , הכל חלק ממערכת גדולה לא ?

לא ממש, אני מדבר על הרכיב.

ה"ליבה" היא חלק קטן מהCPU, כלל ביצועי הCPU נמדדים לפי כל החלקים.

ליבה ללא בקר תקשורת, זכרון מטמון L2/L3, נתבים חיצוניים וכו' לא שווה כלום.

פורסם

לא ממש, אני מדבר על הרכיב.

ה"ליבה" היא חלק קטן מהCPU, כלל ביצועי הCPU נמדדים לפי כל החלקים.

ליבה ללא בקר תקשורת, זכרון מטמון L2/L3, נתבים חיצוניים וכו' לא שווה כלום.

OK הבנתי

הכוונה שלי הייתה ליבה =מעבד=CPU

פורסם

OK הבנתי

הכוונה שלי הייתה ליבה =מעבד=CPU

וQuickPath הוא חלק מהCPU, אז כל השיחה סתם היתה לא קשורה לעולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים