עבור לתוכן

כרטיס רשת בעייתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לפני מספר ימים הגיע אלי טכנאי אינטרנט ולהפתעתי גיליתי כי כרטיס הרשת אשר עבד ללא כל בעיות מיוחדות, החל לעשות בעיות. על ה icon שלו בתוך הגדרות הרשת יש איקס אדום ואין לי אפשרות להפעיל אותו. ניסינו להחליף מודם אינטרנט אבל הדבר חזר על עצמו. בדקתי מאחורי המחשב ויש ביציאת הכרטיס אור ירוק, ז"א שהוא בעצם עובד. בהגדרות TCP\IP לא מופיע כלום וכך גם בשאר הלשוניות. ניסיתי להסיר את הכרטיס ע"י XP ולהתקין מחדש, אבל האיקס האדום עדיין מופיע.

יש למישהו רעיון או עצה ?

תודה מראש :)

פורסם

כנס למאפייני מערכת, ול DEVICE MANAGER, יש סימן קריאה על הכרטיס רשת?

כל הפרוטוקולים מותקנים במאפיינים של הכרטיס רשת?

פורסם
  • מחבר

כנס למאפייני מערכת, ול DEVICE MANAGER, יש סימן קריאה על הכרטיס רשת?

כל הפרוטוקולים מותקנים במאפיינים של הכרטיס קול?

אין סימן קריאה על הכרטיס רשת. על פניו הכל נראה תקין לחלוטין.

כל הפרוטוקולים מותקנים (עם רקע אפור).

ב tray יש אייקון של רשת עם איקס עליו וכתוב "כבל רשת מנותק".

פורסם

זה כרטיס PCI או ONBOARD?

אם זה PCI תנסה להעביר אותו לתושבת אחרת.

אתה אומר שאתה לא יכול להפעיל אותו, הכוונה היא שאתה עושה עליו לחיצה ימנית אז ה ENABLE אפור ואי אפשר ללחוץ עליו?

יכול להיות שיש לך איזה SERVICE שלא פועל והוא צריך לפעול, אני פשוט לא יודע איזה SERVICE זה, אז תנסה להפעיל את כולם ולראות אם זה הסתדר.

פורסם

^

אתה לא מכוון אותו למקום הנכון...

הוא טוען שכתוב כבל רשת מנותק, זה אומר שהמחשב מזהה את הכרטיס, הוא פועל, והדריברים מותקנים.

יכולות להיות כמה בעיות.

1. פיסית: או שהכרטיס ניזוק בכניסה של הכבל, או שהכבל עצמו ניזוק ואין אפשרות ליצור קשר בין המחשבים/המודם.

2. תוכנתית... אתה אומר שכתוב לך כרטיס רשת מנותק, אבל חוץ מהעניין הזה האם הכל פועל בסדר? אתה מצליח לתקשר עם מה שמחובר לכרטיס הזה?

כי אצלי למשל כתוב גם כרטיס רשת מנותק אבל הכל פועל בסדר גמור, מכאן שזה סתם באג בווינדוס.

בקיצור אם יש קשר בין ההתקנים המקושרים דרך הכרטיס אז הכל בסדר ופשוט תתעלם ממה שכתוב.

אם אין קשר נסה להחליף כבל רשת אולי הוא נדפק.

אם עדיין לא פועל אז כנראה שהכניסה של הכרטיס פגומה ויש להחליפו...

תעדכן מה קורה....

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות המהירות.

אין תקשורת בין הכרטיס למה שמתחבר אליו (מודם כבלים). הטכנאי לקח מודם נוסף עם כבל אחר וניסה, אבל עדיין אין תקשורת והכרטיס לא מזהה את ההתקן. כשאני נותן ipconfig ב Dos מתקבלת הודעה media unreachable או משהו בסגנון. האם מדובר בוודאות בבעיית חומרה?

ד"א, הכרטיס הזה עבד מצויין באותו מחשב והתחבר ישירות לראוטר.

פורסם

ד"א, הכרטיס הזה עבד מצויין באותו מחשב והתחבר ישירות לראוטר.

הכוונה שפעם הוא עבד ועכשיו הוא לא?!

בכל מקרה קצת קשה להגיד אבל כמו שזה נראה לי כן, יש בעייה חומרתית, כי כל עוד המחשב מדווח על כרטיס רשת מנותק זה אומר שהמחשב מודע לכרטיס, אז אין בעייה עם הדריברים או ההגדרה שלו.

מה שנשאר זה או שהכניסה פגומה, או שיש בעייה בזיהוי של ווינדוס...

הייתי ממליץ לנסות למחוק את הדריבר של הכרטיס דרך מנהל ההתקנים ולהתקין מחדש (רק במידה ויש לך את הדריבר).

אם הבעייה ממשיכה תנסה את אשף הגדרת הרשת הביתית של ווינדוס, ואם הבעיה עדיין ממשיכה לדעתי זה עניין חומרתי..

נסה את מה שאמרתי, ואולי בנתיים תקבל עוד תגובות שיעזרו לך...

פורסם
  • מחבר

הכוונה שפעם הוא עבד ועכשיו הוא לא?!

בכל מקרה קצת קשה להגיד אבל כמו שזה נראה לי כן, יש בעייה חומרתית, כי כל עוד המחשב מדווח על כרטיס רשת מנותק זה אומר שהמחשב מודע לכרטיס, אז אין בעייה עם הדריברים או ההגדרה שלו.

מה שנשאר זה או שהכניסה פגומה, או שיש בעייה בזיהוי של ווינדוס...

הייתי ממליץ לנסות למחוק את הדריבר של הכרטיס דרך מנהל ההתקנים ולהתקין מחדש (רק במידה ויש לך את הדריבר).

אם הבעייה ממשיכה תנסה את אשף הגדרת הרשת הביתית של ווינדוס, ואם הבעיה עדיין ממשיכה לדעתי זה עניין חומרתי..

נסה את מה שאמרתי, ואולי בנתיים תקבל עוד תגובות שיעזרו לך...

בדיוק. הכרטיס עבד מצויין במשך תקופה די ארוכה ולא הייתה שום בעיה. כשקיבלתי את המחשב החדש (ראה מפרט למטה) והעברתי את המחשב הישן למישהו אחר במשפחה, אז התחילה הבעיה. בכל מקרה אני אנסה את מה שהצעת.. תודה :)

פורסם

אם הכרטיס רשת לא מובנה , תנסה את מה שהציעו פה - תנסה להעביר אותו לתושבת אחרת.

זה יכול לפתור בעיות , מנסיון

פורסם
  • מחבר

לצערי (במקרה הזה), הכרטיס מובנה.

אני אנסה להסיר אותו ע"י התוכנה ולהתקין דרייברים חדשים.

נקווה לטוב :-\

פורסם
  • מחבר

אוקיי חברים, הבעיה נפתרה.

הורדתי דרייברים מהאתר של הלוח אם (Gigabyte), התקנתי והכל הסתדר.

תודה לכולם על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

שמחנו לעזור :xyxthumbs:

פורסם

לצערי (במקרה הזה), הכרטיס מובנה.

אני אנסה להסיר אותו ע"י התוכנה ולהתקין דרייברים חדשים.

נקווה לטוב :-\

שמע, אם זה לא יעבוד לך, אני במקומך לא הייתי שובר הרבה את הראש, תבדוק עם מישהו שיש לו כרטיס רשת PCI, תחבר למחשב שלך ותראה אם זה עובד.

אם כן, תקנה כרטיס רשת חדש, לא עולה כלום. בעצם כן, בין 30 ל 40 שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים