עבור לתוכן

שאלה על ריליי (relay)

Featured Replies

פורסם

היי - רציתי לדעת אם יש כאלו רכיבים:

- ריליי שמקבל מתח ומחבר את המעגל רק לרגע

- ריליי שמקבל מתח לרגע ומחבר את המעגל, עד שהוא מקבל עוד פעם מתח ואז מנתק אותו.

- ריליי שמקבל מתח ומחבר מעגל אחד ומנתק מעגל אחר.

יש חיה כזאת?

פורסם

אפשר לשאול מה יהיה השימוש שלו? כי לדברים כאלו שערים לוגיים יתאימו יותר.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובה המהירה!

מה זה שערים לוגיים, ואיך קוראים לזה באנגלית?

פורסם

רילי עושה רק דבר אחד; מנתק ומחבר מתח גבוה, בעזרת מתח נמוך. לשאר הדברים שאתה רוצה, צריך לבנות מעגלים יחודיים.

-- למעגל הראשון קוראים "חד יציב" ומשתמשים ב 555 או בשערים לוגיים כדי לייצר אותו.

-- למעגל השני אפשר להשתמש בדלדלג T/JK, שמבצע בדיוק את הפעולה הזאת.

-- לכל ריליי סטנדרטי (במתחים נמוכים) יש שני חיבורי מתח, ובכל אחד מצב ל NO או NC. תשתמש בשניהם :)

להסברים נוספים (ושרטוטים אם תרצה) אני פה.

פורסם
  • מחבר

באמת תודה רבה! :D

שמע, אני חוזר לצבא עכשיו, אני אהיה פה בראש השנה, ואשמח לשאול אותך אז.

שוב, באמת תודה רבה, לך ולכולם - ושנה טובה!

פורסם

מעניין... אני בדיוק משתחרר מצה"ל בראש השנה :)

פורסם

1. ניתן להשתמש בקבל במחובר בטור ל relay. עם מתן המתח ובהנחה שהקבל ריק הוא יטען ויפעיל את ה relay בזמן שהוא נטען - ואחריי זמן קצר יתנתק. אם מחברים דיודה בכיוון הפוך במקביל למגנט של ה relay ונגד של כמה עשרות או מאות אום במקביל למקור המתח אז אחריי ניתוק המתח הקבל ייפרק ויהיה מוכן להפעלה הבאה.

2. קיים relay מוכן כזה ל 220V והוא נקרא ממסר צעד. המנגנון בתוכו דומה לזה של עט. לא מכיר כאלה למתח נמוך. אתה יכול לבנות כזה על ידיי כמה relay ים למתח נמוך או מעגל לוגי.

3. תשתמש במגע ה normally closed (השלישי) של relay רגיל בשביל המעגל שאתה מנתק עם קבלת המתח.

אם אין לך כאלה אתה יכול לחבר את המגנט של ה relay מכניסת המתח ל + של המעגל (במקום ה -) וכך לקבל relay שעובד הפוך.

אם המעגל לא יציב מספיק במצב הזה אז תשתמש ב relay ראשון שמחובר רגיל ונותן את המתח ל relay השני - ורק משם ה relay השני מחובר הפוך. תוסיף נגד של כמה עשרות אום מהחיבור בין ה relays ל - של המעגל כדיי שה relay ההפוך יסגר כשהראשון מנתק את המתח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים