עבור לתוכן

איך אני יודע כמה אמפר מכשיר כלשהו צורך אם יש לי רק סוללה אחת שהיא לא מלאה?

Featured Replies

פורסם

המכשיר שלי רוצה לתפעול 2 סוללות שמנות וגדולות של 1.5 וולט.

איך אני יודע כמה אמפר המכשיר הזא צורך?

כי יש לי רק סוללה אחת שמנה והיא גם לא מלאה.

פורסם

מה קורה אתך, החלטת להציף את הפורום בהודעות?

ללא קשר לסוללות צריך להסתכל בספר ההוראות של המכשיר ושם צריכה להיות מצויינת הצריכה שלו.

ואם יש לך סוללה אחת אז זה לא מספיק (כמובן) כי המכשיר צריך כנראה מתח של 3V וסוללה אחת תתן לך רק חצי.

פורסם
  • מחבר

אבל אם אין ספר כזה, אין שיטה לבדוק כמה מפר מכשיר מסויים צורך??(בלי סוללות)

פורסם

אם אין מקור מתח, אי אפשר לבדוק את צריכת הזרם.

נסה לקרוא על המכשיר אולי משהו באותיות קטנות מאחור או באתר הייצרן או שפשוט תקנה ספק.

פורסם

תחשבו קצת אם זה שתי בטריות של 1.5 אז זה אורמ שלוש 1.5*2=3

ובד"כ האמפר רשום על הבטריה

פורסם

המכשיר שלי רוצה לתפעול 2 סוללות שמנות וגדולות של 1.5 וולט.

איך אני יודע כמה אמפר המכשיר הזא צורך?

כי יש לי רק סוללה אחת שמנה והיא גם לא מלאה.

תגידו, משהו פו לא מובן!? המכשיר דורש 3 וולט! אין שום חשיבות לאמפרים(Volts NOT Amps)! בין סוללה מגודל AA לסוללות מגודל C או D אין הבדל באמפרים (יש אבל לעניין זה הוא לא חשוב). ההבדל הוא כמה חומר כימי יש בבפנים של הסוללה כך שהיא יכולה לעבוד יותר זמן.

פורסם

תגידו, משהו פו לא מובן!? המכשיר דורש 3 וולט! אין שום חשיבות לאמפרים(Volts NOT Amps)! בין סוללה מגודל AA לסוללות מגודל C או D אין הבדל באמפרים (יש אבל לעניין זה הוא לא חשוב). ההבדל הוא כמה חומר כימי יש בבפנים של הסוללה כך שהיא יכולה לעבוד יותר זמן.

תחשוב טוב לפני שאתה כותב שטויות...

סוללות עובדות לפי a/h, כלומר, אמפר/שעה...

אם על סוללה רשום 1.5V ולדוגמא 15A (סתם דוגמא), כלומר שהיא יכולה להפעיל מכשיר שצורך 1.5V ו15A למשך שעה (כמובן שמעשית זה פחות, בגלל שככל שעובר זמן ושימוש בסוללה, היכולות החשמליות שלה דועכות)...

ולפותח הדיון - על המכשיר, בייחוד ליד תא הסוללות חייב להיות כתוב כמה וולט וכמה אמפר צורך המכשיר...או לפחות כמה וואט, וניתן לחשב כמה אמפר הוא צורך...

(לצורך העניין המשוואה היא VI=P, כאשר I זהו הזרם (אמפר), וV זה המתח (וולט) וP הוא ההספק.....

על חלק מהמכשירים רשום גם VA (כלומר וולט-אמפר) שזה כמעט אותו הדבר כמו P..

פורסם

לסוללות יש אמפר שעה. זה בעצם כמות החשמל שיש בסוללה. הוא נמדד ב זרם X זמן כלומר כמה זמן ניתן למשוך ממנה זרם כלשהוא.

המדד הזה לא ממש חד משמעי - לקראת הסוף המתח של הסוללה יורד וייתכן שההתקן יפסיק לעבוד לפני שה AH נגמר לפי החישוב.

כמו כן לסוללה יש הגבלת זרם. לסוללה יש התנגדות עצמית. אם ההתקן שחיברנו מושך זרם הזרם הזה יעבור גם בהתנגדות העצמית של הסוללה וחלק מה 1.5V ילך לאיבוד (לחום) כבר בתוך הסוללה - וההתקן יקבל 1.5 פחות מה שהלך. מצב קיצוני הוא קצר שבו כל המתח הולך לאיבוד בתוך הסוללה. הוא גם אומר מה הזרם המקסימלי בהחלט שהסוללה יכולה לתת. באנרג'ייזר AA למשל זרם קצר הוא כמה אמפר. בסוללות סיניות יכול להיות כמה עשרות או מאות מילי אמפר. כדיי לקבל מהסוללה מתח קרוב למתח מלא יש צורך למשוך זרם הרבה יותר קטן מזרם הקצר.

נתן למדוד זרם קצר של הסוללה. (במד זרם דיגיטלי פשוט יש להשתמש בחיבור של ה 10A כדיי לא לשרוף את הפיוז)

מכאן החישוב על פי חוק אוהם :

התנגדות פנימית :

R OHM = 1.5 V / zerem_ketzer A

המתח שההתקן יקבל אם יודעים כמה זרם הוא מושך :

V = 1.5 V - zerem A * R OHM

אתה יכול להעריך את הזרם שהמכשיר שלך ימשוך אם ההתנגדות שלו לא תלויה במתח (כמעט לא קיימים מכשירים כאלה). אם היא כן אתה חייב למדוד אותו כשהוא מחובר לסוללות חדשות.

חבר למכשיר את הסוללה ותמדוד כמה זרם עובר zerem.

חבר למכשיר את הסוללה ותמדוד את המתח על הסוללה תוך כדיי שהמכשיר עובד ממנה metah.

ZEREM A = zerem A * 3 V / metah V

פורסם

תגידו, באמת אנשים כאן מאבדים את הצפון כשהם עונים? התשובה שלי היתה בצורה שהיתה היות וכנראה אף אחד לא שם לב שפותח הדיון רוצה להשתמש בסוללה אחת (1.5V !) במקום שתיים (3V). היות וזו שאלתו, לפחות לי, נראה שהוא לא מודע לזה שהאמפרים במצב זה לא חשובים.

אורי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים