עבור לתוכן

UPS - חובה בישראל !

Featured Replies

פורסם

האמת ?

גם אני לא הבנתי את הקטע של "חצי פאזה" מה זה חצי פאזה ?

פאזה שלמה אחת זה גל סינוס שעובר משיא לשיא , כלומר, עובר מחזור פעולה אחד. ברשת החשמל בישראל מתח הרשת הוא 220 וולט והתדר הוא 50Hz. בארה"ב ויפן המתח הוא 110 וולט והתדר הוא 60Hz. בשני המקרים מדובר על מתח חילופין (AC) וההבדל הוא לא הפאזה אלא המתח ותדירות האות הסינוסי.

אני פונה בקריאה נרגשת למנהל האתר והפורום - פתח פורום אלקטרוניקה וחשמל..... ;D

(מה זה החרטא הזה? סינית...) :lol:

• תגובות 37
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לי כבר נשרפו ספק, לוח אם, ומעבד פנטיום 3 בגלל ההפסקות האלה :'(

פורסם
  • מחבר

לי כבר נשרפו ספק, לוח אם, ומעבד פנטיום 3 בגלל ההפסקות האלה :'(

הנה, עוד דוגמא חיה למה צריכים UPS במדינתינו, במיוחד כשברור ! שהמצב לא ישתפר, לא עם חברת החשמל הזאת... ::)

פורסם

האמת ?

גם אני לא הבנתי את הקטע של "חצי פאזה" מה זה חצי פאזה ?

פאזה שלמה אחת זה גל סינוס שעובר משיא לשיא , כלומר, עובר מחזור פעולה אחד. ברשת החשמל בישראל מתח הרשת הוא 220 וולט והתדר הוא 50Hz. בארה"ב ויפן המתח הוא 110 וולט והתדר הוא 60Hz. בשני המקרים מדובר על מתח חילופין (AC) וההבדל הוא לא הפאזה אלא המתח ותדירות האות הסינוסי.

אני פונה בקריאה נרגשת למנהל האתר והפורום - פתח פורום אלקטרוניקה וחשמל..... ;D

(מה זה החרטא הזה? סינית...) :lol:

מותק, בשביל ללמוד את ה"חארטה" הזה אני מבלה את השנים הכי טובות שלי במכללה, ואותי זה ממש לא מצחיק :nono: :nono: :nono:

פורסם

???

זה מוזר...עד כמה שאני יודע יש על הספק כפתור של קביעת המתח 110 ו220, אם הספק של קום היה מותאם לרמת המתח שירדה באותה הפסקת חשמל(110) ,אז המעבד שלו היה שורד?

אז אולי אתה תוכל לענות לי על השאלה? ::)

פורסם

ההסבר שלך לא הגיוני מכיוון שכל ספק כולל מישר זרם שהופך את הזרם מזרם חילופין לישר. הסבר הגיוני אחר הוא שהזרם שעבר במעגל היה גבוה מדי: לבפק הגיע מתח נמוך בחצי מהרגיל, ובעקבות כך הוא סיפק גם ללוח מתחים נמוכים בחצי מהרגיל. ההספק (במקרה הזה של המעבד) הוא מכפלה של המתח בזרם. כאשר המתח פוחת בחצי, הזרם חייב לעלות פי שניים כדי שלמור על אותו הספק. החוטים הזעירים שבתוך המעבד שלא יכלו לעמוד בזרם הגבוה התחממו ונשרפו. גם לגביי החלק הראשון של המשפט שלך (חצי פאזה??) אני לא בטוח אבל אין לי כרגע הסבר אחר.

יש לך טעות ידידי כאשר אתה מעביר מתח בהתנגדות מסוימת אתה מקבל זרם מסוים

אך כאשר אתה מעביר חצי מהמתח לאותה התנגדות אתה מקבל חצי מהזרם!! למעבד אין התנגדות דינמית!!!

כש אנו עושים למעבד OC אנו בעצם מעלים לו את ההספק מעל ההספק המצויין!!!!

אם תחבר מאוורר של 12 וולט ל 6 וולט ההספק יהיה נמוך יותר וגם הזרם!!!

פורסם

הממממ........ שאלה שתמיד רציתי לשאול ואני חושב שהיא רלוונטית.

תנור של 3500 וואט בעוצמה מלאה.. יעבוד באותו הספק גם ב110 וולט וגם ב220. הסבירו בבקשה.

עוד משפט שחשמלאי חכם אמר לי... בישראל המתח הוא 220 וולט ב60 הרץ. זו הסיבה למה השעונים בישראל מדוייקים ובאנגליה לא.

הסבירו גם אותו בבקשה.

תודה!

פורסם

לגבי התנור הוא לא יעבוד באותו הספק מכיוון שהספק מחשבים הספק=זרם X מתח X גורם הספק(בערך 0.9)

ככה שאם תוריד אחד מהמשתנים בחצי ירד ההספק ביחס ישר

לגבי השעונים אין לי מושג

פורסם

תנור של 3500 וואט בעוצמה מלאה.. יעבוד באותו הספק גם ב110 וולט וגם ב220. הסבירו בבקשה.

עוד משפט שחשמלאי חכם אמר לי... בישראל המתח הוא 220 וולט ב60 הרץ. זו הסיבה למה השעונים בישראל מדוייקים ובאנגליה לא.

הסבירו גם אותו בבקשה.

תודה!

התנור יעבוד באותה עוצמה אם הוא יקבל את אותו הספק - 3500 וואט.

הספק מחשבים כך: זרםX מתח. אם הוא עובד על 220V אז הוא יצרוך 3500/220=16 אמפר. אם הוא יעבוד ברשת של 110 וולט אז הוא יצרוך מהרשת 3500/110 = 32 אמפר.

הוא התכוון לשעונים שמתחברים לרשת החשמל. שעון יד או שעון על סוללות עובד עם מתנד קריסטל שנותן לו את הקצב כמזרימים דרכו מתח חשמלי.

שעון שמתחבר לרשת החשמל לא עובד עם מתנד, אלא משתמש ברשת עצמה בתור מתנד, מכיוון שהיא מחליפה כיוון כל 1/60 השניה (או 60 פעמים בשנייה). אם השעון כויל לרשת חשמל שמחליפה כיוון 60 פעמים בשנייה אז הוא יהיה מדוייק, אך אם תשים אותו ברשת של 50 אז הוא לא יהיה מדוייק...

זו כל התורה על אצבע אחת ...

פורסם

ארני לא מבין איך המעבד שלך נשרף מכיוון שאם המחשב שלך קיבל חצי מהמתח הרצוי זה לא אמור לשרוף...

אבל מה שאני חושב שהמעבד קיבל מתח דיגיטלים ולא ידע איך להתייחס אליו אם כ "0" או כ"1" וזה בילבל אותו וגרם לבלאגן בתזמונים של המעבד ש ADDRESS ו DATA התבלבלו ושרפו את המעבד!

בעסה...אבל אלקטרוניקה עדינה ! יחסית!

פורסם

הסבירו גם אותו בבקשה.

תודה!

הספק מחשבים כך: זרםX מתח. אם הוא עובד על 220V אז הוא יצרוך 3500/220=16 אמפר. אם הוא יעבוד ברשת של 110 וולט אז הוא יצרוך מהרשת 3500/110 = 32 אמפר.

הוא התכוון לשעונים שמתחברים לרשת החשמל. שעון יד או שעון על סוללות עובד עם מתנד קריסטל שנותן לו את הקצב כמזרימים דרכו מתח חשמלי.

שעון שמתחבר לרשת החשמל לא עובד עם מתנד, אלא משתמש ברשת עצמה בתור מתנד, מכיוון שהיא מחליפה כיוון כל 1/60 השניה (או 60 פעמים בשנייה). אם השעון כויל לרשת חשמל שמחליפה כיוון 60 פעמים בשנייה אז הוא יהיה מדוייק, אך אם תשים אותו ברשת של 50 אז הוא לא יהיה מדוייק...

תנור שנועד לעבוד ב 220 וולט וצורך 3500 וואט ודרכו זורם זרם של 16 אמפר

ב110 וולט יזרום רק 8 אמפר!!!!! התנגדות גוף החימום נשארת קבוע!!!!!!!!!!!!!!!!

במנורה עם דימר כששמים אותו על מצב חצי אז יגיע פחות מתח לנורה יזרם פחות זרם וההספק יקטן!!!! (לכן היא גם תתחמם פחות)

ואני מתמחה בחשמל כי הייתי במגמת חשמל ואלקטרוניקה ועשיתי 15 יחידות!!!

פורסם

הסבירו גם אותו בבקשה.

תודה!

תנור שנועד לעבוד ב 220 וולט וצורך 3500 וואט ודרכו זורם זרם של 16 אמפר

ב110 וולט יזרום רק 8 אמפר!!!!! התנגדות גוף החימום נשארת קבוע!!!!!!!!!!!!!!!!

במנורה עם דימר כששמים אותו על מצב חצי אז יגיע פחות מתח לנורה יזרם פחות זרם וההספק יקטן!!!! (לכן היא גם תתחמם פחות)

ואני מתמחה בחשמל כי הייתי במגמת חשמל ואלקטרוניקה ועשיתי 15 יחידות!!!

פורסם

אגב בישראל ובכל העולם פרט מיארה"ב ויפן יש תדר של 50הרץ והוא לא משנה לדיוק השעון כי השעון שבוידאו או במיקרוגל עובד במתח ישר כמו שיש לסוללה (יש בתוך מכשיר וידאו ומיקרוגל ספק פנימי)

פורסם

אני רק רוצה לחדד את הדברים החדשים שלמדתי ולא הבנתי מהדיון:

אם המתח פחת, וכך גם הזרם, כי הסבירו שהזרם מתקבל כאשר מעבירים מתח בהתנגדות מסויימת, אז למה בעצם נשרף המעבד?

נ.ב. איך מחשבים את הזרם לפי מתח והתנגדות?

מה זה בעצם מתח? והאם הוא קשור לגל הסינוס?

את השאר הבנתי. תודה.

פורסם

זרם לפי מתח והתנגדות מחשבים זרם=מתח\התנגדות

מתח הוא הפרש פוטנציאלים בין שני נקודות

בזרם חליפין ישנו נתון נוסף שצריך להיתחשב בו זה גורם ההספק שהוא היחס בין הרכיבים ההשראיים לבין הרכיבים הקבליים במעגל(באופן כללי) חברת חשמל דורשת שהוא יהיה מעל 0.9 אם אני לא טועה

והמתח קשור לגל סינוס במתח ישר הקצוות של הגל הם המתח בזרם חליפין זה הקצוות כפול 0.8

ציר ה-Y של הסינוס הוא עוצמת המתח

ציר ה-X הוא הזמן 1 חלקי הזמן של גל אחד שווה התדירות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים