עבור לתוכן

UPS - חובה בישראל !

Featured Replies

פורסם

שמעו סיפור ותבינו למה חבחרת החשמל תתפגר שנה הבאה, כששיא השיאים ישבר !

שלשום בערב אני לא הייתי ליד המחשב וכהרגלי השארתי אותו פתוח, לאחר כמה זמן הפסקת חשמל.. הפסקת חשמל משונה מאד, כלומר נורות החירום לא נדלקו באף בית באיזור ! כבר נלחצתי, זה היה נראה משונה מדיי, ונזכרתי במחשב שהיה פתוח למעלה.

אחרי עשר דקות של חושך גמור ללא נורות חירום וכלום החשמל חוזר ואני קופץ למעלה, ורואה שהמחשב נדלק בעצמו אבל המסך סגור, זכרתי שבגרתי אותו לפני שירדתי למטה, אז הדלקתי אותו ולא ראו כלום, הפעלתי מחדש את המחשב ונשמעו ציפצופים רבים, נלחצתי...

מיד פתחתי תמחשב לראות מה קרה, אולי כרטיס המסך קרה לו משהו, לאחר בדיקות שונות זה היה ברור, המעבד שלי נשרף...

ואני, עם מחשב מושבת לא יכול :-/ , לאחר בירור ושאלות הבנתי שבאיזור שלנו הייתה הפסקת חשמל מיוחדת, כלומר הפסקת חשמל במתח נמוך, כלומר במקום 220V רגילים היו בבקווי החמשל אצלינו נגיד כ-110V... דבר הרסני מאד, וזה גם הדבר שכנראה גרם למחשב להפתח אחרי הפסקתת המחשמל הזו, דבר שלא היה צריך לקרות בהפסקת חשמל רגילה :'( .

קיצר עכשיו אני תקוע עם מעבד חלופי וחלש, עד שיגיע מחליף חדש מהאחריות...

בקיצור, נראה שלאט לאט המצב רק יחמיר, ויהיו יותר הפסקות חשמל מהסוג הזה, בגלל העומס הגדול על חברת החמשל, וזו הסיבה שתוך יום השגתי לי UPS חדש ! חובה בארצנו...

• תגובות 37
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה גורם לך לחשוב שups יכול לעצור הפסקות מיוחדות כאלה?

פורסם

למה מתח של 110V יותר מסוכן למחשב ממתח של 220V ?

פורסם

למה מתח של 110V יותר מסוכן למחשב ממתח של 220V ?

אוליי כי הוא נמוך מדיי ::) ?

פורסם

110 וולט עובד בחצי פאזה , לכן ברגע שמורידים מ220 ל110 , זה מספק חצי מהתדר שצריך לרכיב , מה שגורם לרכיב להשרף .

לKOM היה מזל רע , כי הדבר היחיד שהיה צריך להשרף זה הספק .

הספק לא היה בעל הגנה כמו שצריך , לכן הקפיצה הועברה הלאה , ללוח , ורצחה לו את המעבד .

פורסם

אני לא בדיוק עוקב אחרי כל הפסקות החשמל ולמזלי הרב באיזור בו אני גר, הפסקות חשמל נהיו מאד נדירות בכמה שנים האחרונות

בכל זאת יש לי UPS והוא סופג כל מיני זעזועים שיש ברשת החשמל לפחות פעם בכמה ימים !

כמובן שכשיש סערת ברקים (שגם זה דבר די נדיר בישראל בשנים האחרונות) ויש נפילות מתח או הפסקות חשמל רציניות, ה-UPS מחזיק את המחשב עד שאני סוגר הכל בצורה מסודרת.

זה דבר מצוין, כל עוד קונים UPS איכותי ולא איזה דרעק שהיה במבצע חיסול מלאי בחנות קברים.

פורסם
  • מחבר

ספק אנרמקס.

פורסם

ספק אנרמקס.

אנרמקס הטוב ביותר!!! ;)

פורסם
  • מחבר

הכל מאד משונה כאן... :-[

התוצאה רק ברורה מאד...

פורסם

נדיר שאנרמקס נשרף

בעצם רגע

הספק לא נשרף , אלא המעבד

מאוד מעניין

פורסם

נדיר שאנרמקס נשרף

בעצם רגע

הספק לא נשרף , אלא המעבד

מאוד מעניין

מאוד מעניין ומאוד עצוב :(

גם אותי ההפסקות חשמל האלה מעצבנות כמו אני לא יודע מה!! :pissed:

פורסם

110 וולט עובד בחצי פאזה , לכן ברגע שמורידים מ220 ל110 , זה מספק חצי מהתדר שצריך לרכיב , מה שגורם לרכיב להשרף .

ההסבר שלך לא הגיוני מכיוון שכל ספק כולל מישר זרם שהופך את הזרם מזרם חילופין לישר. הסבר הגיוני אחר הוא שהזרם שעבר במעגל היה גבוה מדי: לבפק הגיע מתח נמוך בחצי מהרגיל, ובעקבות כך הוא סיפק גם ללוח מתחים נמוכים בחצי מהרגיל. ההספק (במקרה הזה של המעבד) הוא מכפלה של המתח בזרם. כאשר המתח פוחת בחצי, הזרם חייב לעלות פי שניים כדי שלמור על אותו הספק. החוטים הזעירים שבתוך המעבד שלא יכלו לעמוד בזרם הגבוה התחממו ונשרפו. גם לגביי החלק הראשון של המשפט שלך (חצי פאזה??) אני לא בטוח אבל אין לי כרגע הסבר אחר.

פורסם

האמת ?

גם אני לא הבנתי את הקטע של "חצי פאזה" מה זה חצי פאזה ?

פאזה שלמה אחת זה גל סינוס שעובר משיא לשיא , כלומר, עובר מחזור פעולה אחד. ברשת החשמל בישראל מתח הרשת הוא 220 וולט והתדר הוא 50Hz. בארה"ב ויפן המתח הוא 110 וולט והתדר הוא 60Hz. בשני המקרים מדובר על מתח חילופין (AC) וההבדל הוא לא הפאזה אלא המתח ותדירות האות הסינוסי.

פורסם
  • מחבר

הכל נחמד, לי נשרף המעבד, וזו נראית לי בהחלט הסיבה היחידה, מה שחיזק את זה היה הבעייה בנורות החירום שלא עבדו בכל האיזור, בגלל המתח הנמוך...

פורסם

???

זה מוזר...עד כמה שאני יודע יש על הספק כפתור של קביעת המתח 110 ו220, אם הספק של קום היה מותאם לרמת המתח שירדה באותה הפסקת חשמל(110) ,אז המעבד שלו היה שורד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים