עבור לתוכן

מישהו יודע מה התהליך של הכנת תשתיות ל-ADSL?

Featured Replies

פורסם

מישהו ראה פעם איך עושים את זה?? מה בדיוק עושים?

זה חשוב , תודה למי שעוזר...

פורסם
  • מחבר

???

פורסם

כנראה אף אחד לא ראה את התהליך עצמו.

נסה אולי להתקשר לתמיכה הטכנית של בזק, ולשאול אותם על זה.

1-800-340-340

אולי יתמזל מזלך ותיפול על טכנאי נחמד שיסביר לך. לך תדע...

אפשר לשאול למה זה חשוב לך?

פורסם

כן, הטכנאי של בזק ניגש למרכזיה (משהו שלא מחייב אפילו אלא יכול להעשות על ידי המוקדניות של בזק) ומשנה במקום את הגדרות הקו שלך לקו המוציא אותות דיגיטליים

ואז הוא בא אלייך הביתה מביא לך את המודם יחד עם 5 פילטרים שמפענחים את האותות הדיגיטלים ומפריד אותו לדיגיטל ואנלוג

פורסם

לא, זה מה שהוא עושה על קו שכבר יכול לשמש לשירות ADSL.

אני חושב שהשאלה שלו היא מהם התהליכים שמבוצעים כדי להגיע למצב שהקו מוכן להתקנה.

פורסם

את זה מכינים עוד לפני שבונים בככל את האזור איפה שגרים.

פורסם

עבור המשתמשים שאין להם בעיית מרחק אל מול הציוד במרכזיה (עד 5 ק"מ), מתבצע חיבור פשוט של קו הטלפון במרכזת אל ציוד ה DSLAM ומשם... אל ספק האינטרנט.

עבור משתמשים שיש להם בעיית מרחק, אבל עדיין ניתן לחבר אותם לשירות (5-7 ק"מ), מתבצע שימוש במה שנקרא "יחידות רחק".

החיבור במרכזת לציוד ה DSLAM מתבצע כרגיל, אבל באמצע הדרך, בין המשתמש למרכזת, מותקנות מעין תחנות ממסר (אותן יח' הרחק, הנראות כמו ארון תקשורת שכונתי רגיל של בזק לכל דבר), המוזנות ממתח חיצוני נמוך.

עקב המרחק הרב, עוצמת האות החשמלי העובר בקו הטלפון נחלשת עד לכדי מצב שבו לא ייתכן שירות ה ADSL. יחידות הרחק מצליחות להרים את המתח לרמה מתקבלת על הדעת, לפחות במובן המינימלי, כך שיהיה ניתן לחבר גם קווים במרחקים של בין חמישה לשיבעה ק"מ מהמרכזת.

אמנם, משתמשים אלה (המצויים במרחק של 5-7 ק"מ מהמרכזת) נהנים כרגע מהשירות. אך אם בעתיד יוחלט להעניק חבילות מהירות יותר, במחירים משתלמים יותר, ייתכן מאוד שלא יוכלו להינות ממהירויות גבוהות יותר.

*משתמשים הגרים במרחק העולה על 7 ק"מ מהמרכזת, לא יכולים להתחבר לשירות.

פורסם

אתה טועה, שמים להם מין מגבר.

פורסם

מגבר... תחנת ממסר המוזנת ממקור מתח חיצוני...

אני חושב שהכוונה היא די זהה. ::)

פורסם

כן, הטכנאי של בזק ניגש למרכזיה (משהו שלא מחייב אפילו אלא יכול להעשות על ידי המוקדניות של בזק) ומשנה במקום את הגדרות הקו שלך לקו המוציא אותות דיגיטליים

ואז הוא בא אלייך הביתה מביא לך את המודם יחד עם 5 פילטרים שמפענחים את האותות הדיגיטלים ומפריד אותו לדיגיטל ואנלוג

זה נשמע יותר כמו ISDN ולא ADSL

הפילטרים הם לא ממש חובה בADSL, הם רק מונעים רעשים של המודם בתדרים גבוהים באם אתה שומע אותם בכלל

פורסם

הם לא מונעים הפרעות בתדר גבוה שמכשירי טלפון רגילים עלולים ליצור ?

פורסם

הם לא מונעים הפרעות בתדר גבוה שמכשירי טלפון רגילים עלולים ליצור ?

בקשר לפעולה ההפוכה אני לא יודע, אני יודע שהם נועדו בכדי למנועות הפרעות, רעשים בטלפון, בזמן חיבור המודם למרכזיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים