עבור לתוכן

למה שאני שם במודד זרם שלי אפשרות למדוד אמפר (במודד שלי - dca)המודד לא מראה כלום

Featured Replies

פורסם

למה שאני שם במודד זרם שלי אפשרות למדוד אמפר -(במודד שלי זה ככה - dca), המודד לא מראה כלום, ולעומת זאת מתח הוא מראה רגיל.

פורסם

אני מניח שהעברת את פרוב המדידה לחור המתאים למדידת זרם. אם עשית את זה, ועדיין לא פועל, כנראה נשרף הפיוז הפנימי של המכשיר, תפתח ותחליף. בכל מקרה, עדיף תמיד לא למדוד זרם (אם אפשר להמנע מזה) ולמדוד רק מתח והתנגדות, ואז לחשב את הזרם.

פורסם
  • מחבר

ואיך אני מודד את ההתנגדות, בחיבור מקביל או טורי?

פורסם

אני מניח שהעברת את פרוב המדידה לחור המתאים למדידת זרם. אם עשית את זה, ועדיין לא פועל, כנראה נשרף הפיוז הפנימי של המכשיר, תפתח ותחליף. בכל מקרה, עדיף תמיד לא למדוד זרם (אם אפשר להמנע מזה) ולמדוד רק מתח והתנגדות, ואז לחשב את הזרם.

תשובה מצויינת..

ע"מ למדוד התנגדות , אתה מחבר את הפרובים בצורה מקבילית , אחר"כ גם את המתח בצורה מקבילית .. ומשם מחשב את הזרם

בד"כ הפוייז של הרב מודד נשרף נורא מהר... ואני מאמין השפוייז שלך נשרף

פורסם

מתח והתנגדות מודדים בצורה מקבילית. אוסיף על מה שאמרו מעלי, שלא למדוד התנגדות כשהמכשיר פועל, כי מתחים נוספים במעגל ישנו לך התנגדות.

זרם עדיף שלא למדוד, כי אתה צריך למדוד אותו בטור, מה שאומר שתצטרך לעיתים קרובות לנתק חוטים במעגל גדי לעשות זאת, ואם זה מעגל מודפס, זה בכלל אסון. חוץ מזה, אם שוכחים בטעות את הפרוב של מד הזרם בחור של מדידת הזרם ומודדים מתח בטעות, מקבלים קצר קטלני שרק במקרה הטוב הוא שורף את הפיוז של המודד. וזה קורה הרבה (אצלי לפחות :\)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים