עבור לתוכן

מתאם קווי..

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת מה ההבדל בין מתאם קווי לבין מתאם קווי על רשת חשמל? (חסרונות ויתרונות גם)

תודה.

פורסם

מה אתה מתכוון ב"מתאם קווי"?

כבל רשת? קו טלפון (HPNA)? קו קואקסיאלי (HCNA)?

פורסם
  • מחבר

תראה, יש לי שתי קומות בבית והמחשב שלי כרגע נמצא בממ"ד עם אינטרנט.

אני רוצה לחבר עוד מחשב לרשת בקומה השנייה אך הבעייה היא שאני לא רוצה שהמחשב בקומה השנייה יהיה מחובר אלחוטי. התקשרתי לבזק והם סיפרו לי על מתאם לקו טלפון,לא בדיוק מבין מהו המכשיר, שעולה 1,000 ש"ח. קודם כל המחיר גבוה ומבהיל, עכשיו חיפשתי באינטרנט מתאם קווי ומצאתי אחד ב 260 ש"ח שעובד על רשת חשמל או משהו כזה, יש הבדל עצום במחירים ולכן אני רוצה לדעת מה ההבדל בין שני המתאמים האלו.

פורסם

הטכנולוגיה שבזק משווקת היא HPNA3. שהיא תקשורת בין מחשבים על גבי קו הטלפון במהירות תיאורטית של 128Mbps.

אתה יכול להשתמש בטכנולוגיה הזאת בשתי תצורות:

א. נתב תומך בHPNA3 ב700 ש"ח + מתאם HPNA3 למחשב השני ב310 ש"ח, סה"כ 1000+ ש"ח.

ב. נתב "רגיל" ב240 ש"ח (מה שבזק מוכרת כדוגמא) + שני מתאמים HPNA3 ב620 ש"ח (ביחד), סה"כ 860 ש"ח.

לזה את צריך להוסיף תמיכה אם אתה רוצה עזרה טלפונית בחיבור ותחזוקה, סה"כ עוד 60 ש"ח לחצי שנה תמיכה.

לגבי המתאם לרשת החשמל, מה שנקראה HomePlug, לא ידוע לי על נתב שבא מראש עם הטכנולוגיה הזאת מובנת, לכן יש את התצורה של שני מתאמים + נתב.

ככה שאם הנתב הוא 240 ש"ח אתה צריך שני מתאמי HomePlug ב520 ש"ח (ביחד), סה"כ 760 ש"ח.

ההבדלים הם:

1. HPNA3 עובד במהירות תיאורטית של 128Mbps בעוד שהHomePlug במהירות תיאורטית של 85Mbps.

2. הHPNA3 נתמך ע"י בזק במוקד האינטרנט בהצטרפות לתמיכה, HomePlug יתמך ע"י היבואן במקרה תקלה ובעיות תשתית יטופלו ע"י חשמלאי פרטי שלך.

אין לי נסיון עבודה רציף לזמן ארוך עם שני הטכנולוגיות ככה שאני לא יכול להגיד לך מה יותר יציב ולמה יש פתוח בעיות.

סה"כ שניהם PLUG & PLAY מה שנקרה, בלי התקנה מסובכת מידי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים