עבור לתוכן

שאלה לגבי DUAL CHANNEL ועוד.

Featured Replies

פורסם

יש לי AMD 2.4GHZ ושני סטיקים של TWINMOS DDR400 512MB, ז"א יש לי ג'יגה של זכרון במחשב.

אני מעוניין להוסיף עוד ג'יגה, אך פה מסתעפת העלילה.

האם כדאי לרכוש שני סטיקים של 512MB או סטיק אחד של ג'יגה?

לפי הבנתי הדלה, כדי שהדואל צ'אנל יעבוד (יותר מהר/יותר טוב הלא כך?) צריך שני סטיקים דומים.

עכשיו השאלה היא כזו.

אם אקנה סטיק של ג'יגה אחד, האם השניים האחרים ימשיכו לעבוד כדואל צ'אנל?

אם אקנה שני סטיקים של ג'יגה כל אחד, האם הם יעבדו בדואל צ'אנל בנוסף לשניים האחרים של ה512MB?

בקיצור, תעשו לי קצת סדר בראש. :xyxthumbs:

עוד שאלה, הזכרונות שלי עובדים ככה 2.5-3-3-8.

קראתי קצת בנעוץ, הבנתי ממש בכלליות וממש בערפול מה כל דבר אומר, אבל לשאלתי: האם אני יכול להמהיר את הזכרונות? איך עליי לשנות את הסדר שלהם?

לגבי CL, הבנתי שיותר נמוך=יותר טוב, האמנם?

מלך מי שעונה על הכל :)

פורסם

איזה מעבד? איזה לוח אם? כמה זיכרון יש לך כרגע ובכמה סטיקים?

פורסם

בלוח שלך אתה חייב זוגות של זכרונות כדי שDC עדיין יפעל.

DC איזוגי (3 סטיקים) היתאפשר על כמה לוחות מבוססים nForce2.

פורסם
  • מחבר

איזה מעבד? איזה לוח אם? כמה זיכרון יש לך כרגע ובכמה סטיקים?

הכל רשום ב"מפרט מחשב".

שאלה נוספת, יש לי זכרונות של TWINMOS, אם אני אקנה של חברה אחרת יהיו לי בעיות עם זה? כדאי לקנות עוד זוג של TWINMOS?

פורסם

א. המחשב שלך לא יידלק עם 3 סטיקים

ב. אתה יכול להוסיף של חברה אחרת

פורסם

כעיקרון, ההמלצה היא שעל כל CHANNEL (=שני חריצי הרחבה על לוח האם בצבע זהה) יהיו מודולים דומים כמה שאפשר, אם אפשר אותו דגם בול. מצד שני, אפשר גם לעשות מערך DUAL CHANNEL אחד עם שני זכרונות מסוג אחד, ומערך עם זוג מודולים אחרים.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז בואו נסגור את הנושא הזה.

שני סטיקים שונים על צ'אנל אחד (שני חריצים בעלי אותו צבע)=לא טוב/לא מומלץ

שני סטיקים מסוג X בצ'אנל אחד, ושני סטיקים מסוג Y בצ'אנל אחר=טוב/סבבה/אחלה בחלה?

ומה לגבי מהירויות? אם כל צ'אנל פועל בנפרד, אוכל לשים בצ'אנל אחד שני סטיקים של 400MHZ ובצ'אנל השני של יותר? זה בכלל אפשרי? :jump:

פורסם

סיפור ארוך איך זכרון עובד או עובד עם התיחסות ל DUAL CHANNEL

בשביל שdual channel יעבוד המבנה הפנימי של רכיבי הDDR צריך להיות זהה( אפשר גם עם SDRAM אבל אין את זה בPC ) . כל SDRAM מחולק לשלוש חלקים : הבנקים שהם כמו כוננית ספרים, השורות שהם כמו המדפים על הכוננית והעמודות שהן מקומות של ספר. כל סלוט זה כמו סיפריה אחרת ובdual channel זה כמו שני אשנבים סמוכים שהמעבד נותן להם את אותה פקודה באינטרקום . לדוגמה הבקר זכרון בא לשני האשנבים ואומר לשני הספרנים דרך האינטרקום את אותה פקודה כמו "תביאו לי מכוננית 3 ,מדף 4 את ספר מספר 10 " . אם הרוחב והגובה של הכונניות שונה ו/או מספר הכונניות שונה בכל ספריה המיקום יכול להיות שונה ויהיה מצב שלא תהיה גישה לחלק מעמודות - זה פשוט לא יעבוד.

עכשיו נכנס לתיזמונים לספרנים יש כוננית פרטית לידם ובכל מדף יושבת שורה של ספרים מכוננית אחרת . אם אם הבקר יבוא לספרן ויבקש ממנו ספר שיש לו בכוננית הפרטית שלו הספרן יוגבל על ידי המהירות שיקח לו להביא את הספר מהעמודה הנכונה (CAS) . אם לא יהיה לספרן את השורה הנכונה של ספרים אז הוא יקח את כל המדף מהכוננית הפרטית שלו , ילך לכוננית הנכונה יניח את הספרים מהמדף של הכוננית הפרטית שלו ואז יקח את כל הספרים מהמדף שביקשו ממנו וישים אותה בספריה הפרטית שלו במקום הספרים שהוא החזיר (RAS ) . אז הוא יחפש את העמודה של הספר (CAS ) .

המהירות של הBUS של הזכרון זה כמו סרט נע ששימים עליו את הספרים כדי להביא אותם ללקוח (הבקר זיכרון במקרה הזה) בגלל שיש לרוב רק סרט נע אחד אז צריך שהוא יעבוד במהירות אחידה כי הספרן יכול להעמיס עליו ספרים רק בקצב מסוים . אז אם המהירויות של העמסת הספרים שונה בין ספריה לספריה הם יעבדו כולם במהירות הנמוכה ביותר. בגלל התזמונים הלקוח שולט על מתי הסרט הנע פועל או לא כי הספרן אילם. הלקוח מחכה את הזמן של התזמון ומפעיל את הסרט הנע ואז מגיעים אליו הספרים שהוא ביקש.

יש גם את עניין ה burst length זה כמו להגיד לספרן "תביא לי 8 ספרים מכוננית X מדף Y החל מספר Z " . אם הבקר זכרון חכם הוא יכול לנצל את המבנה של "הספריה" כדי להגביר את הקצב . דברים שהבקר זכרון (שמשחק את הלקוח ) עושה הוא לרוב יודע איזה שורה פעילה (כוננית הפרטית של הספרן) באיזה כוננית ושולט איפה הוא מניח את הספרים. כדי לעשות dual channel אי זוגי הבקר זיכרון צריך להיות חכם יותר פעם לעבוד עם DC ופעם לעבוד עם SC בהתאם לגישות זכרון של המעבד.

פורסם

שני סטיקים מסוג X בצ'אנל אחד, ושני סטיקים מסוג Y בצ'אנל אחר=טוב/סבבה/אחלה בחלה?

ומה לגבי מהירויות? אם כל צ'אנל פועל בנפרד, אוכל לשים בצ'אנל אחד שני סטיקים של 400MHZ ובצ'אנל השני של יותר? זה בכלל אפשרי? :jump:

כן, זה מצויין, ואם תשים מהירות שונה, המערכת תעבוד על פי האיטי ביותר ;)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות, אני ממשיך להטריד אתכם עוד טיפה.

אמרנו שאפשרי לשים סטיקים שעובדים על מהירות גבוהה יותר אבל אין טעם כי הם יעבדו על המהירות של הסטיק הכי איטי.

זאת אומרת שאני יכול לשים סטיקים שמהירות שלהם היא מעל 400MHZ, אבל זה כבר נחשב DDR2 לא? איך בדיוק הם יעבדו יחד ואיך אני יכול לדעת אם הלוח שלי יתמוך בזה?

הרעיון מאחורי לשים סטיקים של DDR2 (אם זה אפשרי) היא בעלות הנמוכה שלהם, אם במילא הם יעבדו במהירות של DDR רגיל, אבל הם זולים בהרבה מהסטיקים של DDR אז יותר כדאי לקנות אותם.

אם אני אשים בנוסף לשני הסטיקים של ה512MB שכבר יש לי, שני סטיקים של 1G כל אחד, כך שבמצטבר המחשב יעבוד על 3G זכרון, זה יהיה בסדר נכון?

זאת אומרת שאני יכול לשים בכל צ'אנל איזה סטיקים שאני רוצה (מבחינת נפח) כל עוד בכל צ'אנל הם דומים, אכן כך?

פורסם

תודה על התשובות, אני ממשיך להטריד אתכם עוד טיפה.

אמרנו שאפשרי לשים סטיקים שעובדים על מהירות גבוהה יותר אבל אין טעם כי הם יעבדו על המהירות של הסטיק הכי איטי.

זאת אומרת שאני יכול לשים סטיקים שמהירות שלהם היא מעל 400MHZ, אבל זה כבר נחשב DDR2 לא? איך בדיוק הם יעבדו יחד ואיך אני יכול לדעת אם הלוח שלי יתמוך בזה?

על פי תושבת המעבד שלך, הלוח שלך תומך אך ורק ב-DDR, ולא ב-DDR II, במילים אחרות, תקנה אך ורק מודולי DDR.

הרעיון מאחורי לשים סטיקים של DDR2 (אם זה אפשרי) היא בעלות הנמוכה שלהם, אם במילא הם יעבדו במהירות של DDR רגיל, אבל הם זולים בהרבה מהסטיקים של DDR אז יותר כדאי לקנות אותם.

אתה יכול לקנות מה שמתחשק לך, אבל לוח האם שלך לא יוכל להכיל פיזית DDR II, אתה פשוט לא תצליח לחבר אותם

אם אני אשים בנוסף לשני הסטיקים של ה512MB שכבר יש לי, שני סטיקים של 1G כל אחד, כך שבמצטבר המחשב יעבוד על 3G זכרון, זה יהיה בסדר נכון?

זאת אומרת שאני יכול לשים בכל צ'אנל איזה סטיקים שאני רוצה (מבחינת נפח) כל עוד בכל צ'אנל הם דומים, אכן כך?

כן, רק תוודא שאתה לא עובר את ה-3GB בתכלס, כי אז מערכת ההפעלה שלך לא תומכת בזה.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח? XP לא תומכת עד 4 ג'יגה או משהו כזה? ???

ואני לא חושב שתהיה בעיה, כי זה אף פעם לא ג'יגה במדוייק...למשל אצלי הג'יגה זה 960 מגה

פורסם

XP תומכת רק עד 3GB, וכן, בזה אני בטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים