עבור לתוכן

דחוףף ! המחשב לא נדללק ..

Featured Replies

פורסם

הגיע לי מאוורר לכרטיס מסך ..

עכשיו הוצאתי את הכרטיס 8600GT ושמתי את המאוורר ניסיתי להפעיל את

המחשב נדלק וזה אחרי כמה שניות שהוא עדיין בהפעלה הוא נכבה ולא נדלק לי מאז ..

מה הבעיה ?

פורסם

תביא את המפרט המלא

באיזה קירור בדיוק מדובר? אולי מרחתה יותר מדי משחה טרמית וזה נזל ללוח וגרם קצר?..

ורק להיות בטוח שהבנתי נכון ,אתה אומר שהמחשב לא נדלק לך בכלל 100% כן? או שנדלק לשניה ונכבה?

האם ניסיתה להוציא תכרטיס מסך ואז להדליק?

תנתק את הכבל מהספק כוח (הכבל שהולך מהספק כוח לשקע של החשמל)

ואז לחץ במארז על הכפתור הדלקה ושחרר ועשה זאת עוד פעם ,חבר בחזרה תכבל ותראה אם עזר

לא עזר? טוב לצעדים הבאים

1) תדליק תספק כוח בצורה אלטרנטיבית כדי לבדוק אם הוא עובד,קרא פה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=282999.msg2491830#msg2491830

2) אם הספק כוח עובד אז זה משו בלוח ,קודם כל תבדוק מבחינה חיצונית אם הוא נראה בסדר

תחפש קבלים שנוזל מהם חומר צהוב/חום או יש להם חום למעלה או נפוחים ,סתכל פה בשביל דוגמאות

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=195

אם נראה בסדר אז תאפס את הביוס ,בדוק תחוברת של הלוח שלך בשביל הוראות ספציפיות (אפשר להוריד אותה מהאתר של היצרן)

אבל בעקרון ברוב הלוחות יש ג"מפר מול הבטריה (לרוב בצבע כחול) וצריך לנתק תכבל מהספק כוח ואז להזיז אותו לפינים 2-3 למשך 10-15 שניות

ואז להחזיר לפינים 1-2 ולחבר תכבל לספק כוח ולהדליק תמחשב ,יש גם את שיטת הבטריה (גם פה חשוב שהכבל יהיה מנותק מהספק כוח)

קודם כל סתכל טוב על הבטריה וזכור את הסימן (+ פלוס או - מינוס) כי חשוב שמתי שתחזיר אותה יהיה כפי שהייתה

תשתמש במברג קטן ושטוח (כלומר מברג בצורת -) יש תפסן בגומה של הבטריה ואתה צריך להשתמש במברג ללחוץ עליו קצת כדי שהיא תשתחרר

תשאיר אותה בחוץ איזה 10-20 דקות ואז תחזיר אותה ותחבר תכבל לספק כוח ותדליק תמחשב ,אם עדיין לא עזר אז תנתק את כל הדברים הלא הכרחיים

כמו דיסקים קשיחים/כוננים אופטים/כרטיסי הרחבה אם יש ,תשאיר רק מעבד/זכרונות/כרטיס מסך ,עדיין לא עובד? אז הלוח 98% מת אלא אם המארז מקצר אותו

כדי לשלול את העניין הזה תצטרך להוציא תלוח ולשים אותו על חתיכת קרטון..לחבר תספק כוח/זכרונות/כרטיס מסך ואז לקצר את הספק כוח כמו שכבר מוסבר בתראד האחר^ אבל הפעם לעשות את זה כשהחיבור הראשי (20-24) פינים מחובר ללוח

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהספק הלך ..

יש ממנו גם טיפה ריח של שרוף או שאני מדמיין את זה ..

פורסם

תקווה שזה כל מה שהלך, אם מדובר בספק ג"נרי אז

יש סיכוי גדול שלקח איתו עוד חלק או אפילו מספר חלקים

פורסם
  • מחבר

מזה ג'נרי ?

זו המערכת :

מעבד E2140

זיכרונות 1 של גי'גה אחד של 512 מגה של קינגסטון מהירות 667 MHZ

כרטיס מסך 8600GT שעליו שמתי מאוורר חדש של זלמן VF700 ועשיתי אותו במצב נורמל [12V] , האמת זה מה שכנראה הפיל את הספק

עדיין לא ראיתי את המאוורר בפעולה האמת כי ישר ששמתי אותו הפעלתי מחשב נדלק כמה שניות ולפניי שהגיעה למסך פתיחה נפל ..

לוח אם של אסוס P5VD2-MX

והספק הוא ספק ממש עלוב שהגיע עם המחשב הוא G-PRO 500W ATX12V dr-b500e עולה 70 שקל ראיתי ..

אז אני מאמין שהוא גרם לבעיה .

פורסם

ספק ג"נרי הוא ספק זול ולא איכותי שלא באמת מספק את ההספק כוח שרשום עליו וגם יכול להיות לא אמין (נשרף לעיתים קרובות או ישרף כאשר

תוסיף עוד חלק/ים ותעמיס עליו יותר מדי או יגרום לריסטרטים פתאומיים או קפיאות) בנוסף למרבית הספקים הג"נרים אין שום הגנות ( אני מתכוון ספציפית להגנת overvoltage)שזאת אומרת שאם הספק נשרף ומשלח זרם חשמל שגדול יותר מהרגיל (יעני יותר זרם ממה שהחלק צריך) לאחד או כמה חלקים אחרים אז הם ישרפו

וגם בדרך כלל יהיה להם גם ריח לא נעים..כאילו טיגנו אותם (שזה מבחינה טכנית נכון) ,ספק איכותי לעולם לא ישלח

יותר מדי זרם לחלק אחר כי יש לו הגנה.. ,הספקים שבאים ביחד אם מארזים לרוב ג"נריים (אלא אם מדובר במארז של antec/hec)

אל תחזור על אותה טעות קנה ספק כוח איכותי ,השקט הנפשי יהיה שווה כל אגורה

פורסם
  • מחבר

יש משהו שאתה ממליץ לי עליו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים