עבור לתוכן

האם ההתקנה והנתונים של P35C-DSR3+Q6600 תקינים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

קבלתי את המחשב החדש שלי בשבוע שעבר. המערכת: GA P35C-DS3R עליו Q6600 עם קירור Infinity. המארז הינו Poseidon ומכיל 2 מאווררים הבאים עם המארז. המערכת עובדת מאוד מאוד שקט וזה נהדר. אבל ... הטמפ. נראות לי גבוהות (למה שאני רגיל וקורא פה).

פתחתי את המארז וראיתי: ה Infinity נראה שיושב טוב (לא רוקד) והמאוורר דוחף את האויר לכיוון גוף הקירור ומשם למאוורר של המארז והחוצה (כיווני זרימת האויר נראים תקינים). המאוורר של הInfinity מחובר ללוח האם במקום חיבור ה CPU fan עם 3 חוטים (מתח והסנסור). בחיבור ה Power fan מחובר ככנראה המאוורר של ספק הכוח (2 חוטים כנראה לדגימת המהירות בלבד). המאוורר הקדמי מחובר נכון (כיוון זרימת האויר לתוך המארז) והוא מחובר בשני חוטים (כנראה אספקת מתח בלבד) לצמה של המאוורר האחורי ויחד מחוברים ללוח האם עם 3 חוטים לכניסה של FAN 2 (לדעתי מדידת המהירות מתבצעת על המאוורר האחורי כשאספקת המתח היא לשני המאווררים במקביל). להערכתי חיברו בחנות את גוף הקירור למעבד נכון (עם משחה). ולנתונים:

בבוקר, טמפ. החדר כ 29 מעלות, מיד עם הדלקת המחשב, אני מציץ ב Bios והטמפ. שם היא: 34 מעלות ללוח האם ו 55 מעלות למעבד. המאווררים מסתובבים. לאחר קצת יותר מדקה, טמפ. המעבד 62 מעלות ולוח האם 40 מעלות. אני עובר לויסטה ושם אני מריץ את ה TAT. הוא נותן לי קריאה בשתי הליבות של 73-74 מעלות. גם תוכנת ה Core Temp נותנת תוצאות זהות של 71-73 מעלות.

אם אני מריץ את הtest של ה TAT הטמפ. מגיעה תוך 2-3 שניות לכ 100 מעלות (יתכן ויותר כי מוצגת טמפ. שלילית). גם ה Core Temp מראה תוצאות זהות. לאחר הפסקת ה test הטמפ. צונחות חזרה לתחום ה 70-80 מעלות תוך 10-15 שניות (כלומר כנראה שיש פיזור חום טוב).

עשיתי ניסוי קטן וניתקתי את המאוורר של ה Infinity ובדקתי את גוף הקירור והרגשתי שהוא מתחמם לטמפ. נעימות למגע יד.

אגב אין לי OC והמערכת עובדת בצורתה הרגילה.

שאלות:

1) האם הנתונים של הטמפ. נראות תקינות (הרבה ציינו טמפ. גבוהות של Q6600 אך נראה ששלי הכי גבוהות) ?

2) האם חיבור המאווררים (של המארז) הם בצורה הנכונה (2 במקביל כנראה ומדידה של אחד מהם) ?

3) האם יש בקרה על מהירות המאווררים של המארז וה Infinity (כי חוט ה control אינו מחובר) ?

4) האם כל המדידות הם יחסיות, כלומר טמפ. המעבד כשהוא קר, מראה כ 55 מעלות (הוא לא יתחמם יותר מ 2 מעלות מרגע הדלקת המתח עד לרגע שאני בודק ב Bios את הטמפ.) שזה כנראה כ 30 מעלות חדר, אז 70 מעלות בעבודה יתנו 45 מעלות (שזה נשמע יותר הגיוני) ?

האם יש משהוא שאני צריך לבדוק ב Bios או להריץ תוכנות מיוחדות לבקרת הטמפ. ללוח האם ?

תודה רבה מראש

פורסם

עושה רושם שהמשחה טרמית לא מעבירה את החום טוב.

כלומר או שהיא לא מרוחה טוב או שאין לי מושג. (במעבד)

פורסם
  • מחבר

גוף הקירור של המעבד זה הדבר האחרון שאני רוצה לגעת בו. החלקים די עדינים ואני לא מומחה לנושא. לא עשיתי זאת אף פעם (למרות שתאורטית אני יודע) ולא כדאי לעשות זאת בפעם הראשונה. להזמין טכנאי (או לקחת את המחשב למעבדה הקרובה) יהיה הפתרון אם זו הבעיה (החנות עצמה שקניתי בה רחוקה מהבית שלי). דבר נוסף זה שלא בטוח שזו הבעיה, אולי סתם נפתח את גוף הקירור, נשים שוב משחה והכל יחזור להיות אותו דבר.

ראיתי ב Bios לאחר זמן מה שהמחשב עבד, כי מהירות המאווררים גדלה קצת ממהירות הסיבוב כשהמחשב היה קר (מעבד מ 1080 ל 1200 ומאווררי המארז מ 500 ל 865).

פורסם

אני עובד עם גוף קירור בעל יכולת דומה לשלך - TR 120 EXTREME כי אני עובד בחדר לא ממוזג שהטמפ' בשעות היום עד הערב המאוחר לא נופלת מ-34 מעלות.

הטמפ' אצלי ב-LOAD לא עולה על 60 מעלות וגם זה רק בליבה אחת, בליבה הכי קרה - 55 מעלות. המעבד שלי - Q6600 B ואני עובד עם OC קטן וקבוע ל-2.8 GHz

לדעתי יתכנו כמה בעיות אצלך:

1. אם גוף הקירור מחוזק ללוח ע"י פינים מפלסטיק שלא מתמודדים היטב עם המשקל של גופי קירור גדולים, צריך לוח מתכת מאחור וברגים כדי להדק את גוף הקירור למעבד

2. משטח בסיס גופי הקירור הנצמד ל-CPU אינו מגיע ישר. אני נאלצתי לשייף את משטח בסיס גוף הקירור שלי כשעתיים עד שקיבלתי משטח ישר. בהזדמנות זאת שייפתי גם את ה-CPU כדי לחשוף את הנחושת ולקבל משטח ישר גם פה

3. המשחה הטרמית - יתכן ושמו יותר מדי או פחות מדי. יש משחות טרמיות שצריכות קצת זמן כדי לעבוד כמו שצריך

אני לא משתמש בשליטה או בקרת מאווררים ולדעתי הם נחוצים רק במידה ואתה משתמש ביכולת החיסכון באנרגיה שהובנתה ללוח האם וה-BIOS.

לגבי הטמפ' שאתה קורא באתר, קח בחשבון שרוב האנשים פה ממוזגים ואז מדובר בטמפ' חדר של 25 מעלות ופחות. לטמפ' החדר אפקט מאוד חד לגבי יכולת הורדת הטמפ' במערכת ושינוי של 5 מעלות הוא שינוי משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים