עבור לתוכן

מה קורה ששמים מלא זכרון במחשב?

Featured Replies

פורסם

יש מגבלה לכמות הזיכרון שהמחשבים היום תומכים?

אם לדוגמא אני אקח לוח אם עם 4 סטיקים ואני אשים לו 16G RAM

המחשב יעבוד בכלל? לא תהיה בעיה של מתח/קריסה?

אני אראה הבדל בין 4 ל16 או שאין עדיין אפשרות לנצל כ"כ הרבה והחלקים האחרים מהווים גם צוואר בקבוק?

פורסם

לוחות היום מוגבלים בכמות זיכרון בהתאם ל'ציפסט.

בדר"כ זה 8GB.

לשימושים שלך ולשימושים רבים או ל99.9999% מהאוכלוסיה לא תראה שום הבדל בין 4GB לבין 8GB שלא נדבר על 8GB ל16GB כמובן שהכמויות האלו מיועדות לשרתים.

מה גם שגרסאות וינדוס 32BIT לא יודעות לעבוד עם כמות כזאת של זיכרון אלא רק גרסאות ה64BIT.

פורסם

לוחות היום מוגבלים בכמות זיכרון בהתאם ל'ציפסט.

בדר"כ זה 8GB.

לשימושים שלך ולשימושים רבים או ל99.9999% מהאוכלוסיה לא תראה שום הבדל בין 4GB לבין 8GB שלא נדבר על 8GB ל16GB כמובן שהכמויות האלו מיועדות לשרתים.

מה גם שגרסאות וינדוס 32BIT לא יודעות לעבוד עם כמות כזאת של זיכרון אלא רק גרסאות ה64BIT.

אפשר להבין למה אתה אומר ש32 ביט לא יודע לעבוד עם 4 ג'יגה זכרון?

ע"פ ההגיון שלי, 32 ביט אמור לעבוד בדיוק עד 4 ג'יגה זכרון.

הרי הבעייה היא (לפי מיטב הבנתי) הפנייה לכתובת הזכרון - שנעשית בצורה בינארית.

עם 32 ביט, המעבד יכול לפנות עד לכתובת 32-1^2 (הפחות אחד זה כי מתחילים מאפס) - או בקיצור, עד לכתובת 4,294,967,295.

נתרגם 4 ג'יגה לבתים -1024 בתים (קילו), 1024 קילו-בתים (מגה), 1024 מגה (ג'יגה), כפול 4 (4 ג'יגה) - 4,294,967,296. שוב מורידים אחד בגלל שמתחילים לספור מ-0 ולא מ1, והגענו לאותה תוצאה.

32ביט אמור לדעת לעבוד עם 4 ג'יגה, לא?

פורסם

תקרא את מה שהוא כתב.האו דיבר על 16 ו8 גיגה ואמר שמספיק 4.

פורסם

זאת כבר טענה שבאה מהפורום שחלק מהכתובות כבר מוקצה לחלקי חומרה אחרים כ.מסך, הרד דיסק וכו'

פורסם

זאת כבר טענה שבאה מהפורום שחלק מהכתובות כבר מוקצה לחלקי חומרה אחרים כ.מסך, הרד דיסק וכו'

אני לא למדתי על מעבדים חדשים יותר, אבל בפס הבקרה המעבד יכול להעביר משהו בסגנון של IO\M^ - כלומר, פנייה לקלט/פלט או לזכרון.

כרטיס מסך זה בעצם פלט, הארד דיסק זה קלט ו/או פלט, וכד', לא?

פורסם

אפשר להבין למה אתה אומר ש32 ביט לא יודע לעבוד עם 4 ג'יגה זכרון?

ע"פ ההגיון שלי, 32 ביט אמור לעבוד בדיוק עד 4 ג'יגה זכרון.

הרי הבעייה היא (לפי מיטב הבנתי) הפנייה לכתובת הזכרון - שנעשית בצורה בינארית.

עם 32 ביט, המעבד יכול לפנות עד לכתובת 32-1^2 (הפחות אחד זה כי מתחילים מאפס) - או בקיצור, עד לכתובת 4,294,967,295.

נתרגם 4 ג'יגה לבתים -1024 בתים (קילו), 1024 קילו-בתים (מגה), 1024 מגה (ג'יגה), כפול 4 (4 ג'יגה) - 4,294,967,296. שוב מורידים אחד בגלל שמתחילים לספור מ-0 ולא מ1, והגענו לאותה תוצאה.

32BIT לוגית יודע לעבוד עם מעט יותר מ4GB אבל כשהבעיה היא תוכנתית אין הרבה מה לעשות בנידון, XP בגרסת ה32BIT יזהה לך 3.25GB(שמעתי על מקרים של 3.7).

פורסם

גם לא כל הלוחות תומכים בסטיקים של מעל ג'יגה.

פורסם
  • מחבר

אבל מה שמענין אותי הוא האם יש השפעה פיסית אם אני אחבר יותר? המחשב יקרוס או משהו?

פורסם

למה שהוא יקרוס?

שוב, כמויות כאלו מיועדות לשרתים וממומשות בשרתים.

פורסם
  • מחבר

אה הבנתי.

ויש לי עוד שאלה.

הבנתי שזיכרון הRAM הוא ממש מהיר נכון? הרבה יותר מHD

אז למה לא יוצרים כונני RAM בנפח של 16G לדוגמא שישמשו אפילו רק להתקנת מערכת ההפעלה.. היא תטוס לא?

פורסם

זיכרון RAM שומר מידע רק כאשר זורם דרכו זרם.

ברגע שהזרם פוסק לשניה אחת כל המידע בו נמחק.

פורסם
  • מחבר

הוא לא יכול להתקיים מהסוללה של הביוס? או שהוא צריך זרם חזק יותר?

פורסם

הוא לא יכול להתקיים מהסוללה של הביוס? או שהוא צריך זרם חזק יותר?

זרם הרבה יותר חזק

ומה יקרה כאשר הסוללה תתרוקן? כל המידע יאבד...

יש לגיגהבייט משהו בשם i-ram,שמאפשר לך להשתמש בזיכרון ראם בתור דיסק "אמיתי",אבל זה לא זול במיוחד (וגם לא מגיע עם סטיקים של ראם),ואם אתה משאיר את המחשב מכובה לפרק זמן שיותר גדול מ24 שעות אז כל המידע בראם נמחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים