עבור לתוכן

איך עובדים בצוות?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שזה נשמע קצת מוזר ודפוק אבל איך עובדים בתור צוות?

נניח אני מתכנת C++ ואני רוצה לבנות משחק\תוכנה אבל ברור לי שאני לא יכול לבנות אותה לבד בלי עוד מישהו אז אני רוצה לעבוד יחד עם חבר שלי שגם הוא מתכנת.

אז איך מחלקים את העבודה? איך מחברים הכל ביחד? איך מתכננים והאם זה משנה שכל אחד כותב קוד בצורה שונה?

פורסם

קודם אתם צריכים לתכנן את המערכת, את האובייקטים השונים, הרברים שאתם מעוניינים לספק במערכת, את הפונקציות השונות שכל אובייקט יספק ועוד כאלה. אחרי שעשיתם את זה, אתם אמורים לחלק בין עצמכם את העבודה - מישהו אחד יעשה אובייקט מסויים, והשני יעשה אובייקט אחר. בסוף, תחברו הכל ביחד.

פורסם

אם אתה מדבר על תיכנות מונחה עצמים אז בעצם כל אחד עובד על ה"עצמים"

(אין לי מושג יותר מידי על תיכנות מונחה עצמים... אני יודע בערך ואני ממש לא יודע את המונחים או מה שזה לא יהיה.... הנקודה מובנת אני מקווה)

פורסם

בפרוייקטי מערכות מידע קלאסיים אפשר לחלק את התפקידים לפי שכבות הפרוייקט

אחד שיעסוק רק בהגדרות טבלאות DB , פרוצדורות ושאילתות

אחד יפתח Assembly dll לגישה ל- DB באמצעות ה- פרוצדורות שהכינו לו מראש

אחד יפתח Assembly dll שאחראי על הלוגיקה של הפרוייקט, תהליכים וכו

אחד יפתח את ממשק המשתמש

איש צוות נוסף יכול לעסוק בפיתוח תשתיות UI כמו UserControls CustomControls , אלה הם קומפוננטות שעשויות לחזור על עצמן במספר רב של מסכים.

מנהל שלא עושה כלום ומרוויח כמו כל יתר אנשי הצוות יחד ואחת שתביא פיצות

פורסם
  • מחבר

בפרוייקטי מערכות מידע קלאסיים אפשר לחלק את התפקידים לפי שכבות הפרוייקט

אחד שיעסוק רק בהגדרות טבלאות DB , פרוצדורות ושאילתות

אחד יפתח Assembly dll לגישה ל- DB באמצעות ה- פרוצדורות שהכינו לו מראש

אחד יפתח Assembly dll שאחראי על הלוגיקה של הפרוייקט, תהליכים וכו

אחד יפתח את ממשק המשתמש

איש צוות נוסף יכול לעסוק בפיתוח תשתיות UI כמו UserControls CustomControls , אלה הם קומפוננטות שעשויות לחזור על עצמן במספר רב של מסכים.

מנהל שלא עושה כלום ומרוויח כמו כל יתר אנשי הצוות יחד ואחת שתביא פיצות

מישהי שמביאה פיצות זה אחלה..

ועכשיו ברצינות, תודה רבה לכל מי שהסביר. הבנתי עכשיו הכל :)

פורסם

במקומות שבהם המנהל לא עושה כלום רוב הסיכויים שלא יצא מזה כלום (מביא פיצות זאת השקעה נבונה ;)). בפרוייקטים גדולים מושקעים משאבים שהם לפעמים הרבה יותר גדולים מאלה שמושקעים בפרוייקט עצמו, רק לתכנון נכון. אם יצא לך לראות פיתוח של משחק למשל, אתה תמיד תראה מעיין דף שיש עליו ריבועים צבעוניים של שלבים כפונקציה של זמן. כל ריבוע זה שלב וההמשך ברור.

פורסם

קודם כל מחלקים את כל הנושאים למחלקות הכי קטנות שאפשר לחשוב, אחר כך כל אחד כותב מחלקות שסוכמו מראש.

לכן אין התנגשות.

פורסם

אין ספק שהתכנון הוא השלב החשוב והקריטי ביותר בפרוייקט.

אם לא מתכננים פרוייקט כמו שצריך ייתכן שבמהלך הביצוע נתקל בבעיות מסויימות (תמיד נתקלים בבעיות) שידרשו לרשום חלקים גדולים מחדש

ולבזבז זמן עבודה רב ויקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים