עבור לתוכן

יש לי ראוטר 54 MB ורוחב פס 3MB אז למה?

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר 54 MB ורוחב פס 3MB, אז למה שאני מוריד משהו כשהראוטר מחובר אז זה לא מוריד על המקסימום?

כשאני מתחבר רגיל ללא ראוטר זה מוריד על מקסימום (דבר המעיד על כך שזאת לא בעיה טכנית במחשב/אינרטנט).

מזה בכלל ה-54MB הזה והאם הדבר הזה לא יכול להעביר אינטרנט של 3MB?

יש ראוטרים 100MB יותר חזקים?

פורסם

54 זה המהירות המסקימלית של האלחוט

100 זה דרך כבל רשת

זה שיש לך 3 מגה זה של האינטרנט

בין מחשבים ברשת שלך זה ינצל את 100 או ה 54 תלוי איך אתה מחובר

פורסם

איזה ראוטר יש לך ?

אני אנחש בזה שיש לך ראוטר של 3com מדגם 3CRWER10075 אני צודק ?

פורסם
  • מחבר

אז אני מבין ממכם שעם רשת אלחוטית 54 MB לא אוכל "להריץ" 3MB מהירות?

וכן, יש לי 3com, דגם.. פחות או יותר כזה אני חושב (יענו מאותה סדרה).

למה אתה שואל?

mikko, אני רוצה לנצל את כל הרוחב פס, עם 100 אני אצליח? למה אתה מתכוון כשאתה אומר "תלוי איך אתה מחובר"?

פורסם

אז אני מבין ממכם שעם רשת אלחוטית 54 MB לא אוכל "להריץ" 3MB מהירות?

וכן, יש לי 3com, דגם.. פחות או יותר כזה אני חושב (יענו מאותה סדרה).

למה אתה שואל?

mikko, אני רוצה לנצל את כל הרוחב פס, עם 100 אני אצליח? למה אתה מתכוון כשאתה אומר "תלוי איך אתה מחובר"?

ברור שאתה יכול אתה

עם אתה רוצה לנצל את ה 100 אתה צריך להעביר קבצים בין מחשב למחשב ברשת הפרטית שלך כנ"ל על ה54

פורסם
  • מחבר

עזוב העברת קבצים בין המחשבים, אני רוצה שזה יוריד לי על המקסימום כשאני באינטרנט.

מה לא בסדר? יש ראוטר אלחוטי 100MB?

פורסם

נו אז אתה מנצל חלק מה100 לאינטרנט

פורסם

עשיתם כזה בלאגן.

בוא נסביר את זה מחדש.

54Mbps זאת המהירות של הראטור האלחוטי, זאת אומרת שכל המחשבים שמחוברים דרכו ב-LAN (הרשת הפנימית שלך בבית) יעבירו בניהם מידע במהירות של עד 54Mbps שזה בערך 6.75 מ"ב לשנייה (בתנאים האופטימלים וכאשר הקליטה מקסימלית).

100Mbps זאת המהירות שתקבל אם המחשבים יחוברו לראוטר הזה (או כל ראטור חוטי אחר) דרך כבלים ישירים CAT5.

3Mbps זאת המהירות בין המודם שלך (במקרה שלך לראוטר האלחוטי יש גם מודם פנימי) לספק האינטרנט.

מכיוון ש-54Mbps היא מהירות יותר מהירה מ-3Mbps. אתה תנצל את רוחב הפס בלי בעיה.

כמובן שזה תלוי בעוד המון פרמטרים נוספים כמו היכן נמצא שרת היעד, דרך איפה עובר הRouting וכו'.

פורסם
  • מחבר

תודה Frenzy, ענית לעניין.

עכשיו השאלה היא, כשהיה לי 1.5MB ירד לי על המקסימום והכל היה טוב ויפה, אבל למה כשהגדלתי את המהירות ל-3MB זה לא..?

הרשת היא רשת ביתית פשוטה, מחשב אחד מחובר ישירות לראוטר ומחשב אחר מחובר בעזרת כרטיס רשת אלחוטי.

המרחק בינהם הוא קיר.

פורסם

תראה המרחק או המהירות בין המחשב לראוטר לא כל כך משנה כשאתה מנסה להוריד קובץ על 200KB/s מהרשת,

כשאני מעביר את המחשב לחדר אחר הוא מתחבר לרשת האלחוטית במהירות של 11Mbps ואני עדיין מסוגל לנצל את כל רוחב הפס

מספקית הרשת. (11Mbps / 8 שווה 1.3MB לשניה, כשחבילת החיבור שלך לרשת מהספקית היא 3Mbps).

תראה, אי אפשר לדעת למה המהירות השתנתה. כמו שאמרתי זה תלוי בהרבה תנאים שמשתנים כמו העומס על הרשת, העומס על השרת ממנו אתה מוריד, השרתים שעוברים שבאמצע.

לכן אני רוצה שתכנס לאתר הבית של הספקית שלך, ותנסה להוריד קובץ מהשרתים המקומיים שלהם.

פה בעצם אתה בודק את רוחב הפס בינך לבין השרתים של הספקית, ולא את רוחב הפס לשדרת האינטרנט.

בבזק בין לאומי אני יודע שאתה יכול להוריד מהלינק הבא:

http://speed.bezeqint.net/

לגבי ספקים אחרים אני לא יודע, אבל שווה לברר דרך האתר או התמיכה הטלפונית.

פורסם
  • מחבר

אני תמיד בודק דרך 012 (למרות שיש לי 013), הכי מדויק.

למדתי משהו בבית ספר והוא כיצד לאתר את מוקד הבעיה ע"י שינוי משתנים והשארת פרמטר אחד קבוע כל פעם.

קיצר, זה לא בעיה בשרתים/במחשב/אצל הספקית/מודם וכן הלאה. בדקתי ללא חיבור של ראוטר (כבלים, רגיל), מוריד על המקסימום.

זה רק משהו כשש את הראוטר.

יש לך עוד רעיונות..?

ותודה שוב על התשובות המפורטות ונכונתך לעזור לי.

פורסם

על איזה ראוטר מדובר?

אולי מופעל בו QoS?

פורסם
  • מחבר

Officenet 3com, מהדגם שצוין בהודעות הראשונות.

QoS, אממ.. אני לא חושב אבל גם אני חשבתי אולי זה שם... אם תוכל לכוון אותי מה לעשות שם ואיך, אני אשמח.

הבעיה היא שכבר ציינתי, לפני שבוע שהיה לי 1.5MB לא היה שום בעיה.. לא נגעתי בהגדרות מאז ... היום קצת שיחקתי עם האפשרויות שם (לא משהו רציני).

פורסם

תנסה לעשות Hard Reset לראוטר.

אצלי אפשר להכנס לממשק הWEB דרך כתובת הIP של הראוטר, אחרי שמכניסים סיסמא לוחצים על Advanced Tools מימין,

ואז configuration ולמטה תחת Reset to Factory Default יש כפתור שנקרא RESET...

שים לב שאחר כך תצטרך לחזור לממשק ולהגדיר את החיבור לספקית הרשת שוב.

פורסם
  • מחבר

כן, זה איפס את ההגדרות, כבר ניסיתי את זה - לא עזר.

עוד רעיונות? ותודה שוב..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים