עבור לתוכן

Q6600 - תיהיה תמיכה בעתיד גם מצד תוכנות של היום?

Featured Replies

פורסם

אחרי בדיקה קטנה, הבנתי שה-Q6600 כיום פחות טוב מ-e6600 בודד, וזאת בגלל שאין תמיכה בריבוי ליבות, לכן רק מעבד e6600 אחד מתוכו מנוצל, ועובד בצורה פחות יעילה ממעבד e6600 בודד.

עכשיו לגבי התוכנות/משחקים של היום, שלא תומכים בריבוי ליבות, האם הם יתמכו בעתיד [ע"י פאטצ' או משהו]? או רק התוכנות/משחקים שיווצרו מלחתחילה עם תמיכה בריבוי ליבות ינצלו את המעבד מרובע הליבה החמוד שלי [מה שדי מבאס].

תודה למגיבים.

• תגובות 77
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Q6600 לא פחות טוב מ-E6600 , והוא יהיה טוב גם עכשיו וגם בעתיד כאשר משתמשים בישומים שתומכים בריבוי ליבות

פורסם
  • מחבר

אחי.. לא ענית לי על השאלה.

במשחקים אני יודע 100% שהוא פחות טוב מ-e6600 בודד [באנצ'ים], בתוכנות גם קראתי משהו בקשר לזכרון מטמון ועומס משהו מצד שתי הליבות האחרות, פשוט לא זוכר אני כבר שעתיים קורא כל מיני ביקורות על המעבד, הראש לי מסובב :screwy:

בכל מקרה השאלה שלי, אם התמיכה שעתידית לבוא בריבוי ליבות, תיהיה תקפה רק ליישומים החדשים שיצאו [משחקים תוכנות וכו'] או שיצא גם פאטצ' / כל דבר אחר- כך שגם היישומים של היום יתמכו בריבוי ליבות?

פורסם

יישום של היום שאינו תומך בריבוי ליבות לא יתמוך גם בעתיד אלא אם ישנו לו את כל הקוד למען תמיכה בריבוי ליבות.

E6600 שווה לQ6600 במשחקים לא המעבד הזה ולא המעבד השני יפריעו לך כאשר תשחק ברזולוציות בינוניות +.

פורסם
  • מחבר

yotam - אתה יכול להגדיר רזולוציה בינונית? 1024x768?

ד"א יש לך באנצ'ים לחזק את מה שאתה אומר? יש כמה באנצ'ים שראיתי עם הבדל ב-fps בין שני המעבדים לטובת ה-e6600ף אני צריך פשוט לחפש איפה ראיתי מתוך כל המסת חומר שקראתי היום [אני יעלה מקסימום מחר].

ד"א אני יכול להחליף את המעבד הנוכחי [הוא "טרי"] ולקבל זיכוי מאותה חנות לקנות באותו שווי מחיר.. מה שמביא אותי עכשיו לפתוח את הדיון הבא.

פורסם

1024X768 זוהי רזולוציה נמוכה.

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=871&model2=877&chart=424

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=871&model2=877&chart=425

ככל שתעלה ברזולוציה מסת העיבוד תיפול על הכרטיס מסך ולא על המעבד, מעבדים כאלו ממילא לא יגבילו אותך בשום אופן.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה yotam. אני חושב שאני אוותר על מה שחשבתי שאני בטוח יודע, וילך לפי מה שאתה אומר, אחרי הכל רשום לך *מומחה* מתחת לכינוי :-* [למרות שמצאתי באנצ' כאן בפורום, מחודש מרץ, תחת הכותרת "Q6600 מול E6600"]

פורסם

לא יודע מה ראית אבל ככל שההגדרות הגראפיות גבוהות יותר: רזולוציה,הגדרות ופילטרים כך המעבד נהיה שולי יותר ואת התפקיד העיקרי יותר תופס הGPU שלך.

פורסם

שזה לא יטעו אותך... אני עם Q6600 וויסטה הום פרמיום והליבות שלי תמיד מנוצלות בעומס אומנם לא כל הליבות אבל 3 מנוצלות עד 60 אחוז והליבה הרביעית עד 40 אחוז בדרך כלל.

משחקים בקרוב יתחילו להגיע עם תמיכה במרובע ליבות וזה יתרון מאוד חזק! כך שבלי דאגה קח Q6600.

המעבד הזה חזק גם כש"רק" 2 הליבות שלו מנוצלות אז תחשוב מה קורה כשיש ניצול של כל הארבע.

פורסם
  • מחבר

באיזה מצב אתה נמצא כשכל הארבע ליבות מנוצלות? [כמה תוכנות בערך פעולות אצלך במקביל]

פורסם

סתם לדוגמה:

אני פותח את האקספלורר מספר חלונות, התקנה של MAYA 8, ביטורנט, אימיול, משחק כבד כמו FAR CRY עוד כל מיני... מוזיקה..

והמחשב לא מאיט בכלל ועובד על בערך 40-50% נצילות.

פורסם
  • מחבר

מדהים אחי! :yelclap:

אני למען האמת לא ניסיתי, יש לי את המעבד, אבל אני עדיין עם הסטיגמה של P4

פורסם

:xyxthumbs:

איזה סטיגמה אם אפשר לשאול?

פורסם
  • מחבר

אתה יודע.. להריץ רק תוכנה אחת כדי שבאמת תעבוד כמו שצריך :lol:

פורסם

ממה שאני יודע יש אפילו P4 עם HyperThreading :lol: - אז הסטיגמה שייכת אולי לP3? ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים