פורסם 2007 באוגוסט 1918 שנים חחח אני רוצה להכין תפוח אדמה יענו שיהיה חם ורך,קיצר שיהיה אפשר לאכול אותו.אני צריך פשוט למלא סיר עם מים ולשים אותו בפנים? כמה זמן?אפשר לעשות את זה בדרך אחרת?
פורסם 2007 באוגוסט 1918 שנים ואייי ה' ישמור למה הפורום הזה הפך...טוב, שיהיה...שים את התפוח אדמה בתוך שקית ניילון, קשור אותה ותכניס אותה למיקרו ל8-10 דקות
פורסם 2007 באוגוסט 1918 שנים תשים בסיר עם מים ותשים על הגז ואחרי שזה רותח אז תשאיר את זה בערך חצי שעה
פורסם 2007 באוגוסט 1918 שנים מדריך לאכילת תפוחי אדמה לאחר שכבר בושל\ו במיוחד בשבילך מבית מסטלהתחילה תקום על שתי רגלייך, תלך צעד אחר צעד כדי להגיע אל המלחייה שנמצאת על השיש \שולחן, חשוב לזכור להוזיז רגל אחר רגל כדי לבצע צעד ולהגיע למקום חפצך.חזור עם המלחייה אל מקום המצאו של תפוח האדמה. הפוך את המלחייה כך שחורייה יהיו כלפי מטה כדי שהמלח ייפול על תפוח האדמה המבושל.הנע את ידך לכיוון תפוח האדמה ותסגור את אצבעותייך כדי שתפוח האדמה יהיה בכף ידך.הנע את ידך כלפי ראשך, שתפוח האדמה מול ראשך כוון אותו אל פיך ובין שינייך.כאשר יש מגע בין תפוח האדמה לבין שינייך נגוס בו.הנע את הלסת התחתונה מעלה מטה כדי להגיע למצב של לעיסה.השתמש בלשון כדי לדחוף את תפוח האדמה הלעוס לתוך הגרון.טעים לנו?תיקונים, הערות, מענות :PM
פורסם 2007 באוגוסט 1918 שנים לא צרייך שקית ניילון כדי להכין תפ"א במיקרו, אבל זה יוצא מגעיל, אני עושה ככה בעבודה לפעמים.הכי טוב, לבשל על גז. לשים תפ"א במים קרים ועל הגז. בערך חצי שעה אחרי שהמים רותחים זה מוכן. מקסימום, אפשר לבדוק עם סכין, לראות שזה רך כמו חמאה.מי שרוצה מתכונים לתפ"א, יש לי אחד שאני נורא אוהבת.Kartofelsalatמצרכים:שק אחד קטן כזה של תפ"א קטנים ושטופים, לא מקולפים!!קצת עירית קצוצה.כף אבקת מרק עוף.כפית רוטב וורשסטר (לא חובה)כפית Angostura Bitters (לא חובה)מלח, פלפל לפי הטעםכף חומץ בן יין אדום / חומץ תפוחיםבצל לבן (לא צהב!) בינוי או כמה בצלי שאלוט קצוץ דק דק3 כפות שמן חמניות.לבשל את תפ"א מבלי לקלף תחילה לפי ההוראות על השקית. אחרי שתפ"א מוכנים, לשפוך עליהם מים קרים ולקלף (רצוי כשהם עוד חמים, הקליפה יורדת מהר יותר). אח"כ לחתוך את תפ"א האדמה לפרוסות דקות (לחצות כל תפוד קטן כזה לאורך, ואז לפרוס לפרוסות של כ-2מ"מ). להניח בקערה ולערבב עם שאר החומרים.**אופציה בשרית: לקחת קצת בייקון (או חזה אווז מעושן, לשומרי כשרות, תכלעס, אין הבדל כמעט בטעם), לטגן ולהוסיף לתערובת**
פורסם 2007 באוגוסט 1918 שנים מחבר עשיתי בסוף עם גז.הכנתי משהו שאכלתי באיה נאפה, אני בטוח שיש את זה גם בארץ.זה תפוח אדמה חצוי באמצע גבינה מגורדת וחמאה מוקרם מממממממממממ.
פורסם 2007 באוגוסט 1918 שנים הכי טעים? תפוח אדמה על גחלים... בתוך מדורה או מנגל.אבל למען הפשטות, אני בעד לשים את התפוח אדמה במים ולחכות שיתבשל... 40 דקות גג, לא נורא.
פורסם 2007 באוגוסט 1918 שנים עשיתי בסוף עם גז. הכנתי משהו שאכלתי באיה נאפה, אני בטוח שיש את זה גם בארץ. זה תפוח אדמה חצוי באמצע גבינה מגורדת וחמאה מוקרם מממממממממממ. בדיזינגוף סנטר ביום שישי יש דוכן מפוצץ (אבל מפוצץץץץ) אנשים שמוכר תפוחי אדמה ענקיים עם רטבי שמנת למיהנם וגבינות והכל... לוקחים 20 שקל החארות, איזה קופה עושים
פורסם 2007 באוגוסט 1918 שנים תכניס למיקרו תפוח אדמה בינוני על 4 דקות והוא מוכן. לפני שאתה מכניס תשטוף על הרבה מים(ותדאג שישארו קצת, אבל לא יותר מידי) ותחורר אותו עם מזלג.ולמה אתם מציעים להכניס לשקית? מה ההבדל?
פורסם 2007 באוגוסט 2018 שנים אפשר להרתיח על הגז לא באופן מלא ואז לחתוך לפרוסות ולטגן (לא בשמן עמוק כמו צ'יפס, אלא במחבת רגיל כמו חביתה). אפשר גם להוסיף פטריות ובצל.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.