עבור לתוכן

RAID function - ומה ההבדל בין P35 ל 965P

Featured Replies

פורסם

הי,

אני מתכוון שקנות מחשב באזור השרון עם לוח האם GA-P35-DS3 (עבור מעבד E6750).

אני מתכוון לקנות ב KSP וראיתי שיש להם רק את הדגם GA-P35-DS3L (תוספת האות L).

לפי האתר של Gigabyte רשום שכל ההבדל הנו שבדגם עם ה L אין RAID function.

1) מה זה? האם צריך את זה?

2) בחלק מהתשובות למפרטים נתנו גם את הלוח GA-965P-DS3. מה ההבדל בינו ל GA-P35-DS3?

מי יותר חדיש ו/או טוב? (אני מבין שההבדל העיקרי ב Chip set של אינטל).

אם זה חשוב לפרטים. אני מתכוון לשים בלוח:

- מעבד E6750.

- כרטיס מסך GeForce 8800GTS 320MB.

- זיכרון 2G.

ואין לי כוונה לשדרג את המחשב בעתיד (כשיגיע הזמן אני אקנה כנראה כבר חדש...).

אני משתמש במחשב בעיקר עבור אינטרנט ומשחקים.

תודה,

דני :)

פורסם

הנה השוואת תכונות בין שלושת הלוחות שהזכרת, ישירות מאתר היצרן:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2627,2629,2456

כמו שאמרת, ההבדל בין ה P35-DS3 ל P35-DS3L הוא התמיכה ב RAID, ובנוסף ל P35-DS3 יש עוד 2 חיבורי SATA.

1. בעיקרון, RAID היא שיטה לחבר מספר דיסקים קשיחים כך שהם יעבדו במקביל, כאשר הרעיון המקורי הוא ליצור יתירות (גיבוי) למידע, על חשבון חלק מהנפח הכולל של הדיסקים. אפשר גם להשתמש ב RAID כדי ליצור דיסק קשיח אחד גדול מ 2 דיסקים קשיחים, מה שיכול לייעל קצת את העבודה (כתיבה וקריאה במקביל משני דיסקים במקום מדיסק אחד), אבל אין במצב זה גיבוי בכלל, ואם אחד הדיסקים מתקלקל, המידע שנמצא על שני הדיסקים הולך לאיבוד.

בעיקרון, אם אתה לא ממש יודע מה זה, אז אתה כנראה לא צריך את זה (אם אתה צריך גיבוי מקצועי, אתה כנראה תפנה לפיתרון חומרתי חיצוני ולא תסתמך על הלוח כפיתרון).

2. ערכת השבבים P35 חדשה יותר מערכת השבבים P965, והיא גם "קרירה" יותר. אם תסתכל שוב בלינק שצירפתי, ההבדל בין ה 965P-DS3 לבין ה P35-DS3 הוא דיי מינימלי (תמיכה בזיכרונות 1066MHz, כרטיס רשת שונה, כרטיס קול שונה, ועוד 2 חיבורי USB - לטובת ה P35-DS3). אם אתה קונה היום לוח, לך על ה P35-DS3, אבל אם יש לך את ה 965P-DS3, אין לך ממש סיבה לשדרג.

פורסם
  • מחבר

תודה, אחלה.

כלומר לשימוש בייתי אין בעיה לקנות את ה GA-P35-DS3L (אם אין במלאי את ה GA-P35-DS3).

:jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים