עבור לתוכן

חבר'ה - שווה לי לקנות מקרן משומש ב-1700 ש"ח?

Featured Replies

פורסם

שלום לכל המשתמשים היקרים,

אני יכול לקנות את המקרן Hitachi PJ-LC9 שהוא משומש כשנה עם מנורה חדשה ב-1700 ש"ח?

האם שווה לי? והאם זה מספיק כדי לצפות בסרטים ממרחק של 4 מטר בחדר חשוך לגמרי?

אני סה"כ רוצה לשחק במחשקים ולצפות בסרטים שזה החשוב לי. האם יש בעיות עם הצבעים, כלומר האם זה תומך ב-32 סיביות? כלומר 16.7 מליון צבעים..

מה אתם אומרים? המחיר הזה זה טובה מדוד שלי..

מחכה לדעתכם...מקווה שתענו כמה שיותר מהר..

ושאלה כדרך אגב, מה ה-Kontrast אומר במקרן..כאילו מה זה וכמה זה חשוב..ומה זה ה-ANSII?

והאם 1500 ANSII זה עוצמת האור, האם זה מספיק ממרחק של 4 מטר בחדר חשוך?

(שמעתי גם שנתונים הם לא כ"כ חשובים, זאת אומרת שהנתונים זה פחות או יותר שקר ויש מקרנים שהנתונים שלהם לא גבוהים ורואים בהם מצויין..)

תודה מראש, אלי.

פורסם

אהלן אלי,

1700 שקל זה לא הרבה כסף למקרן, השאלה היא עד כמה הוא טוב :) הקונטרסט חשוב מאוד, התאורה פחות רלוונטית במידה והחדר לא גדול והמרחק צפייה לא רחוק. את הדגם הזה ספציפית אני לא ראיתי, אז תנסה לחפש בגוגל ולראות אם יש מידע מועיל.

Anatoli.

פורסם

שעות עבודה חשובות לא פחות, מקרן שמתקרב לקצה חיי המנורה שלו יעלה בבוא הזמן עוד כ-400$...

פורסם

שלום לכל המשתמשים היקרים,

אני יכול לקנות את המקרן Hitachi PJ-LC9 שהוא משומש כשנה עם מנורה חדשה ב-1700 ש"ח?

Anatoli.

פורסם

לא שמתי לב, צודק, אז מדובר במחיר מעולה, למרות שמאד קשה לדעת כמה חדשה המנורה באמת...

פורסם
  • מחבר

http://www.hitachi.ca/Apps/hitachicanada/content.jsp?page=forhome/projectors/details/PJLC9.html&path=jsp/hcl/hcl/en/

יש לו קונטרסט של 500:1 שזה ממש קצת.

תוכלו להגיד לי, למה ניגודיות כ"כ חשובה? כאילו מה התפקיד של הנתון..? ואיזה ANSII אני צריך כדי שהמקרן יהיה במרחק של 4-5 מטר מהקיר ועדין יראו טוב בחדר יחסית חשוך..

תודה מראש, אלי.

פורסם

זה מקרן מצגות קלאסי

עוצמת הארה גבוהה וקונטרסט נמוך, מתאים לחדרי ישיבות.

המטרה של מקרן כזה להציג מצגות פאוור פוינט עם טקסט שחור ורקע לבן, בחדר מואר. בפירוש לא מיועד לסרטים.

אתה תוכל לראות איתו סרטים אבל התמונה תהיה בעייתית, במקום שחור תראה אפור כהה ובמקום לבן אפור בהיר.

קונטרסט נמוך זה לא מדד החלטי לאיכות ירודה, יש מקרני crt ישנים וטובים עם קונטרסט נמוך, אבל זה סיפור אחר.

מה שאתה מחפש זה מקרן קולנוע בייתי, עוצמת הארה של 800-1200 לומינס וקונטרסט גבוהה ככל האפשר (כמה אלפים).

יש לא מעט מקרני lcd בני שנה וחצי עם קונטרסט 1:5500-1:7000, כדוגמאת ההיטאצ'י pj200, פנסוניק 900, סניו z4.

מחירם של משומשים כאלו נע באיזור 5-6k.

וחדשים בין 9-10k.

אם כבר מקרן חדש, אז מקרנים חדישים יותר מציגים קונטרסט אפילו גבוהה יותר, 1:10,000 כמו הסניו z5, היטאצ'י pj300

ומחירם כמעט זהה לדור הקודם

קצת יותר מ-10k

אם אתה מעוניין במקרן באופן כללי, ראשית לך ותראה במו עינך באולמות התצוגה כמה משפיע\מפריע\מוסיף הקונטרסט, אולי התמזל מזלך ואתה כמעט עיוור, ותסתפק במקרן מצגות?

לדעתי עדיף לחכות עם מקרן עד שיש לך מספיק למקרן "מודרני" יחסי עם קונטרסט סביר (5000+)

עריכה:

מקרן משומש לדוגמא - http://www.konimolam.co.il/product.asp?productid=1

סניו z4, קונטרסט 1:7000, נמכר עם 3 חודשי אחריות ומנורה חדשה.

מקרן מדהים ב- 6000 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים