עבור לתוכן

האם gigabyte היא החברה היחידה שמייצרת לוחות אם עם קבלים מסוג מצב מוצק?

Featured Replies

פורסם

הלוחות של gigabyte מצוינים ,אבל הלוחות הטובים שלהם יקרים למדי ואני מחפש תחליף הולם אבל מעט יותר זול ללוח כמו p35-ds3

רעיונות?

פורסם

לא נראה לי שיש תחליף ללוח הזה מלבד גרסת ה S3..לפי מה שידוע לי זהו לוח הP35 הכי זול שתמצא.. :nixweiss:

פורסם

הם לא ממש יקרים..

מצאתי את הDS3 ב650 בSKYPC

זה הלוח אם הכי זול עם הצ'יפסט P35 חוץ מS3 אבל הבדל של עשרה שקלים..

פורסם

גם DFI לפעמים מייצרת לוחות עם קבלי Solid, גם ABit וגם ASUS (לפעמים רק חלק מהקבלים הם Solid והשאר רגילים)

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שיש תחליף ללוח הזה מלבד גרסת ה S3..לפי מה שידוע לי זהו לוח הP35 הכי זול שתמצא.. :nixweiss:

קבל תיקון ,רק הלוחות עם הסיומת ds הם לוחות עם קבלים במצב מוצק ,ולכן הלוחות עם הסיומת s3 אינן כאלו .

גם DFI לפעמים מייצרת לוחות עם קבלי Solid, גם ABit וגם ASUS (לפעמים רק חלק מהקבלים הם Solid והשאר רגילים)

דרך אגב האם באמת כל הקבלים ללא יוצא מהכלל בכל הלוחות ds3 \ ds4 הם באמת קבלים במצב מוצק?

תכלס ,האם יש לוחות של יצרניות אחרת כמו DFI , ABIT , ASUS שכל הקבלים בהם הם SOLID STATE ?

אם כן , תנו שמות של דגמים ספציפיים

פורסם

אין לי מושג למה יש צורך בקבלים מוצקים... בכל המחשבים שהיו לי אי פעם לא היה קבל אחד נפוך.... ולכולם יש ספקים ג'נריים ובלי מייצב מתח/UPS

פורסם

אני חושב שאין לך צורך בקבלים סולידים,אלא אם אתה מתכונן להשאיר תמחשב הזה משהו כמו 20 שנה אצלך :screwy:

יש לי מחשב פנטיום 4 עם לוח אם מלפני כמעט 8 שנים,שעדיין מחזיק בלי בעייה אחת.

פורסם

יש אנשים שהופכים את הטפל לעיקר

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאין לך צורך בקבלים סולידים,אלא אם אתה מתכונן להשאיר תמחשב הזה משהו כמו 20 שנה אצלך :screwy:

יש לי מחשב פנטיום 4 עם לוח אם מלפני כמעט 8 שנים,שעדיין מחזיק בלי בעייה אחת.

יש אנשים שהופכים את הטפל לעיקר

אין לי מושג למה יש צורך בקבלים מוצקים... בכל המחשבים שהיו לי אי פעם לא היה קבל אחד נפוך.... ולכולם יש ספקים ג'נריים ובלי מייצב מתח/UPS

שמעת על המשפחות שמעבירים את הבגדים מהילדים הגדולים לילדים היותר קטנים?

אצלי המחשבים עושים מסלול דומה :

1. מחשב חדש מיועד למשחקים אני שם עליו בוכטה רצינית.

2.כשהוא מתיישן הוא משמש להרצת סרטים

3.כשהוא עוד יותר מתיישן הוא משמש כמכונת פקס ,לניגון מוסיקה ,להדפסת מיסמכים +הורדות מהאינטרנט (עובד רצוף -כל הזמן ,ודווקא בגלל שהוא ישן הוא צורך פחות חשמל ולא מעיק על החשבון החודשי)

4.כשהוא עוד יותר ישן הוא עובר למחסן ומשמש גיבוי למחשב בסעיף הקודם (וכבר קרו מיקרים כאלו )

עד שמחשב מגיע אצלי לפח לוקח לו המון אבל המון זמן ,כך שאכן חשוב לי שלוח אם לא יתפגר אחרי שנתיים שלוש (כמו שקורה לעיתים קרובות עם לוחות של חברות שבאופן סידרתי שמים קבלים סיניים זולים סוג ז כמו למשל abit שחטפה בארצות הברית תביעה יצוגית על כך ,ואמן תפשוט רגל )

פורסם

... (כמו שקורה לעיתים קרובות עם לוחות של חברות שבאופן סידרתי שמים קבלים סיניים זולים סוג ז כמו למשל abit שחטפה בארצות הברית תביעה יצוגית על כך ,ואמן תפשוט רגל )

סתם לידע כללי: מדובר בתביעה יצוגית שהתייחסה לדגמים מאוד מאוד ישנים, תביעה דומה הוגשה נגד MSI ונדמה לי שגם נגד אסוס.

פורסם

ABIT משתמשת רק ב Solid לפי מה שאני זוכר. ניראה לי שהם גם היו הראשוניםש התחילו עם זה.

פורסם

אני חייב לציין שמאוד נדיר ליתקל\לראות קבלים נפוחים (רגילים) במחשב חדש אולי במחשב שתקופתו עולה על 10 שניים מצב זה באמת קורה אבל ...לצערי אם משהו יכול להסביר אם זה באמת הכרחי ו נותן ערך מוסף אמיתי ? (כמובן סליחה על הבורות)

כי אשכרה רציתי לקנות כזה .

פורסם

כשהוא עוד יותר מתיישן הוא משמש כמכונת פקס ,לניגון מוסיקה ,להדפסת מיסמכים +הורדות מהאינטרנט (עובד רצוף -כל הזמן ,ודווקא בגלל שהוא ישן הוא צורך פחות חשמל ולא מעיק על החשבון החודשי)

זה לא תמיד נכון - רכיבים ישנים יותר בד"כ בנויים מטרנזיסטורים גדולים יותר, שצורכים יותר הספק ומייצרים יותר חום. אם מדובר על מחשב פלוס מסך, אז צריכת ההספק של מסכי ה CRT גדולה הרבה יותר מאשר מסכי ה LCD, מה שמוסיף לחוסר היעילות של המחשבים הישנים. כאשר אני החלפתי את כל המחשב שלי (כולל מסך), ה UPS הראה שהמחשב החדש צורך בין 15 ל 20 אחוז פחות הספק לעומת המחשב הקודם.

בקשר לנושא עצמו - לי היה לוח של Gigabyte מסידרה שבה היו קבלים דפוקים - הם כל הזמן התפוצצו והייתי צריך להחליף את הלוח 4-5 פעמים במסגרת האחריות. זאת הסיבה העיקרית שקניתי לוח מסידרת DS3 בעל קבלים מוצקים. האם מצב כזה יכול להתרחש היום? הסיכוי נמוך, אבל עדיין קיים, ולכן אם ההפרש לא גדול, עדיף ללכת על בטוח ולקנות לוח שבו כל הקבלים מוצקים.

פורסם

הקבלים ללא יוצא מהכלל בכל הלוחות ds3 \ ds4 הם באמת קבלים במצב מוצק?

100% קבלים מוצקים.

פורסם

זה לא תמיד נכון - רכיבים ישנים יותר בד"כ בנויים מטרנזיסטורים גדולים יותר, שצורכים יותר הספק ומייצרים יותר חום. אם מדובר על מחשב פלוס מסך, אז צריכת ההספק של מסכי ה CRT גדולה הרבה יותר מאשר מסכי ה LCD, מה שמוסיף לחוסר היעילות של המחשבים הישנים. כאשר אני החלפתי את כל המחשב שלי (כולל מסך), ה UPS הראה שהמחשב החדש צורך בין 15 ל 20 אחוז פחות הספק לעומת המחשב הקודם.

בקשר לנושא עצמו - לי היה לוח של Gigabyte מסידרה שבה היו קבלים דפוקים - הם כל הזמן התפוצצו והייתי צריך להחליף את הלוח 4-5 פעמים במסגרת האחריות. זאת הסיבה העיקרית שקניתי לוח מסידרת DS3 בעל קבלים מוצקים. האם מצב כזה יכול להתרחש היום? הסיכוי נמוך, אבל עדיין קיים, ולכן אם ההפרש לא גדול, עדיף ללכת על בטוח ולקנות לוח שבו כל הקבלים מוצקים.

אני חייב לחזק נקדות מאוד חשובות מנקודות מבט של אחד שעוסק בזה .

1) המוצרים החדשים מחשבים ופלאפונים ביוחד מאפשרים עבדוה מאוד חכמה עם הספקים לדוגמה הורדת קצבי השעון אם המחשב לא צורך כוח עיבוד כזה

2) הטלפונים\סמרטפונים סוללרים זה ממש לכבות חלקים. הכוונה לגרום לחלק מהמעבד להיכנס לתרדמת אם אין צורך בו

3) ככל אריטקוטורה יותר קטנה הטנזיסטורים יותר יעילים פחות בזבוז חום ולכן יותר יעיל

4) מסך LCD צורך הספק מאוד נמוך יחסית למסך מהדור ה CRT מהסיבה שפלורסנט פליטת החום שלו זניחה יחסית ואין לו גוף חימום,ולא שננאיי מתח למתח גבוהה מאוד (בזבזני מאוד)

5) גם כרטיסי מסך כיום דורשים הספקיםם מאוד נמוכים (במצב עבודה לא משחק) בגלל אותו נקודה

בקשר לקבלים הלא סולדים זה כנראה משהו שקרה מקומית אצליך ממש הסיכוי מאוד אפסי שנתנו לכו לוחות אם פגומים כל אם אותו בעיה ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים