עבור לתוכן

שאלות על קווי ADSL וחיבור נתב אלחוטי [כותרת חדשה] :)

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי היא כזאת:

אם יש לי חיבור פשוט יחיד לאינטרנט בבית דרך מודם, האם אני יכול לקנות ראוטר/נתב אלחוטי, לחבר אותו לאותו קו ADSL או למודם

ובעצם עכשיו לשדר אותו בכל הבית לכל לפטופ עם כרטיס אלחוטי בטווח? השאלה היא האם צריך לרכוש קו חדש מהספקית על מנת

לחבר אליו ראוטר אלחוטי?

אני מאמין שלא, אך בכל זאת אינני מבין כיצד הראוטר יבצע את החיוג וההתחברות לקו האינטרנט שלי.

ושאלה נוספת, אם ואני בעל עסק של בית קפה/ מסעדה וכו', וברצוני להתקין שם רשת אלחוטית ציבורית בעזרת ראוטר שאקנה,

האם לתת לספקית האינטרנט לחבר אותי לחבילה "עסקית" גראנדיוזית שתעלה הון, או פשוט לבקש קו ADSL פשוט וליישם את אותה

התקנה של נתב ששאלתי עליה בשאלה הקודמת.

אשמח לקבל עצות ותגובות- תודה מראש! :)

פורסם

קודם כל, אני מציע שתשנה את הכותרת, היא לא אינפורמטיבית ולא עושה חשק לעזור.

דבר שני, אם היית טיפה קורא בפורום לפני שכתבת את ההודעה היית מקבל תשובה לשאלה הראשונה שלך.

התשובה ד"א היא כן לשאלה הראשונה, אתה יכול לחבר נתב למודם קיים והוא יצור לך את החיבור בשביל כל המחשבים בטווח. ולא לשאלה השניה, אתה לא צריך קו נוסף או חיבור נוסף בתשתית או בספק.

לגבי החיבור בבית קפה, הכל תלוי בצרכים שלך.

כמה אנשים אתה מתכנן שיגלשו בו זמנית? כמה אתה מעוניין שהרשת "חזקה" ואמינה?

להקים רשת נקודה-חמה זה לא כ"כ פשוט, אם אתה מתכוון לעשות את זה עצמאית אתה צריך לדעת איך לתחזק את הרשת.

זה גם לא סתם "לקנות נתב", כי הנתבים הביתיים הפשוטים לאו דווקא יתנו לך פתרון הולם.

החבילות העסקיות (תלוי בסוג) נותנות לך עדיפות בקבלת הרוחב פס, עדיפות בקבלת טכנאים ועוד, אם אתה רוכש את הציוד אז גם תמיכה והתקנה (אני מדבר על פיתרון ספציפי בשבילך ולא סתם רשת ביתית).

פורסם

לנתבים ביתיים פשוטים אפשר לחבר בערך 4 ערוצים אלחוטיים. כך את זה בחשבון. (לא נראה לי שזה יספיק לעסק)

פורסם

אנשים הוא מדבר על בית קפה לא איזה עסק עם 200 מחשבים.

אני חושב שראוטר אלחוטי וקו של 5 מגה ישרתו את הלקוחות שבנינו מה שהם עושים זה קוראים קצת בYnet בזמן ששותים את הקפה שלהם.

פורסם

לנתבים ביתיים פשוטים אפשר לחבר בערך 4 ערוצים אלחוטיים. כך את זה בחשבון. (לא נראה לי שזה יספיק לעסק)

אם הבנתי אותך נכון אז אתה טועה.

ניתן לחבר 254 (אם אני לא טועה), לקוחות לנתב / AP אלחוטי.

אתה אולי התכוונת לחיבור קווי סטנדרטי (מבואות RJ45 שיש לרוב הנתבים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים