עבור לתוכן

כונן מדומה בpartitionmagic ?

Featured Replies

פורסם

פיצלתי את הכונן שלי 80G עם התוכנה PARTITIONMAGIC ונוצר לי כונן חדש 10G מדומה (כך המליצה התוכנה בהתקנה)

אני מעוניין להעביר קבצים חשובים לכונן הזה וולפרמט את הכונן המקורי הגדול ולהתקין הכול מחדש (עקב בעיות רבות שיש לי )

האם הכונן המדומה ימחק בפירמוט והקבצים שלי יעלמו (בגלל שהוא מדומה )?

פורסם

באיזה גירסה של PartitionMagic השתמשת בדיוק.

ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר כונן מדומה ?!

בעיקרון כונן רגיל (שנקרא בשפה מקצועית מחיצה) לא אמור להמחק אף פעם בעת פירמוט מחיצה אחרת.

זה בדיוק הרעיון במחיצות, להפריד את נתוני הדיסק לכמה חלקים כשעל כל חלק שולטים בצורה נפרדת כמו בכוננים פיססים שונים.

הדבר היחיד שיכול למוטט לך בצורה גורפת את כל הכוננים בדיסק אחד הוא שימוש לא נכון בתוכנות חלוקת מחיצות כמו fdisk ודומיהם.

הייתי אומר לך שאין בעיה שתפרמט את המחיצה שבה מותקנת מערכת ההפעלה ושכל מה שהשארת במחיצה החדשה ישאר שם גם לאחר הפירמוט אבל אני חושש מהדבר שקראת לו כונן מדומה. אם יש סיכוי קטן שבגללו הכונן הזה נמצא בתוך המחיצה שבה מותקנת המערכת הפעלה שלך לא הייתי ממליץ לך להתחיל בפירמוט.

אז תבהיר את עצמך וזה יהיה יותר קל.

פורסם
  • מחבר

קודם כול הגירסה בה אני משתמש היא 8

ושעושים שם מחיצה יש שתי אופציות

PRIMARY ואת האופציה המומלצת LOGICAL וזאת הכוונה לכוננן מדומה שאמרתי , פשוט פחרתי באופציה הממולצת

האם אני עדיין יכול לפרמט את הכונן שמוגדר אצלי PRIMARY וכלום לא יקרא לקבצים שיש לי ב LOGICAL ?

פורסם

אם כאשר כתבת כונן מדומה התכוונת ל Logical paratition, אז אין שום בעיה. המחיצה הזו ככל הנראה נוצרה תחת תחום אחר בדיסק הפיסי שנקרא extended paratition. ומכיוון שאותו כונן נמצא בחלק אחר של הדיסק והוא מוגדר ככונן נוסף בדיסק שלך. זאת אומרת שאם תפרמט את המחיצה הראשונה המחיצה השנייה תשאר עם כל הנתונים עליה בלי להפגע. רק אל תשכח לפרמט את המחיצה החדשה שעליה אתה מעתיק את הגיבויים למערכת קבצים שמערכת ההפעלה החדשה שתתקין תוכל לזהות ולעבוד איתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים