עבור לתוכן

מישהו יכול לתת לי רמז מדוע אני לא מצליח להפעיל חיבור במהירות Gigabit ?

Featured Replies

פורסם

אני מנסה לחבר שני מחשבים בכבל, ולהעביר קבצים במהירות של Gigabit (אני יודע שזה אמור להיות הרבה פחות מהקצב התיאורטי, אך עדיין הרבה יותר מאשר ה 10/100 הרגיל).

בכל אופן, מחשב אחד הוא עם הלוח אם של Asus P5B Deluxe, ומכיל את כרטיס הרשת האינטגרלי של Marvel Yukon (תומך במהירות 1000). במחשב השני התקנתי כרטיס רשת של Realtek מסוג RTL8169 (גם הוא תומך Gigabit). אני משתמש בכבל אשר כתוב עליו Cat.5e.

ב Properties של כרטיסי הרשת של שני המחשבים, כתוב שהם נמצאים במצב של Gigabit, ובנוסף חיווי הנורות מאחורי הכרטיסים מתאים למהירות Gigabit. עם זאת, המקסימום שאני מצליח להעביר קבצים ביניהם הוא 6mb/sec.

התקנתי עבור שני כרטיסי הרשת הללו את הדרייברים הכי חדשים (שניהם מהחודש האחרון), אך זה עזר כמו כוסות רוח למת.

המסקנה האחרונה שנשאר לי להסיק היא שהכרטיס של Realtek אינו מסוגל לדבר עם זה של Marvel במהירות Gigabit (גם כן סטנדרט...).

מישהו יודע על כרטיס רשת של Gigabit שכן ידוע כעובד במהירות הזו עם כרטיס הרשת האינטגרלי של Marvel Yukon שנמצא על ה Asus ? (אני אומנם יכול לקנות עוד כרטיס Realtek ולהרכיב על ה Asus, אבל הייתי מעדיף שלא, כי אני מעוניין להשתמש בפונקציה של Wake On Lan שקיימת בכרטיס האינטגרלי של Asus).

פורסם

אתה מחבר אותם דרך סוויץ' או בקרוס-אובר?

פורסם
  • מחבר

קרוס אובר.

פורסם

איך אתה מעביר את המידע? FTP? שיתוף קבצים של חלונות?

הפעלת Jumbo Frames?

תנסה להגדיר Auto-Negotiation בשני המחשבים במקום לכפות 1000Mbit. תוודא שאין לך צוואר בקבוק (HD וכיו"ב).

אמנם רוב כרטיסי הרשת ידעו לזהות את סוג הכבל -- תנסה עם כבל 100 מסל"ש (רגיל, לא קרוס) ותוודא שאכן שניהם תומכים ב auto-mdix.

בהצלחה.

פורסם

אתה עובד על ויסטה?

אם כן, זאת הסיבה להעברה האיטית של הקבצים. (זה אמור להסתדר בSP1)

אם תעביר את הקבצים ע"י פקודה בCMD, תראה שההעברה הרבה יותר מהירה.

פורסם

אהה, וויסטה. כמובן.

תנסה להריץ את הפקודה הבאה (כמנהל, כמובן), ונסה שוב:

netsh interface tcp set global autotuning=disabled

פורסם

כל הנושא של העברת קבצים בויסטה טעון שיפור ודחוף(בין ברשת ובין על מחשב יחיד)

פורסם
  • מחבר

שוב פעם Vista ?,

כן, מחשב אחד עם Vista והשני עם WinXP. הסיבה שבכלל עברתי לתקשורת Gigabit היא מכיוון ש Vista לא נתן לי לקבל מהירות טובה ב Firewire, שהיה החיבור המקורי בין שני המחשבים, כאשר שניהם עוד פעלו עם WinXP.

פורסם
[TY][ link=topic=280980.msg2472022#msg2472022 date=1186950447]

פורסם
  • מחבר

כן, אני אנסה את זה כשאחזור הבייתה, אבל זה בכל מקרה לא פתרון לטווח ארוך, כי אני משתמש בתוכנות שבונות על זה ש Windows יכול להעביר קבצים בין מחשבים בצורה הרגילה.

עדכון:

צדקתם, עברתי ל WinXP, וקצב העברת הנתונים בין המחשבים קפץ מ 6mb/sec ל 26mb/sec.

מה אני עושה עכשיו עם Vista, אחרי שהתרגלתי כבר והכל...

איך מעבירים קבצים ברשת ע"י פקודה ב CMD ?, אני יודע איך להעתיק מכונן לכונן באותו המחשב ע"י copy, אבל לא איך ממחשב למחשב ע"י הרשת...[br]פורסם בתאריך: 13.08.2007 בשעה 11:47:39

ניסיתי להעביר את הקבצים ב Vista עם שימוש ב CMD. קיבלתי קצב של 15mb/sec, שזה אכן טוב יותר מאשר 6mb/sec שאני מקבל דרך Drag&Drop, אבל זה עדיין איטי יותר מה 26mb/sec שאני מקבל כאשר שני המחשבים עם WinXP...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים