עבור לתוכן

אוניברסיטה VS מכללה למינהל VS מכללה רגילה

Featured Replies

פורסם

זהו, השתחררתי מהצבא (ביום חמישי) והגיע הזמן לחשוב על העתיד. ברצוני ללמוד כלכלה וחשבונאות.

קודם כל אספר קצת על עצמי: סיימתי תיכון בשנת 2004 עם ממוצע בגרויות נמוך העומד על 90 עם בונוסים. פסיכומטרי עשיתי במועד יולי, הציונים יגיעו בימים הקרובים, אבל תחושת הבטן אומרת שלא מצפה לי ציון גבוה. בתיכון ניגשתי ל-3 יחידות מתמטיקה ו-5 אנגלית. נכון לעכשיו יש לי מספר אפשרויות:

אפשרות א: לשפר בגרויות ופסיכומטרי במטרה להתקבל לאוניברסיטה/מכללה איכותית מסובסדת. באפשרות א' בוחרים רוב המשתחררים אחרי הצבא, אבל יש שלוש חסרונות משמעותיים:

א. איבוד שנה

ב. השקעה כספית עצומה

ג. גם אחרי השקעה כספית גדולה (אין מצב שאני אוציא פחות מ-10,000 ש"ח) לא בטוח שאצליח להתקבל לאוניברסיטה ואצטרך להתפשר על מכללה איכותית מסובסדת כגון מכללת תל-אביב יפו.

אפשרות ב: ללכת ללמוד במכללה למינהל בראשון לציון. למכללה למינהל יש מספר יתרונות משמעותיים ולצערי גם מספר חסרונות. נתחיל מיתרונות:

א. נכון להיום תואר בכלכלה וחשבונאות של המכללה למינהל נחשב לתואר המבוקש בשוק העבודה, ברמה של אוניברסיטה ולעיתים אפילו יותר.

ב. אוכל ללכת ללמוד באוקטובר הקרוב ללא השקעה כספית בשיפור בגרויות ופסיכומטרי.

ג. אחרי ועדת שוחט לא יהיה הבדל גדול בשכר הלימוד בהשוואה למוסד מסובסד.

חסרונות:

א. בתיכון ניגשתי ל-3 יחידות מתמטיקה. לימודי כלכלה וחשבונאות דורשים בסיס טוב במתמטיקה שאין לי ואני לא יודע אם אוכל להצליח בלימודים.

ב. המכללה לומדים בעיקר ילדים מפונקים שלא רצו לשבת על התחת בשיפור בגרויות/פסיכומטרי ושמעתי ממספר מקורות שבשיעורים יש "צחוקים" כמו בתיכון.

ג. שכר לימוד בגובה 25,000 ש"ח בשנה. אחרי ועדת שוחט ההפרש יעמוד על 10,000 שנה, שזה עדיין הרבה מאד כסף.

אני לא יודע באיזה דרך לבחור. מישהו יכול לתת עצה?

• תגובות 38
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במקרה שלך אני הייתי "סובל" במכללה רגילה ומקבל תואר ראשון ואז לומד תואר שני באונ' טובה, בתנאי שכמובן הציונים בתואר הראשון גבוהים מספיק.

בסופו של הדבר כולם יסתכלו על התואר השני שלך ולא הראשון וזה מה שקובע.

פורסם
  • מחבר

צודק. גם זו אפשרות. יש עוד עצות?

פורסם

אני בדיוק מסיים את השנה השניה בלימודי כלכלה-חשבונאות באוניברסיטה. אני ינסה להציג בפניך זווית טיפה

שונה של הדברים. בגדול אני חושב שהלימודים באוניברסיטה עדיפים, אך יש להתחשב במספר דברים:

אתה מניח די בוודאות ששכה"ל באוניברסיטאות יעלה משמעותית בעקבות וועדת שוחט, רק מה לעשות שמרבית המומחים

בתחום (כלכלנים) חושבים שהסיכוי שזה יקרה הוא אפסי. ההנחה הרווחת היא שאולי תהיה עליה יחסית קטנה ובוודאי

לא עליה של 70% כמומלץ. (אם אתה מעוניין בסיבות סבר פלוצקר רשם על זה לא מעט, אתה מוזמן לחפש את הכתבות שלו

בynet). ההנחה הזו די משנה את המצב לגמרי, כיוון שבעוד עלות של תואר בחשבונאות במכללה למנהל קרובה ל-100,000 ש"ח

העלות של תואר עדיף באוניברסיטה(מבחינת השוק, שאני מכיר ממש מקרוב) היא בערך 3*9000 ש"ח + 17,000 ש"ח לשנת

ההשלמה = 47,000 ש"ח. מה שכן, אם תבחר במכללה למנהל סביר להניח שתהיה לך יותר אפשרות לעבוד במהלך התואר.

עוד אספקט לגבי לימודים באוניברסיטה הוא מה הכיוון התעסוקתי שלך? אם אתה לומד כלכלה-חשבונאות, סביר להניח שתפנה לתחום החשבונאות כמו מרבית האנשים

אך במהלך התואר לימודי הכלכלה די ימררו לך את החיים. יתכן וכדאי לך ללמוד חשבונאות בלבד, או לחילופין חשבונאות בשילוב מקצוע אחר.

הבעיה נעוצה בסיכויי הקבלה שלך לאוניברסיטה. כרגע זה תלוי מאוד בפסיכומטרי שלך, ובכמה אתה חושב שתוכל לשפר את הבגרויות

שלך כי עם פסיכומטרי 700 תצטרך בגרות של מעל 100 כדי להתקבל למרבית האוניברסיטאות.

לגבי לימודי המתמטיקה, לדעתי אין צורך ברמה כל כך גבוהה ללימודים אלו, אך עדיין רמה של שלוש יחידות (לפחות באוניברסיטה) אינה מספקת, אבל

זה בד"כ אחד הדברים היותר קלים בתואר.

לעוד שאלות, אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי, אך עקב המבחנים(@#$%@#) סביר להניח שאני לא יענה כל כך מהר.

פורסם

אתה יכול גם לנסות ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, לא צריך בגרות ופסיכומטרי:

http://openu.ac.il/programs/39.html

יש גם אפיקי מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטאות אחרות עפ"י הציונים במקבץ קורסים:

ת"א- http://openu.ac.il/afik/afik-telaviv-economy/

חיפה- http://openu.ac.il/afik/afik-haifa.html

בן גוריון- http://openu.ac.il/afik/afik-bengurion-economy/index.html

בר-אילן- http://openu.ac.il/afik/afik-barilan-economy/

ככה אתה יכול להתחיל ללמוד קורסים חופפים ולראות אם צורת הלימוד מתאימה.

אם לא, אתה יכול להשלים את מקבץ הקורסים ולנסות לעבור לאוניברסיטה רגילה. :xyxthumbs:

פורסם

שפר ציונים ונסה להתקבל לאוני'.

יתרונות (חסרונות קל למצוא):

1. שכ"ל נמוך יותר מרוב המכללות.

2. לא תהיה בעיה של כיבוד התואר.

מקס' לא ילך יש מכללות מצוינות (ולא כולן יקרות), אבל, נסה קודם הכי טוב שאתה יכול. לא תצליח, תמצא אלטרנטיבה טובה.

אפשרות ב: ללכת ללמוד במכללה למינהל בראשון לציון. למכללה למינהל יש מספר יתרונות משמעותיים ולצערי גם מספר חסרונות. נתחיל מיתרונות:

ג. אחרי ועדת שוחט לא יהיה הבדל גדול בשכר הלימוד בהשוואה למוסד מסובסד.

אני מקווה שציבור הסטודנטים יכין לך (ולי) הפתעה לתחילת שנת הלימודים אם המצב ישאר כמו שהוא.

חסרונות:

א. בתיכון ניגשתי ל-3 יחידות מתמטיקה. לימודי כלכלה וחשבונאות דורשים בסיס טוב במתמטיקה שאין לי ואני לא יודע אם אוכל להצליח בלימודים.

המתמטיקה לא קלה בכלל אבל לא מטורפת. שאל את עצמך 2 שאלות:

1. האם אתה מסוגל (אינדקציה טובה תהייה קודם כל סיום 5 יח"ל מתמטיקה).

2. האם אתה מוכן להשקיע?

ב. המכללה לומדים בעיקר ילדים מפונקים שלא רצו לשבת על התחת בשיפור בגרויות/פסיכומטרי ושמעתי ממספר מקורות שבשיעורים יש "צחוקים" כמו בתיכון.

אתה בא ללמוד או להתעסק בשטויות מסביב ?

ג. שכר לימוד בגובה 25,000 ש"ח בשנה. אחרי ועדת שוחט ההפרש יעמוד על 10,000 שנה, שזה עדיין הרבה מאד כסף.

כרגע ההפרש הוא יותר לכיוון ה 17-18K. נסה אוני'.

אני לא יודע באיזה דרך לבחור. מישהו יכול לתת עצה?

"אתה מתחיל הכי מהר שלך ולאט לאט מגביר את הקצב."

פורסם
  • מחבר

לאוניברסיטה העברית יש קמפוס ברחובות. בקמפוס מלמדים תואר בשם "כלכלה חקלאית". הבנתי מסטודנטים שזה תואר לכלכלה לכל דבר. ההבדל הוא שתואר לכלכלה הוא תואר יותר כללי, בזמן שכלכלה חקלאית תואר עם התמחות בכלכלה של המגזר החקלאי. בנוסף ללימודי כלכלה יש גם מספר קורסים במדעי החקלאות. הלימודים ברמה טובה (שוב, שמעתי מסטודנטים) ותנאי הקבלה לא בשמיים. בנוסף עם הרבה מאמץ אוכל להתקבל לכלכלה חקלאית בהתמחות בביוטכנולוגיה. הדרישות הרבה יותר גבוהות, אבל גם משהו שאוכל להשיג אחרי הרבה עבודה. והכי חשוב: תואר של האוניברסיטה עברית. שיקול נוסף: הקמפוס נמצא רבע שעה מהבית.

פורסם

פותח התרד גם לי היה שיקול דומה (רק בהנדסת אלקטרוניקה וחשמל)..

אך בחרתי לעשות מכינה ולהשלים פיסיקה ומטמטיקה ל5..

להיכנס למשהו בלי ידע לפני זה בעיה..

ככה שאתה תמצא את עצמך עסוק בקורסי השלמות שונים..וחבל...

אל תמהר אחרת זה יעלה לך לא מעט...

עדיף להגיע מוכן מאשר לנסות להדביק אנשים אחרים...

פורסם

תגידו , תואר בי איי כללי של האוניברסיטה הפתוחה שווה משהו ?

יש מה לעשות עם זה ?

פורסם

אני למדתי כלכלה-חשבונאות באוניברסיטת חיפה ועשיתי שנה ד' באוניברסיטת ת"א

הרמה של המכללה למנהל בחשבונאות היא גבוהה

ומה שיותר חשוב, לא מזיינים לך את השכל על הדברים הלא חשובים

יש להם מרצים מאוד נחשבים

בסופו של דבר, בבחינות מועצה בדצמבר היו להם אחוזי המעבר הכי גבוהים בארץ

(ואני מאוד מקווה שבבחינות של יולי אחוזי המעבר הכי גבוהים יהיו של אוניברסיטת ת"א :smile1: )

בסופו של דבר, כמעט כל האנשים, גם מהמכללות וגם מהאוניברסיטאות מתנקזים למשרדים הגדולים

(אם כי לבוגרי אוניברסיטת ת"א או העברית יש יתרון על כל השאר)

כך שזה לא ממש משנה אם תלמד באוניברסיטה או במכללה למנהל

יש כמובן את העניין הכספי (ואולי גם יותר בעיות עם קבלה לתואר שני נורמלי)

תקרא מה חושבים תלמידים בשנה ד' בת"א על המקום

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/viewmsg.asp?forum=7&msgid=102458394

דרך אגב, המתמטיקה בחשבונאות-כלכלה היא לא ברמה גבוהה כ"כ

דרך אגב 2:אני הייתי הולך על חשבונאות-משפטים ולא על חשבונאות-כלכלה

דרך אגב 3:על מי אני עובד? הייתי לומד מקצוע אחר לחלוטין :s07:

פורסם
  • מחבר

אני פסלתי את האפשרות של האוניברסיטה הפתוחה וגם אגיד לך למה: ראשית, מאד קשה ללמוד לבד חומר של אוניברסיטה ואחוזי הנשירה האסטרונומיים מחזקים את דעתי. שנית, לא פגשתי אדם אחד שסיים תואר באוניברסיטה הפתוחה בפחות מארבע שנים. התואר שם פשוט נמרח ונמרח ונמרח. אבל (וזה אבל גדול) תואר של האוניברסיטה הפתוחה נחשב לתואר של אוניברסיטה לכל דבר.

פורסם

הייתי חייב

http://www.heep.co.il/heep/media/38076;jsessionid=7f00000130d54aa56f9a4d5f4841935ec12e56d6b72d.e34ObxiMbx0Oci0Lbh0KahyNc3mNe0

"איזה כיף, איזה כיף בבריכה,

שידורי המהפיכה!"

חח קטע ענק , ועכשיו ברצינות בי איי כללי לא שווה כלום ??

פשוט יש איזה קטע שאני יכול לקבל מלגה של מכללה בעיר שלי שיש בה שלוחה של האוניברסיטה הפתוחה ,

ולעשות בי איי כללי דרך האוניברסיטה הפתוחה ממש בזול ,

וגם ממש אין לי חשק לעשות פסיכומטרי ולשפר את הבגרות במתמטיקה..

דרך אגב , הניק שלך קשור ללהקה ?

פורסם

1. כן. אין מה לעשות עם זה.

2. כן. קשור ללהקה (סוף סוף מישהו מכיר אותם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים