עבור לתוכן

פעילי שמאל פירקו חלק מגדר ההפרדה

Featured Replies

פורסם

מה הערבים עשו ב100 השנים האחרונות כדי להשתלב בחברה או למנוע מלחמה/ עימות?

אתה יודע על מה בכלל הדיון?

על זה בדיוק הוויכוח- שנגד ימנים מגישים תלונות ונגד שמאלנים לא. :kopfpatsch:

מסתבר שכן, אז מה לעזעזל הקשר?!

• תגובות 56
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אולי בגלל שיש ראש ממשלה עם שם משפחה דומה?*hint* *hint*

לא ידעתי שלבני משפחתו של ראש הממשלה יש חסינות. אתה רוצה לומר לי שהמשטרה והפרקליטות מפעילים שיקולים זרים בהחלטות את מי לחקור ולהעמיד לדין ואת מי לא? :o אם כן, למה כל כך קה לך לקבל שבין השיקולים הזרים נמצא גם שיוכו הפוליטי של החשוד?

הרי אולמרט לא היתה היחידה בהפגנה הזו, אז למה אף אחד אחר לא הועמד לדין (שלא לדבר על כך שאף אחד לא נעצר ואפילו לא נחקר)? ומה עם הפגנות שמאל דומות בהן הגב' אולמרט לא השתתפה, למה שם לא הוגשו כתבי אישום?

אבל קח עוד דוגמה, חדשה יותר: הפרופ' וייס בעל הפה המלוכלך מאוניב' בר אילן. הפרקליטות שוקלת להעמיד אותו לדין והאוניברסיטה הקימה ועדה שתחליט האם יש צורך להעניש אותו ואיך. אלא מה, היו לא מעט מקרים הפוכים. קח למשל את משה צימרמן, שהשווה בין חיילי צה"ל לאנשי ה- SS, שאמר שילדי המתנחלים דומים לנוער היטלר ושמדינת ישראל מקבלת מאפיינים נאציים. או קח את אילן פפה, שמפציר באוניברסיטאות בחו"ל להחרים את המוסדות האקדמיים בארץ - כולל זה שמעסיק אותו - בגלל "תמיכתם בכיבוש". ישנם מרצים שמסרבים להתחשב מסטודנטים שיוצאים למילואים בשטחים בזמן הלימודים אבל מצהירים שיתחשבו בסטודנטים שישבו בכלא בגלל שסירבו לשאת. מי מהם הועמד לדין? נגד מי מהם הופעלה סנקציה אקדמית כלשהי? אף אחד. הרי לא יעלה על הדעת, יש בישראל חופש הבעת דעה וחופש אקדמי - אם אתה בשמאל הקיצוני. אם אתה בימין הקיצוני, צריך להוקיא אותך.

גילוי נאות: לדעתי זו נבלה וזו טריפה. מי שמאחל למותו של קצין צה"ל צריך לעמוד לדין וכך גם מי שמשווה בין חיילי צה"ל לנאצים. מי שקורא להחרים את המוסד האקדמי בו הוא עובד צריך לפטר (ואם יש לו שמץ של יושר, הוא צריך להתפטר). וכל זאת בלי שום קשר לעמדה הפוליטית בה האדם מחזיק.

כל עוד לא הגישו נגדה תלונה על הוצאת דיבה/לשון הרע - זבש"ך.

מה דעתך לקרוא יותר מההודעה האחרונה? עמוד אחד אחורה ותראה מדוע היה צריך להעמיד אותה לדין.

אבל אם אתה מתעצל, אין שום קשר להוצאת דיבה, שהיא הליך אזרחי. ישנו חוק שאוסר על העלבת עובדי ציבור. אנשי ימין קיצוני הועמדו על פיו לדין כשהשמיצו קציני צה"ל והורשעו. אז או שהרמטכ"ל אינו קצין בצה"ל או שלקרוא לו "רוצח" אינה השמצה או שיש סטנדרט אחד לימין הקיצוני ואחר לשמאל הקיצוני.

לא רק זאת, מתברר שאסור בכלל להפגין בנגד קצינים בצה"ל. כשאנשי ימין קיצוני מפגינים בול ביתו של הרב הראשי לצה"ל, עוצרים אותם. אבל כשאנשי שמאל קיצוני מפגינים מול ביתו של הרמטכ"ל - כלום. אף אחד לא נעצר אפילו אחרי שדנה אולמרט עזבה את ההפגנה. אז שוב, או שהרמטכ"ל אינו קצין בהה"ל או שמה שמותר לשמאל אסור לימין.

פורסם

לא ידעתי שלבני משפחתו של ראש הממשלה יש חסינות. אתה רוצה לומר לי שהמשטרה והפרקליטות מפעילים שיקולים זרים בהחלטות את מי לחקור ולהעמיד לדין ואת מי לא?

בוקר טוב אליהו' date=' ברוך הבא למדינת הפרוטקציות והקומבינות.[/i']

הרי אולמרט לא היתה היחידה בהפגנה הזו, אז למה אף אחד אחר לא הועמד לדין (שלא לדבר על כך שאף אחד לא נעצר ואפילו לא נחקר)? ומה עם הפגנות שמאל דומות בהן הגב' אולמרט לא השתתפה, למה שם לא הוגשו כתבי אישום?

האם בכלל הגישו תלונה?

אבל קח עוד דוגמה, חדשה יותר: הפרופ' וייס בעל הפה המלוכלך מאוניב' בר אילן. הפרקליטות שוקלת להעמיד אותו לדין והאוניברסיטה הקימה ועדה שתחליט האם יש צורך להעניש אותו ואיך. אלא מה, היו לא מעט מקרים הפוכים. קח למשל את משה צימרמן, שהשווה בין חיילי צה"ל לאנשי ה- SS, שאמר שילדי המתנחלים דומים לנוער היטלר ושמדינת ישראל מקבלת מאפיינים נאציים. או קח את אילן פפה, שמפציר באוניברסיטאות בחו"ל להחרים את המוסדות האקדמיים בארץ - כולל זה שמעסיק אותו - בגלל "תמיכתם בכיבוש". ישנם מרצים שמסרבים להתחשב מסטודנטים שיוצאים למילואים בשטחים בזמן הלימודים אבל מצהירים שיתחשבו בסטודנטים שישבו בכלא בגלל שסירבו לשאת. מי מהם הועמד לדין? נגד מי מהם הופעלה סנקציה אקדמית כלשהי? אף אחד. הרי לא יעלה על הדעת, יש בישראל חופש הבעת דעה וחופש אקדמי - אם אתה בשמאל הקיצוני. אם אתה בימין הקיצוני, צריך להוקיא אותך.

גילוי נאות: לדעתי זו נבלה וזו טריפה. מי שמאחל למותו של קצין צה"ל צריך לעמוד לדין וכך גם מי שמשווה בין חיילי צה"ל לנאצים. מי שקורא להחרים את המוסד האקדמי בו הוא עובד צריך לפטר (ואם יש לו שמץ של יושר, הוא צריך להתפטר). וכל זאת בלי שום קשר לעמדה הפוליטית בה האדם מחזיק.

בקיצור עזוב יש לי זוג קלפים מנצחים, טלי פחימה, מורדכי ועננו , זהו ניצחתי!

פורסם

אתה יודע על מה בכלל הדיון?

אני רואה ששגעונות הרדיפה של IG ו BORG (לא רואים אותו יותר...) הגיעו גם אליך. מה אתה רוצה שאני אגיד לך? שהמשטרה אוכפת רק דברים שקל לה? שהשוטרים נתפלים לאזרחים שומרי חוק, אבל מפחדים להכנס לכפר ערבי\שכונה של ערסים? זה חדש לך?

אני רק אומר שהטענות שלך לפיהן אזרחים מופלים לרעה או לטובה בגלל ניטיותם הפוליטיות מצוצות מהאצבע וחסרות כל ביסוס.

ציינתי את זה כדי להדגים לך שאתה זה שחי באשלייה, ושהדאגה שלי מאיך שהדברים מתפתחים מוצדקת ומאומתת ע"י המציאות. אתה זה שערבת אותי בדיון :hi:

פורסם

טעות, אבל ניסיון יפה. אני לא טענתי שמעולם לא מעמידים לדין אנשי שמאל קיצוני על עבירות שנובעות מהשקפתם הפוליטית, לכן פחימה ווענונו לא מפריכים את הטענה שלי. אני טענתי שהיחס כלפי עבריינים אידאולוגיים מהימין שונה מהיחס כלפי עבריינים אידאוליגיים משמאל, כשלאלו משמאל נותנים הרבה יותר "חופש תנועה". הבאתי כמה דוגמאות בהן אנשי ימין קיצוני ושמאל קיצוני עשו דברים דומים, אבל רק הימניים טופלו ע"י המערכת המשפטית.

רוצה להוכיח שאני טועה? תסביר עבור כל אחד מהמקרים מדוע היה מוצדק לטפל בעבירה של הימין ולא בזאת של השמאל או תביא מספר דומה של מקרים דומים בהם דווקא אנשי הימין היו אלו שלהם ויתרה המערכת ולא אנשי השמאל (ואז תראה שאמנם יש הטיה, אבל לא מסיבה פוליטית).

תרגיש חופשי לנסות.

בנוגע לאולמרט - בהחלט הוגשה תלונה. בן גביר, שהועמד לדין על עבירה מאוד דומה, התלונן על איפה ואיפה. התשובה של הפרקליטות? לא הצליחו לזהות את המשתתפים בהפגנה, לא בטוחים מי צעק מה. באמת, על תמונות ומצלמות טלויזיה לא שמעו שם וכנראה שהשוטרים שנכחו בהפגנה היו בדיוק עסוקים בלפוצץ במכות איזה כהניסט שעבר בסביבה ולכן לא יכלו לעצור את אלו שצעקו. ומה עם לזמן את אולמרט לחקירה, אולי היא תסכים לומר מי מחבריה קרא לרמטכ"ל "רוצח"? על זה הם לא חשבו.

ושוב, מתברר שלא רק הקריאה "רוצח" היא עבירה על החוק, עצם ההפגנה מול ביתו של הרמטכ"ל היא עבירה על החוק. ואת זה דנה אולמרט עשתה בוודאות. זה משפט שייקח יומיים. אז איפה כתב האישום?

עוד משהוא שאתה לא מבין נוגע לדרך בה עובדת המשטרה. אם שוטר רואה מישהו מפר את החוק, הוא לא צריך לחכות לתלונה - הוא צריך לעצור את העבריין.

אני יודע שהמשטרה והפרקליטות מפעילות שיקולים זרים, אני טוען שבין השיקולים הזקרים האלו ישנו גם שיקול פוליטי. אתה מסכים שיש שיקולים זרים אבל מתעקש שביניהם לא נמצא שיקול פוליטי. למה? כי אתה אמרת.

פורסם

אני אומר לתת להם קנס בגובה עלות ההקמה המחודשת ועבודות שירות להקים 60 מטר של הגדר.

I'll throw in 50 whips on the bare arse, right in the middle of Rabin Square and to sell tickets in advance.

ודיי כבר לבכות שעבריינים משמאל מקבלים "חופש תנועה" ועברייני ימין לא. קודם כל, זה לא תמיד נכון, אחרי זה כל עבריין הוא עבריין וצרייך לקבל על הראש.

פורסם

עוד משהוא שאתה לא מבין נוגע לדרך בה עובדת המשטרה. אם שוטר רואה מישהו מפר את החוק, הוא לא צריך לחכות לתלונה - הוא צריך לעצור את העבריין.

אוי התמימות, התמימות...

בקשר לשאר הדברים, אתה טועה אבל אני לא יכול להוכיח את עמדתי וכנראה שגם אתה לא, פרט לציון ארועים בודדים, לאף אחד מאתנו (כנראה) אין גישה לסטטיסטיקה, אבל בא נצא מקודת הנחה שאתה צודק. יכול להיות שזה מוצדק? שנשווה את כמות התקיפות האלימות של כל אחד מהצדדים? שלא לדבר על סדר גודלן...

פורסם

אתה ממשיך לא להבין: אני מדבר על התאוריה, אתה עונה לי בפרקטיקה. ברור שבפרקטיקה, המשטרה והפרקליטות מעלימים עין מעבירות - זו בדיוק הנקודה שלי! ועדיין הטענה שלך לא נכונה, כיוון שגם כשמגישים תלונה נגד השמאל הקיצוני, בד"כ היא נסגרת מסיבות שונות (לרוב "חוסר עניין לציבור"). למקרה שלא שמת לב, הוגשה תלונה נגד דנה אולמרט. הפרקליטות סגרה אותה. וזו לא רק היא: כשצימרמן השווה את חיילי צה"ל לנאצים, הוגשה נגדו תלונה. הפרקליטות סגרה אותה. אבל כשנדיה מטר (מנשים בירוק) קוראת לבשיא "יודנראט", מעמידים אותה לדין על העלבת עובד ציבור. תזכיר לי בבקשה, מה הקשר המשפחתי בין צימרמן לראש ממשלה כלשהו? או אוךי יש סיבה אחרת לסגירת התלונה נגדו? יהיה מעניין להשוות את המקרה שלו לזה של וייס.

רוצה להשוות סדרי גודל? בסדר: יש הפגנה אלימה בבילעין כל שבוע. וכל שבוע אלו אותם אנשים. תעצור אותם בשבוע הראשון והם יקבלו קנס. תעצור אותם שוב בשבוע השני והם יקבלו על תנאי. תעצור אותם שוב בשבוע השישי והם יקבלו מאסר בפועל - והבעיה נפתרה. איפה ראית הפגנה אלימה של הימין הקיצוני שמתרחשת כל שבוע באותו מקום? אבל במקרים הנדירים בהם בכל זאת עוצרים את המתפרעים, מקסימום גוזרים עליהם חודש הרחקה מבילעין. רוצה להתערב שלא מצייתים לצו הזה?

שוב: אתה טוען שאני טועה אבל לא מסוגל אפילו להפריך את הדוגמאות שאני מביא. מצטער, הטענה שלי אולי לא מבוססת דייה, אבל שלך לא מבוססת בכלל.

פורסם

האמת אני ראיתי מה קורה בבילעין, והאמת שאני יכול להבין למה החילים ירצו לפוצץ אותם במכות, פאק אני רוצה לפוצץ אותם במכות ואני לא הייתי שם, אבל ההפגנות לפי מה שראיתי ממש לא היו אלימות.

דרך אגב אפשר לטעון שההתישבות בחברון היא הפגנה אלימה 24/7.

פורסם

אפשר לטעון? אז תטען. ויש עצורים יהודים בחברון, חלקם גם יושבים בכלא (ובצדק). אין אלימות בבילעין? מוזר, כי לעיתים קרובות נפצעים שם חיילים. בטח החברים שלהם מרביצים להם...

ורק כדי שתראה את האבסורד:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/572/157.html

הם הפגינו מול בית הרב הצבאי, ישראל וייס, היא הפגינה מול ביתו של הרמטכ"ל לשעבר, דן חלוץ. הם נאשמים בהפרת הפרטיות של איש צבא, היא לא תואשם ותיק החקירה נסגר. הם פעילי הימין הקיצוני, איתמר בן-גביר וברוך מרזל, היא דנה אולמרט, בתו של ראש הממשלה. עכשיו הם טוענים: "מדובר באפליה בוטה".

לא רק אולמרט הסתבך בחקירות.

בן-גביר נגד בתו של רה''מ

פעיל הימין הקיצוני איתמר בן-גביר התלונן במשטרה על דנה אולמרט שהשתתפה בהפגנה נגד דן חלוץ

גם נגד בתו, דנה אולמרט, התנהלה בחודשים האחרונים חקירה במשטרת מחוז תל-אביב, בגין הפגנה בה השתתפה מול ביתו של הרמטכ"ל דן חלוץ. החקירה, אגב, החלה בעקבות תלונה שהגישו פעילי המין הקיצוני מרזל ובן-גביר.

נגד השניים הוגש כתב אישום על כך שבעיצומה של תקופת ההתנתקות, הפגינו מול ביתו של הרב הצבאי ישראל וייס. המדינה טענה אז כי ההפגנות מול ביתי אנשי צבא אסורות על-פי חוק, מאחר שהן פוגעות בפרטיותם. עם פתיחת משפטם, העלו השניים טענת אפליה וסברו כי אם יוגש נגדם כתב אישום, אין שום סיבה שלא יוגש כתב אישום דומה נגד בתו של ראש הממשלה אולמרט.

בית המשפט נתן למדינה שהות לענות, ובשבוע שעבר הודיע נציגת המדינה בבית המשפט כי אכן נפתח תיק חקירה נגד בתו של ראש הממשלה, ונגד פעילי השמאל שהפגינו יחד איתה. אך מתברר כי אותו תיק נסגר בשל הקביעה של המשנה ליועץ המשפטי, שי ניצן, כי בשל המדיניות המצומצמת להגשת כתבי אישום בעקבות חופש הביטוי, לא יוגש כתב אישום נגד דנה אולמרט.

פעילי הימין הקיצוני, לא נותרו אדישים. "המדינה לא מתביישת להודות שהדין שלנו שונה מדינה של אולמרט", טען מרזל בתגובה ל-nrg מעריב. "במדינה דמוקרטית חוק הוא חוק, ואין להבדיל בינינו לבינה". גורמים בימין הביעו תמיהה בשל סגירת התיק על-ידי עו"ד שי ניצן, המבקש להתמנות לפרקליט המדינה באישורו של שר המשפטים וראש הממשלה אולמרט.

כשזה בא מהימין הקיצוני, זו פגיעה אסורה בפרטיות. כשזה בא מהשמאל הקיצוני, זה חופש ביטוי. ומדובר על אותו הדבר בדיוק - הפגנה מול בתיהם של קציני צה"ל.

בישראל יש חוק אחד לימין וחוק אחר לשמאל. אפילו פרקליטות המדינה הודתה בזה. מ.ש.ל.

פורסם

נראה לי שאתה בעצמך לא קורא את מה שהבאת, את האצבע המאשימה אין להפנות אל מערכת המשפט או מדינת ישראל, אלא אך ורק מי שסגר את התיק והוא: המשנה ליועץ המשפטי, שי ניצן.

פורסם

אתה שם לב למה שאתה כותב? כי המשנה ליועה"מ הוא חלק ממערכת המשפט בארץ. אז חלק ממערכת המשפט מפלה בריש גלי בין אנשים שביצעו עבירות על החוק על בסיס פוליטי ושאר והמערכת מקבלת את זה - מערכת המשפט בארץ מפלה על בסיס פוליטי.

אגב, אתה באמת חושב ששי ניצן אחראי גם לשאר הדוגמאות שהבאתי? אגב, בדיון הזה אני כתבתי רק על המשטרה והפרקליטות, על פסיקות תמוהות של בג"צ כתבתי הרבה פעמים לפני כן. שי ניצן אחראי גם לפסיקות בג"צ שמתירות לאנשי שמאל את מה שהן אוסרות על אנשי ימין?

פורסם

בג"צ הוא לא שמאלני הוא פשוט לא ריאליסטי בהרבה מקרים וטוב שכך אחרת כמות הסנקציות שהיו נופלות עלינו היו מחסלות אותנו.

הדוגמא הכי קלאסית, "נוהל שכן", אז נכון בסך הכל הוא מציל חיים בצורה אבסולוטית, אבל הוא מעמיד בסיכון אוכלוסיה אזרחית ע"י כך שהוא מערב אותה בקונפליקט צבאי בעל כורחה. אז נכון החמאס עושה בדיוק את אותו הדבר ואף גרוע מכך, אבל לעומת החמאס שהוא להזכירכם אירגון טרור, ישראל היא מדינה דמוקרטית ומערבית אשר חתומה על אינספור אמנות כהנה וכהנה. בין השאר גם חברה בצלב האדום, שזה הסיבה שמכניסים פלסטינים לטיפול בבתי חולים בארץ.

חוץ מזה אם לימנים יש כאלו טענות (מופרכות לדעתי) כלפי המשפט, למה הם לא נהיים משפטנים? האם גם האוניברסיטאות מתנכלות לכם?

פורסם

אלוהים,כמה שצריך להכניס כל אחד מהם לכלא יחד עם מחבל באותו התא.

אני לא מבין איך בן אדם יכול לשנוא את העם שלו כל כך ולאהוב את האויב שלו כל כך באותו הזמן.

שיעברו לסורייה אם הם מזדהים עם המוסלמים

פורסם

אם המטומטמים הללו רק יודעים לצעוק "כיבוש! כיבוש!" אז שירדו מהארץ ויעברו לגור בבאזל או באוגנדה. מילא אנשים שלא רוצים לחיות פה ועוזבים, אבל יש את כפולי המוסר שמצד אחד רוצים את השקט והשלווה של צפ' ת"א, ומצד שני לא רוצים להתגייס, לא רוצים גדר ולא רוצים חיסול מבוקשים וכו'. :s07:

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים