עבור לתוכן

מחשב מחורפנת - דעתכם האיכותית נדרשת...

Featured Replies

פורסם

תיקתוקים בהארדדיסק?

יכול להיות שמשהו במיסב הכדורי שבהארדדיסק השתחרר..

פורסם
  • מחבר

סבירות מאוד נמוכה שזה ההארדיסק, הוא אמנם דפוק, אבל לא אמור לגרום לכרטיס הרשת ול ACPI להשתגע.

פורסם

:idea: , תבדוק את הזכרונות עם Memtest 86

גמרת את הבדיקה ? זכרונות תקינים/פגומים ?

פורסם

לדעתי הגעת סוף סוף לשלב הבוגר שבו אתה כבר יודע שיש הרבה דברים מוזרים במחשב שלא נבין אף פעם.

הבעיה הכי גדולה שלך היא שכעת אתה מצליח לעבוד בצורה תקינה עם המחשב ללא שום בעיה. ולכן זה סותר כל תיאוריה של בעיית חומרה שהיתה קיימת אצלך.

בכל אופן אם יש לך נסיון בפירוק והרכבת חומרה אתה בטח כבר יודע שלפעמים מגעים עושים הרבה בעיות במיוחד עם לוחות אם ינשים וחלודים.

לא פעם נתקלתי בלוחות אם שזיכרונות לא עבדו בהם בגלל אבק או בגלל תזוזה של הסטיק.

זה עדין לא מסביר את תופעת הבעיה עם הASPI. אבל גם בעיות שכאלה נובעות לפעמים בגלל כל המשחק שעשית עם המיקום של הכרטיסים שלך על הלוח.

אני מאמין שמה שקרה היה בעיה קטנה שגררה אחריה בעיות אחרות, כי כשפותחים מארז מחשב (ואני מתאר לעצמי ששלך נראה עמוס כמו שלי) אז קשה לנסות לחבר משהו בלי להזיז משהו אחר. ולהזיז משהו זה לפעמים אומר בעיה במגעים.

חוץ מזה גם אני נתקלתי בתיקתוקים של הרד דיסק מאחד מהרד דיסקים שלי בגלל בעייה במגעים של חיבור המתח לדיסק. ועד היום הדיסק הזה מתפקד בלי שום בעיה לאחר שחיזקתי את המגעים.

דבר אחרון שרציתי לאמר זה שחבל שהתקנת מחדש כל פעם את המערכת. לדעתי זה משהו שלא עזר לך להבין את מקור הבעיה. (אולי זה עזר לך להוכיח שבעיה עדיין קיימת, אבל זה בטח לא מה שאתה רוצה). בפעם הבאה הייתי ממליץ לך אם אתה כבר מתקין את חלונות מחדש ויש לך בעיה כולשהי אז פשוט תוותר על חומרה. תתקין אותה אחד אחד ותראה איפה נעוצה הבעיה שלך. זה לוקח הרבה זמן, כי יש מליון קונפיגרציות שאתה יכול להפעיל בהם את המחשב אבל זה הכי בטוח. כי כך אתה יודע בודאות איזה חומרה בעיתי ואיזה תקינה.

פורסם
  • מחבר

ככל הנראה שאתן BOOST של שתי משכורות ואצייד את עצמי ב 1700+ דנדש, אין הרבה מה לעשות, נשבר לי מהעגלה הזאת.

להשקיע איזה 400 פה, ואיזה 700 שם... ממש לא פרקטי.

ככל הנראה שהלוח נדפק מכמה ריסטרטים אלימים שחלקם לא היו בשליטתי וחלקם הקצת יותר מועט בהחלט היו בשליטת אחותי, הערמדה הזאת.

איך היא מרסטרטת? נותנת לחיצה בכפתור במארז... אחרי שהסברתי לה מאה פעם! :veryangry: :veryangry: :veryangry: !

באה אליה חברה פעם אחת, ישבו קצת על ה PowerPoint, מתחילות לדפוק את המקלדת ולהעביר אחת לשניה ותוך כדי, בלי לשים לב, הכפתורים של הכיבוי/סטנד ביי/יקיצה נלחצו כתוצאה מהפגיעה בתחתית המסך.

אז בפעם הראשונה, כשאני הייתי בדיוק מחוץ לבית, היא מתקשרת ועושה "שגיאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא, המחשב השתגע"

אז אני אומר לה "שטו השתגעעעע חן?"

אז היא אומרת "לא יודעת, המחשב כאילו נכבה כזה כאילו, כאילו הוא עובד כאילו כזה כאילו אבל המסך שחור כאילו קצת מהבהב כאילו". ::)

אמרתי "חכי, עוד 5 דקות בבית, אל תגעי בכלום (לוחש לעצמי תפילות לאמא אדמה תוך כדי...)".

מגיע הביתה, נותן לחיצה על מקש כלשהו, מתעורר... אומר להן "תיזהרו משלושת הכפתורים האלה", אומרות "מי נגע בהם בכלל?"... אז אני אומר, טוב, לא נוגעות, זהו!

אחרי 10 דקות, בשעה שאני יושב בסלון ומסיר את העטיפה מה E.P החדש של James Holden... "שגיאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא, שוב!!!!!!"

אני בא בריצה, זה באמת קרה "שוב", אבל הפעם נלחץ כפתור אחר... כפתור הכיבוי של המקלדת.

מדליק ת'מחשב, אין BOOT, הכל Corrupted, באלוהים שאין לי מושג כמה נזק יכולה בת לגרום למחשב, קיצר הרצתי את ה Repair מהדיסק, חלונות חזר לתפקד, לפחות כדי שהמצוצות האלה יוכלו לסיים את המצגת שלהן".

יותר מאוחר חזרתי עם Huber הביתה, ניסינו להריץ אנריל 2, להריץ כל דבר שפוי אחר... כל הרג'יסטרי התחרפן ואז... (יש!) פורמט.

קיצר, מי יודע כמה ריסטרטים "קטלניים" המחשב הזה עבר עם הידיים של אחותי, בתקווה שעם החדש זה לא יקרה...

פורסם

חחחחח, באמת סיפור מעניין !

נשמע קצת מוכר, רק שאצלי מדובר באח קצת יותר גדול ודווקא לא טיפש. רק שמה לעשות שהצירוף בינו ובין מקלדת גורם לא מעט בעיות :AR15:

בכל אופן סתם הצעה. אצלי בכל אופן המקשים במקלדת של הכיבוי וסטנד-בי נמצאים מאוד קרוב למקשים שימושים אחרים. מה שגרם לי בעבר הרחוק לעשות את הטעות הקריטית של כיבוי המחשב בלי לרצות.

היום מצאתי לזה פתרון נוח ויעיל. את מקש הכיבוי הגדרתי למצב שינה (כך שגם אם עשיתי את הטעות הזו המחשב יכנס למצב שינה אבל כשאדליק אותו הוא יחזור בדיוק לאותו מצה שהוא היה). ואת מקש הסטנד-בי הגדרתי שיפתח לי חלון ובו אני נשאל איזה פעולה ברצוני לעשות, כך אני לכל הפחות לא מסתכן בחלק מהסיכונים שאתה עושה במסירת המקלדת הקדושה לידיים הלא נכונות ;)

בכל אופן תתחדש על המחשב החדש שתקנה.

פורסם

תדחוף את הפנטיום 3 המלעון ש'ך לחדר שלה .....

אגב ... בני דודים קטנים :errr: גרועים יותר מאחיות פלצניות ..

פורסם

בעעעעע.

מזכיר לי את הילדים הקטנים שהשארתי לשחק על המחשב ושחזרתי כל המסך שלי היה מלאאאאאא טביעות אצבעות קטנות.....

שעות לקח לי לנקות את זה ועכשיו יש לי שריטה עקב ניקוי יתר :(

פורסם
  • מחבר

בכל אופן תתחדש על המחשב החדש שתקנה.

תודה! :D

פורסם

;D :jump:

אתה יודע שהמצב שלך טוב. כל עוד היית צריך לנקות את הליכלוך מההסך ולא לשאוב אותו עם שואב אבק מהמקלדת :smoke:

פורסם
  • מחבר

הלכתי לחבר שלי, שקנה IBM APTIVA... זה היה ב1994 ככה אם אני לא טועה.

שכונה כזו לא נראתה מזמן... חומוס על הדיסקטים, האחים הקטנים לועסים את ה Comfy וכל מה שנראה "לעיס"... מקיאים על המקלדת.

לא חארם? מחשב דנדש, באיזה 15 אלף שקל.

פורסם

הלכתי לחבר שלי, שקנה IBM APTIVA... זה היה ב1994 ככה אם אני לא טועה.

שכונה כזו לא נראתה מזמן... חומוס על הדיסקטים, האחים הקטנים לועסים את ה Comfy וכל מה שנראה "לעיס"... מקיאים על המקלדת.

לא חארם? מחשב דנדש, באיזה 15 אלף שקל.

בע ההיתי רוצח אותם

פתח תאיציק ישלי לוח בשבילך

פורסם
  • מחבר

בנדלים חריפים ולא משתלמים אחי, יקר מדי...

תודה בכל מקרה. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים