עבור לתוכן

מחשב מחורפנת - דעתכם האיכותית נדרשת...

Featured Replies

פורסם

אהלן.

ראשית, צפו במפרט המחשב שלי...........................

...........................................

Done? מצויין. אפשר לגשת לתאכלס... (זה קצת ארוך, אז אני מקווה שהסבלנות היא איננה מצרך נדיר) :

לפני כשבועיים, בזמן הפעולה השוטפת של המחשב, ללא הרצת תוכנה/משחק/ערמד מסויימים, אני חוטף מסך כחול המכיל הודעה ארוכה כאורך הגלות ובראשיתה - "IRQ_LESS_NOT" משו בסגנון וכמה חוצצים בזכרונות (0000000054x434893098423FFF000 משו)... משו מכחיד פשוט, וקצת יותר בהמשך עוד איזה בולשיט קטן על קובץ בשם IKernel.exe שנדפק, סתם כך... אה, וההארדיסק הביא אותה בתיקתוק.

איתחלתי, ה POST לקח קצת יותר זמן כי ההארדיסק היה צריך "להתאושש" מאותו התקתוק... מופיע הלוגו של חלונות והופ, שוב המסך הכחול.

ניסיתי מצב בטוח, נטען, אבל לקח לו הרבה, הרבה, הרבה, הרבה מאוד זמן... הבנתי שמשו נכחד, והגיע הזמן לדבר האהוב עלי -> פורמט!!! :jump:

אצתי רצתי והתחלתי לפרמט, ורציתי לנסות הפעם, לשם שינוי, את חלונות XP, סתם בשביל היופי.

מתקין, מתקין, הכל דוב... חלונות עולה בפעם הראשונה (איזו התרגשות) אבל אין סאונד :o

אני ניגש למנהל ההתקנים ורואה שעל ההתקן של כ' הקול מופיע סימן קריאה, נגשתי להגדרות ובאינפו נאמר שאין מספיק משאבים להקצות להתקן, אנא פנה משאבים!

שטו משאבים?! קיביניבליאד! :veryangry:

במוחי עלו שתי אופציות, ACPI שהתחרפן ביחד עם הלוח אם או הזכרון הפנימי.

פתחתי את המארז ושלפתי את אחד הסטיקים שנראה מאובק משו, ניקיתי אותו קצת והחזרתי.

מגיע ה POST, אבל רק 256 מזוהים.

ניסיתי להכניס את הסטיק לסלוט נוסף, אין POST. בשלב הזה, לבינתיים, חשבתי שמדובר בסטיק זכרון פגום (איך הוא הצליח להידפק סתם כך אין לי מושג).

*ישנם שלושה DIMMz - הפגום היה תחילה בראשון, "התקין" בשני (באמצע) ולאחר מכן הועבר הפגום לDIMM 3.

שמתי את ה256 הפגום בצד, יש POST, הכל טוב, חלונות עולה ועדיין התופעה עם כ' הקול ממשיכה להציק... הסרתי דרייברים, התקנתי, לא עזר, הכרטיס מתעקש על משאבים שלא קיימים.

נחשו מה? שוב פורמט! :jump: :jump: :jump: אבל לפני כן, פתחתי את המארז והחלפתי את המיקום של כל הכרטיסים במחשב, למעט כ' המסך.

התקנתי 2000, הכל טוב ויפה עד להערב, בו אחז בי הדיבוק להחזיר את הסטיק הפגום (לפחות כך זה נראה, שהוא פגום...).

כיביתי ת'מחשב, והחזרתי את הסטיק ל"סלוט המקור"... שוב, היה פוסט אבל רק 256 זוהו.

אז ניסיתי, לשם שינוי, להחליף את התקין בפגום ולהעביר אותו לDIMM 1.

מדליק, יש פוסט וכל ה512 מזוהים במלוא גאון והדר.

חלונות עולה, הכל נראה כשורה, אני מנסה לגשת לאלקטל באמצעות הטלנט ואין תגובה... פתאום מתחילה להבהב לי ההודעה של "Network Cable Unplugged", אבל הקישור בין האלקטל לכרטיס הרשת תקין לחלוטין, לפחות ע"פי הנורות...

פתאום מתחיל ההארדיסק לתקתק בקצב האב'שך ובקושי הצלחתי לנווט במערכת ההפעלה. איכשו הצלחתי לכבות את המחשב בצורה סדירה ושוב פתחתי את המארז והוצאתי את הסטיק הפגום. מדליק, מערכת עולה, אבל שוב, אין גישה לאלקטל (משונה ביותר), משו התחרפן כאן בצורה רצינית.

בעוד אני מנסה להשיג גישה לאלקטל, נתקע כל המחשב ואני נאלץ לכבות אותו ידנית (לחיצה של 5 שניות רצוף על לחצן ההפעלה).

*שימו לב, הסטיק התקין היה במחשב בשעה שהמחשב קפא לחלוטין, למי שקצת איבד אותי...

**למי ששואל את עצמו - "הייתכן שהוא התבלבל בין הסטיקים?"... אז לא. הפגום מאובק הרבה יותר מהתקין.

פתחתי בעצבים את המארז, העברתי את התקין ל DIMM 2 (כפי שהיה בהתחלה, עוד ביום ההתקנה הראשונית), סוגר, מדליק, פוסט עובר בהצלחה, חלונות עולה ושוב, אין גישה לאלקטל וההודעה מהבהבת משו.

כיביתי, פתחתי, העברתי בחזרה ל DIMM 1, העברתי את כ' הקול ואת כ' הרשת מיקומים (שוב)... סגרתי, הדלקתי, פוסט בהצלחה, חלונות בהצלחה, כ' הרשת וכ' הקול מזוהים מחדש, מגדיר, מתקין דרייברים וחזרתי לאותו מצב שבו הייתי עד הערב...

*מסקנות :

- הייתכן שהכל התחרפן, איכשהו?! או שמא מדובר בזכרונות, לוח אם או שדים ורוחות...

א. זכרונות, ממש לא נראה כי לא הגיוני שסטיק יידפק סתם כך ועובדה שהוא מתפקד, במצבים מאוד מסויימים... מה שגם המחשב נתקע לחלוטין בעוד הסטיק התקין שכן בתוכו, אבל ב DIMM שונה.

ג. שדים ורוחות, אולי לא קיימים רק באגדות וייתכן שעושיים בחיים בקרבי המארז שלי.

ב. לוח האם... כנראה שזה זה המנאייק הזה, למרות שעדיין, איך זה ייתכן שהכל מתפקד בצורה יציבה (כעת, ולפני שניסיתי להחזיר את הסטיק הקודם)?! הכל מתפקד כשורה, הן במשחקים והן בתוכנות... הכל אמנם עובד קצת לאט יותר, אבל עובד וככל הנראה שבסדר...

וואלה, לא יודע, מוזר ביותר... אולי אחד המקרים המורכבים ביותר שהתרחשו אי-פעם... הצעות מה כדאי להחליף ומה יעלה הכי פחות ע"מ לנסות ולבודד את הבעיה?!

תודה.

פורסם

קנה כבר מחשב חדש, יא ראבק..

פורסם
  • מחבר

מחשב חדש אז BEST ו BEST עולה איזה 9k.

אז אין מצב.

אני לא רואה טעם להשקיע ב XP 1600, לוח וזכרונות חדשים, זה לא ייתן לי כלום, חוץ מהוצאה של 2000 ש"ח + וחבל.

אוייי הראש, אני זקוק לפנטה ענבים...

פורסם

יש לך דיסק נוסף לבדוק על המחשב ?

יתכן שיש לך שתי בעיות ואחת מהן זה הדיסק הקשיח (שהוא גם שותף בסכמת הזיכרון של המחשב)

פורסם
  • מחבר

הלוואי... אבל קשה לי להאמין, קורות יותר מדי תופעות לא מובנות בשביל שזה יהיה תלוי אך ורק בהארדיסק. :-\

פורסם

נסה בביוס לתזמן את הזיכרון בצורה הכי האיטית ותראה מה זה עושה לך

אני הייתי מנסה לבדוק כל פרמטר בביוס ומנסה לתת לו את הדיפולט ובודק יציבות

ועוד משהו גאוני שלא ניסיתי על עצמי, נסה להתקין את הביוס מחדש (אני לא יודע אם אפשר)

אגב אם תבדוק אז תראה שיש לי רכיבים מאוד דומים לשלך, כך שאני מניח שאתה מודע לכך שאולי הפתרון הטוב ביותר זה לשדרג.

אני מתכנן הזמנה חדשה בתוך שבוע רק מחכה שמחירי המעבדים יתייצבו.

בנוסף נסה להפוך את הצורב שלך ל-48 שלי מתפקד כבר חודשים מצויין ++

פורסם
  • מחבר

ניסיתי אח יקר, ניסיתי לעבור בין גירסאות פרוצות לגירסאות רגילות ולא עוזר :-\

שכחתי לציין את זה...

מה שמצחיק הוא שעכשיו המחשב יציב, כסלע. שאלוהים יתקלט אותי... :smilyDJ:

פורסם

אולי זה בגלל המזג אויר עכשיו, ברקים, קפיצות חשמל... :P

אולי זה באמת משהו עם הלוח, כי אם הזכרונות לא נדפקו סתם, אז זה בטח משהו עם הלוח

וגם עם הIRQ, תנסה אולי לעדכן, להתקין מחדש את הביוס, אבל בספק שיעזור.. :-\

תנסה לבדוק במחשב אחר את הרכיבים, הרד דיסק, זיכרון, לוח, כרטיסים...

פורסם

אני חושב שמדובר בדיסק IBM בשלבי גסיסה,אתה חייב לעדכן לו FIRMWARE נסה לעשות זאת דרך מחשב אחר.

פורסם

אני חושב שמדובר בדיסק IBM בשלבי גסיסה,אתה חייב לעדכן לו FIRMWARE נסה לעשות זאת דרך מחשב אחר.

אולי, אבל אין לזה קשר לPOST

פורסם
  • מחבר

Done this already...

אם אתה מאלה שעוקבים, מה שככל הנראה לא ממש, פרסמתי גם בTechno.co.il וגם כאן איפשו מדריך די מפורט כיצד בדיוק עושים זאת.

*אגב, התקתוקים התרחשו רק כאשר הוספתי את הסטיק הנוסף...

פורסם

הוא הבנאדם שהביא את הטריק לפורום הזה למה אתה חוש זה לא מעודכן אצלו

נראה לי הלוח דפוק

תנסה להעלות הכל על לוח אחר

פורסם
  • מחבר

מאיפה משיגים לוח אחר לעגלה הזו, ובמחיר משתלם?! 8)

אני לא מתכוון להוציא יותר מ50-100 ש"ח רק בשביל לראות "אם זה עובד"... אבל ככל הנראה שהלוח באמת השתכר, מעבדת מחשבים לא יכולה לבדוק זאת בוודאות וגם לה אני לא הולך לשלם, מה שגם נגמרה לי האחריות על הלוח, בנוסף לכל הצרות.

Argghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!

פורסם

מאיפה משיגים לוח אחר לעגלה הזו

חברים יש? ;)

פורסם

התיקתוקים האלה יכולים להיות ההרדיסק שנכבה והופעל מחדש?

כי לי היתה פעם בעיה במשהו במחשב (עד היום אני לא יודע מה זה) שקיצר את הספק ומהעומס ההרדיסק היה נכבה והמחשב קופא והרבה בלאגן

(אני יודע שזה קיצר את הספק כי זה אכל לי לא מעט חוטים)

עריכה - בעיה בהרדיסק לא אמורה לגרום לPOST לא לעלות כנראה שיש לך עוד בעיה או שהבעיה בהרדיסק נגרמת בגלל בעיה אחרת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים