עבור לתוכן

לינוק לסלון..

Featured Replies

פורסם

MYTHTV היא לא הפצה], היא תוכה.

אין טעם ללכת על הפצה יעודית לMYTHTV כי לא מקבלים כלום, כמעט באף הפצה לא צריך לקמפל את MYTHTV וההבדל היחידי (אולי) שזה מותקן מראש ולהיפך, הפצות יעודיות יכולות להיות יותר בעיתיות אם הן מבוססות על כל מני הפצות לא ידועות או לא גדולות כך שיתכן מחסור בדריברים או יהיה יותר קשה להתקינם מאשר נניח אובונטו או הפצות למתחילים שבתכלס עדיף לבזבז חמש דקות ולקבל את התמיכה המעולה של ההפצות האלה, הן מצד הקהילה והן מצד ההפצה עצמה, דריברים וכ'ו.

התכוונתי לתוכנה. ההפצה היעודית נקראת כמו שכבר אמרתי knoppmyth, והיא מתקינה את mythtv והרכיבים הרלוונטים לה בלבד. בכל מקרה, אם אתה רוצה להתקין את mythtv, אתה צריך להתקין גם שרת של mysql, להחליט האם המחשב מוגדר כפרונט או כסרבר ועוד שטויות. היתרון הכי גדול כמובן הוא שאתה פשוט תוקע את הדיסק אל תוך הכונן, מחבר את המחשב לטלוויזיה, כמה אנטרים ויש לך mythtv - וזה במקום להתקין הפצה, להוסיף חבילות, להגדיר את המשתמשים וההרשאות וכן הלאה. בכל מקרה, ההפצה שהמלצתי עליה מבוססת על הפצה בשם קנופיקס, הפצה ותיקה ויציבה.

באשר ללא מקבלים כמעט כלום, מה ציפית לקבל חוץ מ mythtv? נהפוך הוא, אם אני מתקין מחשב מדיה, אני ארצה להתקין את המינימום שבמינימום - רק את מה שאני צריך בשביל המדיה סנטר. אין לי צורך נניח באופן אופיס או בשוא"ש בשביל זה, נהפוך הוא - כמה שיותר נפח דיסק, כמה שפחות תהליכים שרצים ברקע, והכי חשוב - שהמערכת תעלה כמה שיותר מהר מרגע האיתחול.

פורסם

אתה יכול לבחור מה להתקין או למחוק לאחר ההתנה (ותמיד אפשר להשתמש באיזה דסקטופ עלוב במו ICEWM או משהו שלא גוזל יותר מדי משאבים).

אני לא יודע עם אילו הפצות עבדת אבל אוכל להגיד לך ש99.9% מההפצות לינוקס מתקינות את כל התלויות של רכיב מסויים ככה שלהתקין MYSQL זה לא כזה בעיה, רק כמה אנטרים.

גם ברוב ההפצות למתחילים אין צורך להתעסק עם הרשאות או הגדרות משתמשים, זה די שקוף.

בשאר לא מקבלים כלום כמו למשל שבאובונטו מקבלים קהילה ענקית ככה שאם יש לך בעיה, סביר להניח שחיפוש פשוט בגוגל כבר ימצא לך את כל התשובות, המון חבילות (אפשר לגנוב קצת מדביאן ויש הרבה חבילות של משתמשים פרטיים), מקבלים גב חזק ובעקבות זה למשל דריברים שאין להפצות אחרון (למשל המחשבים שמשווקים עם אובונטו, הדריברים מתאימים רק אליה ואולי גם לדביאן [בלי לשחק יותר מדי])

מה שאתה המלצת [לפי התיאור] היא הפצת LIVE CD והחיסרון הוא הדריברים, מי אמר שיש דריברים לכרטיס מסך שלך? [לפי המצב כיום, רק מספר מאד קטן של הפצות LIVE או הפצות רגילות קיימות עם תמיכה "מובנית"]

פורסם

תראה, אתה אולי מומחה לינוקס, ובשבילך להתקין חבילות תלויות זה ברור מאליו. גם מנגנון ה apt של אובונטו נניח הוא מצוין. מצד שני, הוא ככל הנראה לא כזה. נכון שאם יש לו את הכוח והחשק ללמוד ולהכיר את המערכת הוא יכול להתקין כל הפצה שהיא, אבל אם הוא מתחיל, ואין לו "כוח" / "חשק" / "רצון" / ווטאבר, אז הפצה שהיא שגר ושכח היא בדיוק מה שהוא צריך.

חוץ מזה, קנופיקס אומנם מוכרת בעיקר בזכות הפצת ה live Cd שלה, אבל זו הפצת לינוקס מבוססת דביאן לכל דבר. יש לה קהילת משתמשים, יש לה פורומי תמיכה, wiki וכל מה שתרצה. בהתחשב בעובדה שהיא מבוססת דביאן, גם עבורה אתה יכול לגזול חבילות דביאן מכל מקום. באשר לדרייברים - ובכן כל זמן שאתה לא משתמש באיזושהי חומרה מונפצת (נניח כרטיס מסך של nBidia או מעבד של imPel (שים לב לשגיאות)) אז אם קיימים להם דרייברים הם יהיו זמינים גם פה וגם שם.

פורסם

אני מניח שפשוט אפשר לנסות, הורדת LiveCD לוקחת פחות זמן מהויכוח כאן.

עובד טוב ומרוצה -> יופי , לא מרוצה -> מנסה לתקן, עדיין לא מרוצה -> זורק ת'דיסק.

אם היה לי כרטיס טלוויזיה טוב הייתי מנסה את ההפצה הזאת בעצמי.

פורסם

תראה, אתה אולי מומחה לינוקס, ובשבילך להתקין חבילות תלויות זה ברור מאליו. גם מנגנון ה apt של אובונטו נניח הוא מצוין. מצד שני, הוא ככל הנראה לא כזה. נכון שאם יש לו את הכוח והחשק ללמוד ולהכיר את המערכת הוא יכול להתקין כל הפצה שהיא, אבל אם הוא מתחיל, ואין לו "כוח" / "חשק" / "רצון" / ווטאבר, אז הפצה שהיא שגר ושכח היא בדיוק מה שהוא צריך.

חוץ מזה, קנופיקס אומנם מוכרת בעיקר בזכות הפצת ה live Cd שלה, אבל זו הפצת לינוקס מבוססת דביאן לכל דבר. יש לה קהילת משתמשים, יש לה פורומי תמיכה, wiki וכל מה שתרצה. בהתחשב בעובדה שהיא מבוססת דביאן, גם עבורה אתה יכול לגזול חבילות דביאן מכל מקום. באשר לדרייברים - ובכן כל זמן שאתה לא משתמש באיזושהי חומרה מונפצת (נניח כרטיס מסך של nBidia או מעבד של imPel (שים לב לשגיאות)) אז אם קיימים להם דרייברים הם יהיו זמינים גם פה וגם שם.

ההתקנת חבילות בAPT היא פשוטה ביותר, במיוחד דרך הממשק הגראפי שלה ששם כל מה שצריך זה לעשות חיפוש על MYTHTV לסמן ולהתקין, המערכת תדאג לכל השאר ואם צריך להגדיר, כמו שאמרתי, רבים אחרים התקינו לפניך וכל מה שצריך זה חיפוש מהיר בגוגול והעתק הדבק לפקודות.

בקשר להפצה, טעות שלי, שכחתי שקנופיקס מבוססת דביאן. אבל זה עדיין לא משנה שבהפצת ליב סידי אתה תמיד תצטרך להגדיר הכל ברגע שתעשה ריסט ואם יש לך רק כונן דיסקים אחד אז אתה גם לא יכול להכניס דיסקים וכשתרצה להתקין תוכנה היא תשב לך על הRAM כי זה לא כותב לHD אז כן, אתה יכול לנסות לראות איך MYTHTV נראת ולשחק קצת אבל כפתרון לטווח ארוך זה לא כדאי

פורסם

אפשר להתקין את knoppmyth על ההארדיסק.

גם אני הייתי הולך על הפצה יותר מפותחת ומתקין את mythtv בעזרת מדריך בwiki של ההפצה.

פורסם

אני יודע שאפשר אבל אז כבר עדיף להתקין הפצה שלמה מאשר הפצת ליב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים