עבור לתוכן

8600 vs 8800 ו גם GT VS GTS ושאר סיומות ...

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

בתור מתחיל בתחום להלן מס' שאלות הקשורות לתחום:

1. מה ההבדל בין כרטיסי 8600 ו 8800? האם הוא משמעותי

2. האם יש משמעות (אמיתית) לכמות הזכרון? 256/320/640?

3. מה המשמעות של הסיומות GT, GTS ושאר הסיומות?

4. האם 8600 תומכים ב DX10

5. האם לכרטיסים הללו יש VIDEO OUT? VIDEO IN?

6. האם יש צורך לגיימר מתחיל שלא מתכוון לעשות OC קירור נוסף ? אם כן מה?

7. המלצותכם לדגמים/חברות?

הרבה שאלות, אני יודע , אבל מאוד מודה לכם מראש

BUGS

פורסם

1) כן הבדל גדול.

2) הזיכרון עוזר לכרטיס מסך ברזולוצייה גבוהה ועם פילטרים. אם אתה משחק על 1024*1280 אתה לא צריך את גיסרת ה640 של ה**((GTS

3) השמעמות חוזק.

ישנם מספר סיומות של כרטיסי מסך.

NV:

GS

GT

GTS

GTX

(אלו הסיומות שיש לרוב הכרטיסי מסך.)

ATI:

XT

XL

SE

XTX

(אלה הסיומות שיש לרוב כרטסי מסך)

4) כן. אבל עדיין לא יצא משחק של DX10 אז אי אפשר לדעת איך הכרטיס יתמודד עם DX10. מה שאנחנו יודעים זה שהכרטיס 8500 לא יחזיק DX10. למרות שוהא תומך.

5) יש להם יציאת S-VIDEO

מה שאתה מדבר זה על VIVO (הקיצור של מה שאמרת) ויש אותם לכרטיסים של ATI (אין לNV אם אני לא טועה... אני ל בטוח.)

6) אין צורך. הקירור שאתה מקבל עם הכרטסי יספיק.

תחכה לתגובות נוספות :)

פורסם

שלום לחברי הפורום,

5. האם לכרטיסים הללו יש VIDEO OUT? VIDEO IN?

BUGS

1. 8800 יותר טובים מה8600.נקודה.

2. 320 MB יספיקו לכל המשחקים כיום על מסכים שהם עד 20"

מעל 20" כדאי לקחת את ה640MB לפחות

3.דרך נוחה לדרג את הכרטיסים לפי חוזקם

4.כן

5.אני די בטוח שכן לרוב כתוב בשם הכרטיס

6.לא

7.NVIDIA-LEADTEK

ATI-SAPHIRE

פורסם

שלום לחברי הפורום,

מאוד משמעותי, מתחת ל-8800GTS 320MB, ה-8600 לא שווים הרבה לפי ביקורות

כמות הזיכרון הגראפי מתחילה להיות משמעותית ברגע שאתה עובד ברזולוציות גבוהות, כלומר, אם אתה עובד ברזולוציה של 1920X1200 למשל, אתה צריך כרטיס מסך עם 512MB של זיכרון ומעלה. דבר נוסף שאתה צריך לדעת, זה שאם לכרטיס יש בקר זיכרון ברוחב 256MB, רק אז הוא באמת ינצל את ה-512MB של זיכרון גראפי שיש לו (החוק הוא כפול מרוחב הפס, או זהה לו)

זה אומר מהו חוזק הכרטיס, הסדרה שהוא בא ממנה (8800, 8600, 8500, או 8300) אומרת לאיזה פלח שוק הוא מיועד (8800 - הכי גבוה, 8300 - הכי נמוך), והסיומת אומרת מהו חוזק הכרטיס יחסית לסדרה, ULTRA הכי חזק, אחרי זה GTX, אחרי זה GTS, אחרי זה GT, ואז GS, בכרטיסים נמוכים במיוחד יש גם LE

על הנייר כן

. האם לכרטיסים הללו יש VIDEO OUT? VIDEO IN?

לא

כעיקרון, הדגמים של כל החברות מגיעים עם קירור זהה (גרסאת הרפרנס של NVIDIA) ונבדלות בעיקר בכמו הזיכרון הגראפי שעל הכרטיס. לעומת זאת, יש חברות שמשיקות את הכרטיס עם קירור מיוחד, עם אוברקלוק מהמפעל, וחלק אפילו עם בלוק קירור מים מובנה

BUGS

אגב, נראה לי שאפשר להכניס את התגובה הזאת ל-FAQ של הפורום הזה.

פורסם

אגב, נראה לי שאפשר להכניס את התגובה הזאת ל-FAQ של הפורום הזה.

אל תגזים... בהחלט מסכם כמו שצריך אבל לא יותר מידי.. ובכלל אפחד לא בודק סטיקיס כיום *אהמ* פותח התראד *אהמ*

פורסם

הבהרה נוספת לפותח הדיון : כיום, כרטיסי מסך שהם לא HIGH END לא יצליחו לעבד כמו שצריך רזולוציה של 1600X1200, גם אם יש להם 512MB של זיכרון גראפי (או יותר), פשוט מכיוון שהם חלשים מדי. לכן אם אתה רואה למשל 8600GT\S עם 512MB של זיכרון גראפי, קודם כל הוא לא ינצל את זה, כי בקר הזיכרון שלו דק מדי (128 BIT), וגם כי הוא פשוט חלש מדי לזה, ואז הזיכרון הגראפי הזה מבוזבז ואתה סתם משלם על גימיק שיווקי טיפשי.

אל תגזים... בהחלט מסכם כמו שצריך אבל לא יותר מידי.. ובכלל אפחד לא בודק סטיקיס כיום *אהמ* פותח התראד *אהמ*

אני קורא אותם לפני שואל שאלה - הם נועדו לענות על שאלות נפוצות, ולחסוך עבודה למנהל הפורום.

פורסם

הבהרה נוספת לפותח הדיון : כיום, כרטיסי מסך שהם לא HIGH END לא יצליחו לעבד כמו שצריך רזולוציה של 1600X1200, גם אם יש להם 512MB של זיכרון גראפי (או יותר), פשוט מכיוון שהם חלשים מדי. לכן אם אתה רואה למשל 8600GT\S עם 512MB של זיכרון גראפי, קודם כל הוא לא ינצל את זה, כי בקר הזיכרון שלו דק מדי (128 BIT), וגם כי הוא פשוט חלש מדי לזה, ואז הזיכרון הגראפי הזה מבוזבז ואתה סתם משלם על גימיק שיווקי טיפשי.אני קורא אותם לפני שואל שאלה - הם נועדו לענות על שאלות נפוצות, ולחסוך עבודה למנהל הפורום.

אתה כחבר צוות בטח יודע את סבלם של חברי צוות אחרים כאשר הם כותבים סטיקים ארוכים ומפורטים שבכלל לא נקראים... אבל שאר האנשים (שוב-פותח התראד)

לא

בנוגע לבקר זיכרון

זה לא שהוא "דק" (גם לא דק אלה איטי) מידי ולכן לא יכול לנצל את כל הזיכרון

פשוט בגלל שהוא איטי מידי לוקח לו יותר זמן לקחת את המידע מהזיכרון (הנוסחא נכתבה כמה וכמה פעמים בפורום אם אתה ממש רוצה לדעת יש את דובי זובי) ולכן נוצר צוואר בקבוק לעומת כרטיסים אחרים עם תדר זכרונות וכמות זכרון זהים אבל בקר מהיר יותר

פורסם

אני אישית, תמיד קורא סטיקים לפני שאני שואל שאלה.

הבעיה כרגע שהרבה זמן לא טרחו לעדכן...

פורסם

זה לא שהוא "דק" (גם לא דק אלה איטי) מידי ולכן לא יכול לנצל את כל הזיכרון

אומרים תמיד שצריך בקר זיכרון "רחב יותר", לא?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם על העזרה.

בהחלט עזרתם לי מאוד!

BUGS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים