עבור לתוכן

Ricoh Caplio R6

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מצלמצה עד 2000 ש"ח שתהיה כמה שיותר קטנה ו28MM חובה, יש אותה ואחרות לא נראות לי כל כך האמת.

הבעיה ששראיתי הרבה מאוד בעיות(פגמים?)איתה כמו רכות בחלק גדול מהתמונה ולא רק בפינות וגם זמני הצילום בחלק מהביקורות(אתרים או משתמשים)גרועים ובחל רשום שהיא מהירה וגם יש הבדלי ציונים גדולים.

מה אתם אומרים?

פורסם

אם תצרף קישורים לתמונות בעייתיות וציטוטים מתוך הביקורות זה יעזור להבין למה אתה מתכוון.

יש עוד שתי מצלמות טובות בתקציב שכוללות 28 מ"מ - קנון SD800, ופנסוניק TZ3. לשתיהן יש יתרונות וחסרונות מול הריקו, אבל גם הן בסה"כ מצלמות טובות, אפילו טובות מאוד. אני באופן אישי הייתי הולך על ה-R6, במיוחד עכשיו שניתן לקנות אותה בארץ (אם כי ביבוא אפור). הסיבות להעדפה הזו מופיעות כאן.

תמונות שצילמתי עם ה-R5 (הדגם שקדם ל-R6) תוכל לראות בדף הזה. הסבר על הסיבות שגרמו לי להחליף אותה בריקו אחרת (GX8) תוכל לקרוא כאן.

פורסם

אם יש לך ספקות לגבי בקרת האיכות של המצלמה ואתה צריך מצלמה בדחיפות, אז ברור שעדיף לך ללכת על מצלמה אחרת עם יבוא רשמי. תחשוב על התסריט הכי גרוע בשני המקרים - אם תלך על ה-R6 דרך יבוא אפור וייתגלו בעיות, תצטרך לחכות שהיא תשלח לתיקון בחו"ל ועד שהיא תחזור בחזרה זה יכול לקחת חודש ויותר. לעומת זאת, אם תלך על מצלמה ביבוא רשמי (למשל SD800 ביבוא של קרט) אז תוכל לקבל פתרון מהיר (ואולי אפילו מיידי) לכל בעייה שעלולה לצוץ.

פורסם
  • מחבר

אני ממש לא סובל את המצלמות של קנון(לא לא DSLR)הן מרגישות משעממות ומיושנות וגם יש משהו בצבעים של קנון שאני לא אוהב.

הR7 צריכה להיות מוכרזת בקרוב, לא?

איזה דגמים קטנים עם 28MM עוד בנמצא? אולי פספסתי משהו.

פורסם

לפנסוניק יש מצלמות כיס עם 28 מ"מ, אבל כולן ביבוא אפור ואיכות התמונה שלהן לא מרשימה בלשון המעטה. יש להם גם דגם מעט גדול יותר שנקרא LX2, ושם האיכות טובה יותר, במיוחד ב-RAW.

הבעיה הכי גדולה של פנסוניק היא הסרת הרעש המסיבית שגורמת למריחות צבעים. הבאתי דוגמאות לבעיה בהודעה הזו. אצל ריקו הגישה הפוכה - הסרת רעש מינימלי וכתוצאה מכך מראה הרבה יותר גרעיני, כולל ב-ISO נמוך. אני מאוד אוהב את הגישה הזו, אבל לא לכל אחד זה מתאים, בטח לא למי שמחפש מראה מגוהץ.

לגבי ה-R7, יש סבירות מאוד גבוהה שהיא תוכרז בחודש הקרוב. ריקו מכריזים על דגם חדש בסדרה כל שישה חודשים, ואני לא רואה סיבה שהשנה המנהג הזה יישתנה.

פורסם
  • מחבר

כן ראיתי את הפנסוניק אבל לא יודע, לא לרוחי האיכות תמונה.

החלטתי לתת הזדמנות לקנון אבל ראיתי בביקורות שיש בעיות של מריחת צבעים+בעיות קונטרסט הרגילות של קנון ובנוסף גם חוסר חדות מסויים.

אני אוהב את הצבעים של פוג'י ושל ריקו, מכוון שלפוג'י אין מה להציע לי אז נשאר רק ריקו. אני מקווה שהם לא ידחפו לה יותר מדי פיקסלים(7 גם ככה יותר מדי)ופגמים חדשים.

וכמה זמן לקח לדגמים החדשים של ריקו כמו R6 להגיע לארץ מרגע ההכרזה?

טוב יש לי פוג'י S5100 נשרוד איתה בינתיים.

פורסם

וכמה זמן לקח לדגמים החדשים של ריקו כמו R6 להגיע לארץ מרגע ההכרזה?

אם אני זוכר נכון, כחודש~חודשיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים