עבור לתוכן

אי אפשר לראות DVD מהמחשב בטלויזיה

Featured Replies

פורסם

אני שם סרט DVD בכונן מנגן אותו הכל טוב.

אם אני משתמש ב TVOUT כדי לראות בטלויזיה לא רואים כלום...כנראה בגלל ההגנה מהעתקות לא?

יש פתרון לזה?

פורסם

אין קשר בין ההגנה לתופעה הזו.

כי אין שום דבר לא חוקי בלצפות בסרט DVD על גבי מסך הטלויזיה כשמשתמשים בכונן הDVD שבמחשב לנגן את הסרט.

הבעיה שלך נעוצה בהגדרות התצוגה במחשב של יציאת הטלויזיה.

בעיקרון כדי לפתור את הבעיה אתה צריך לחפש בהגדרות התצוגה של הכרטיס מסך שלך היכן ניתן להעביר את נתוני directshow למסך הטלויזיה. זה תלוי בכרטיס שיש לך ולכן אין פה הסבר חד משמעי, בכרטיסי ATI לדוגמה צריך לסמן בהגדרות התצוגה V במקום שמוזכר מצב סרט.

ובכלל לא ציינת באיזה תוכנה אתה משתמש לנגן את הסרט שברשותך.יכול להיות שיש קשר גם לתוכנה ולבעיה הזו, ואולי אתה צריך להגדיר נכון בתוכנה איך להציג את הסרט על מסך הטלויזיה.

פורסם
  • מחבר

אני משתמש ב POWERDVD XP 4 כ.מסך במפרט

אבל לא הבנתי הטלויזיה פשוט אמורה להציג מה שבמסך לא? מה זה משנה אם זה סרט AVI או DVD?

פורסם

אולי תנסה עם TvTool ?

פורסם
  • מחבר

אני משתמש ב TVTOOL...

ויש בתכנה

HARDWARE ACCELERATION מה זה ? אולי זה יעזור?

פורסם

אני משתמש ב POWERDVD XP 4 כ.מסך במפרט

למיטב ידיעתי בתוכנה הזו אין צורך להגדיר משהו מיוחד כדי לצפות בסרטים על גבי מסך הטלוויזיה לכן נשאר לך רק לבדוק את הגדרות הכרטיס מסך שברשותך.

עריכה: אולי תשחק בהגדרות שבתוכנה של שימוש בהאצת חומרה. זה אולי יעזור.

אבל לא הבנתי הטלויזיה פשוט אמורה להציג מה שבמסך לא? מה זה משנה אם זה סרט AVI או DVD?

גם אני לא הבנתי אותך. אתה שואל את זה כי אתה מצליח לראות סרטי AVI בטלויזיה אבל לא מצליח לראות בטלויזיה סרט DVD שמופעל ע"י PowerDVD.

אם זו הבעיה שלך תבדוק האם כשאתה מפעיל את סרט AVI בPowerDVD הבעיה הזו עדיין קיימת. אם כן נשאר לך רק לחפש בהגדרות התוכנה משהו שקשור לתצוגה על גבי הטלוזיה (אני אישית לא חושב שזה קיים , לכן אולי כדאי שתנסה תוכנה אחרת כמוWINDVD)

לעומת זאת אם הבעיה שלך היא שבכלל אתה לא רואה סרטים במסך הטלויזיה (גם DVD וגם סרטי AVI) אז כמו שאמרתי אתה פשוט צריך למצוא את ההגדרה הנכונה באפשרויות התצוגה כדי להעביר את תוכן הסרט למסך הטלויזיה.

ולגבי מה ששאלת, במצב רגיל כשמשתמשים בטלויזיה להציג את תוכן המסך הרגיל של שולחן העבודה, הדברים שמוצגים על המסך הינם האותות שנשלחים ישירות לכרטיס מסך, והם מועברים בו זמנית לשני מקומות (מסך המחשב והטלויזיה).

לכן כאשר אתה מפעיל סרטים, התצוגה על מסך המחשב עוברת רינדור בDirectshow ומוצגת דרך הממשק שלו על מסך המחשב.

Directshow לא מוגדר להפיק שני תצוגות ממה שהא מעבד לכן כדי להציג את התמונה שהוא מפיק על מסך הטלויזיה, צריך לעבוד במצב בו כרטיס המסך מעתיק לחלוטין את הנתונים בdirectshow לטלויזיה. או לחלופין לעבוד במצב פחות טוב בו directshow מציג ישירות את הנתונים על מסך הטלויזיה ולא על מסך המחשב. והכרטיס מסך מעתיק את נתוני מסך הטלויזיה למסך המחשב, רק שאז תצטרך להסתפק בקצב רענון נמוך במסך המחשב בדיוק כמו במסך הטלויזיה.

אני לא מכיר ספציפית את הכרטיס שברשותך לכן לא אוכל לעזור לך ממש להגיד את הדברים האלה. מקווה שתסדר ותמצא את זה לבד.

פורסם

לך למאפיינים של הכרטיס מסך שלך

בnView - הפוך את הטלויזיה למסך הראשי. אז תוכל לראות את הסרט על הטלויזיה בעזרת nView (ללא צורך בTVTOOL).

זה עובד בGF4, אני מקווה שזה יעבוד גם ב3

פורסם
  • מחבר

OK זה הסתדר

משום מה הבעייה היתה שקודם צריך להתחיל את הסרט ואח"כ לעבור ל TVMODE

אם לא הוא מראה בטלויזיה מסך שחור וצריך לחזור למסך הרגיל

גם כשיוצאים מהסרט צריך קודם לחזור למסך רגיל ורק אח"כ לצאת...

מוזר...

ד"א מה זה ה HARDWARE ACCELERATION?

פורסם

כמו שאמרתי וכמו שכתבו לך פה אני כמעט בטוח שאפשר להתגבר על הבעיה אם משחקים בהגדרות של הכרטיס מסך. קצת מאמץ ובסוף תגיע לזה. אם תשים לב אחת מהאפשרויות להתגבר על הבעיה תמיד תהיה קיימת, וזה או להעתיק את תוכן המסל מחשב לטלויזיה או ההיפך.

HARDWARE ACCELERATION זה כשמו כן הוא "האצת חומרה".

בכרטיסי מסך מסויימים ישנה אפשרות להשתמש בחומרה כדי לחסוך את פיענוח הקידוד מהמעבד ולהשאיר אותו לביצוע ע"י הכרטיס. למיטב ידיעתי זה עוזר רק בפיענוח MPEG-2 (שזה קידוד DVD). ובעיקרון זה מאוד שמיש במחשבים ישנים, במחשבים חדשים אין לזה כמעט משמעות כי העבודה הזו כבר לא תופסת הרבה משאבי מעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים