עבור לתוכן

מדריך לפרופריל 21. מי היה מאמין?

Featured Replies

פורסם

אין דבר כזה "אנשים שלא מרגישים שהם מסוגלים", זו ססמא מטומטמת של אפסים.

קלע שפותח זיג בסמטא בשכם מרגיש שהוא מסוגל? חייל ששומר בקיפוד במוצב גלדיולה בהר דב מרגיש הוא מסוגל? טייס שטס נמוך מעל אתרי נ"מ מרגיש שהוא מסוגל? לוחם בסיירת מטכ"ל שנמצא מאחורי קוי האויב מרגיש שהוא מסוגל? מט"ק שיודע שלוזרים עליו אבל הוא חייב לחלץ צוות פצוע מרגיש שהוא מסוגל? אלו לא דוגמאות מסרטים הוליוודיים, אלו דוגמאות מהחיים.

כולם "לא מרגישים שהם מסוגלים" ועם זאת כולם מבצעים את התפקיד שלהם, כי כולם מבינים שאם הם לא יעשו את זה - אף אחד אחר לא יעשה את זה במקומם. אז אם יש אנשים ש"לא מרגישים שהם מסוגלים" ורוצים לצאת מהצבא בגלל זה, לבי לבי, שישימו עליהם אפוד, קסדה ושתי מימיות ויצטרפו למועדון. ומי שלא מוכן לעשות את זה הוא פשוט אפס כפוי טובה (ע"ע Barbos).

אה, ולצאת היום על 21 זה ממש, ממש קל. שום טרטורים ושום בלגנים.[br]פורסם בתאריך: 10.08.2007 בשעה 23:59:01

אבל אני לא מבין, אתם מצפים שאני אגיד תודה שארגונים נותנים לאזרחים להתנדב?

אתה צודק, השיטה היום באמת דפוקה. אם זה היה תלוי בי, כל מי שהיה יוצא מהצבא על 21 היה נכנס לכלא עד תום תקופת השירות שלו, או לשירות לאומי, לפי בחירתו. נראה כמה היו "מאיימים להתאבד" אז.

• תגובות 202
  • צפיות 14.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל מזל שהשיטה לא תלוייה בך

אתה יכול להגיד מהיום עד מחר שאין דבר כזה "לא מסוגל"

אבל עובדה שיש ועשרות התאבדויות בשנה הן ההוכחה לכך

אני שמח שאתה מרגיש נעלה כי עשית צבא וBARBOS לא עושה

גם אני חושב שמי שמדבר כמוך הוא לא יותר מאפס

פורסם

אנשים מתאבדים ממיליון ואחת סיבות, בתוך הצבא ומחוצה לו, במדינת ישראל ומחוצה לה. זה ממש לא עושה עלי רושם. מה גם שמי שהיה על סף התאבדות בצבא ויצא על 21, יחצה את הסף הזה בשלב כלשהו בחייו בכל מקרה. אז אולי עדיף באמת שיעשה את זה כשהוא עדיין צעיר ואין לו אישה או ילדים.

פורסם
  • מחבר

עזבו שרות אזרחי.

שמעתי ברדיו משפט חכם מאד:

"הם אומרים שהם לא מסוגלים להרוג? שיעבדו במרפאה, שיחבשו אנשים!"

יש עוד תפקידים בצבא חוץ מלהיות קרבי.

תמיד אפשר ללכת למודיעין(סתם דוגמא, הכוונה לכל יחידה לא קרבית) או ליחידת פיתוח סודית כלשהי אם יש לך ת'שכל וזה מעניין אותך. אולי גם תלמד משהו חדש.

אם אין לך ת'שכל, אין לך את הביצה השמאלית כדי ללכת לקרבי או את הימנית כדי ללכת למודיעין ולעזור במשהו בכל זאת,

לך לשרות אזרחי\לאומי\לעזאזל.

רק תעזור במשהו למדינה.

פורסם

אין דבר כזה "אנשים שלא מרגישים שהם מסוגלים", זו ססמא מטומטמת של אפסים.

קלע שפותח זיג בסמטא בשכם מרגיש שהוא מסוגל? חייל ששומר בקיפוד במוצב גלדיולה בהר דב מרגיש הוא מסוגל? טייס שטס נמוך מעל אתרי נ"מ מרגיש שהוא מסוגל? לוחם בסיירת מטכ"ל שנמצא מאחורי קוי האויב מרגיש שהוא מסוגל? מט"ק שיודע שלוזרים עליו אבל הוא חייב לחלץ צוות פצוע מרגיש שהוא מסוגל? אלו לא דוגמאות מסרטים הוליוודיים, אלו דוגמאות מהחיים.

כולם "לא מרגישים שהם מסוגלים" ועם זאת כולם מבצעים את התפקיד שלהם, כי כולם מבינים שאם הם לא יעשו את זה - אף אחד אחר לא יעשה את זה במקומם. אז אם יש אנשים ש"לא מרגישים שהם מסוגלים" ורוצים לצאת מהצבא בגלל זה, לבי לבי, שישימו עליהם אפוד, קסדה ושתי מימיות ויצטרפו למועדון. ומי שלא מוכן לעשות את זה הוא פשוט אפס כפוי טובה (ע"ע Barbos).

עתודאי שטוחן 6 שנים גם לא מרגיש שהוא מסוגל (אלא אם הוא בימ"ל ::)), ועדיין עושה את זה כי זו הדרך הכי טובה שהוא יכול לתרום.

אגב, הצעה לאפשרות בחירה שלישית- 80% מס הכנסה ל-3 שנים.

פורסם

אנשים מתאבדים ממיליון ואחת סיבות, בתוך הצבא ומחוצה לו, במדינת ישראל ומחוצה לה. זה ממש לא עושה עלי רושם. מה גם שמי שהיה על סף התאבדות בצבא ויצא על 21, יחצה את הסף הזה בשלב כלשהו בחייו בכל מקרה. אז אולי עדיף באמת שיעשה את זה כשהוא עדיין צעיר ואין לו אישה או ילדים.

המונית לבלוקבאסטר מחכה לך למטה.

פורסם

אני מצטער, אני לא יכול להכנס לתוכה כי היא מלאה בך ובחברים שלך.

פורסם
  • מחבר

חבל...

פורסם

פששש...

איזה ניתוח פסיכולוגי מבריק

"מי שהיה על סף התאבדיות בצבא יעשה את זה בכל מקרה במהלך החיים"

מעניין על מה אתה מבסס את זה

אם אתה לוקח לאנשים את הסיבה שגורמת להם לרצות להתאבד (המערכת הצבאים במקרה שלנו)

למה שהם יתאבדו אחר כך?

אנשים שהיו בלי שום בעיות לפני הצבא נכנסים לדכאון בצבא וכשהם משוחררים נפטרים ממנו לתמיד

אני אישית מכיר אנשים כאלה

פורסם

"המערכת הצבאית" זה מושג ערטילאי לחלוטין. אף אחד לא התאבד בגלל "המערכת הצבאית", כמו שאף אחד לא מת בגלל "תחבורה". הגיוני יותר לומר שמישהו נכנס עם האוטו שלו בעמוד חשמל והמוח שלו התפזר על מכסה המנוע, או שמישהו דפק לעצמו צרור בראש כי לא נתנו לו לצאת הביתה לחמשוש. כל מצב שקורה בצבא יכול לקרות באזרחות, צה"ל לא נמצא על פלנטה אחרת והאנשים שמשרתים בו הם לא חייזרים. יש אנשים כמותם בכל עיר, שכונה וחברה בישראל. הקצין שישפוט אותך ל-21 ריתוק בצבא הוא בדיוק כמו הבוס שיפיל עליך אחריות לפאשלות שלו. אז מה, אתה תתאבד כי הבוס לא מעריך אותך? אולי אתה לא, אבל אלפי אנשים אחרים בעולם דווקא כן.

אז בוא ניתן לכולם "פטור" מעבודה, כדי שחס וחלילה הם לא יתאבדו, המסכנים.

פורסם

אתה מדבר מבורות

אולי אם היית מכיר אנשים כאלו היית מדבר אחרת

פורסם
  • מחבר

אדם שפי לא מתאבד כי הבוס לא מעריך אותו.

ואדם שפוי בטח שךא תוקע לעצמו כדור בראש( אי אפשר לתקוע צרור בראש של עצמך לפי מה שאני יודע) כי לא נתנו לו לצאת לחמשוש.

אדם תוקע לעצמו כדור בראש כי נמאס לו מהחיים, וכי הוא מעורער נפשית(לא קורה בגלל חמשוש).

פורסם

אני לא יודע בן כמה אתה

אבל אתה תתפלא כשתשמע לאיזה מצבים אנשים מגיעים בעקבות הצבא

אנשים מפסיקים לאכול, מפסיקים לתקשר, פוגעים בעצמם

אנשים יכולים לאבד את כל שמחת החיים שלהם במקום כזה

ואז צריך רק טריגר קטן, אולי עוד הצקה מצד המפקד, אולי איזה עונש "חינוכי"

וזהו.

פורסם

(אי אפשר לתקוע צרור בראש של עצמך לפי מה שאני יודע)

אתה מעביר את הנצרה לאוטומט, קושר אזיקון סביב ההדק ומושך.

אני לא יודע בן כמה אתה

אבל אתה תתפלא כשתשמע לאיזה מצבים אנשים מגיעים בעקבות הצבא

ואז צריך רק טריגר קטן, אולי עוד הצקה מצד המפקד, אולי איזה עונש "חינוכי"

וזהו.

http://www.reuters.com/article/healthNews/idUSL1986516820070719

חמישה עובדים באותו מפעל התאבדו בטווח של חצי שנה.

"אבל אתה תתפלא כשתשמע לאיזה מצבים אנשים מגיעים בעקבות העבודה

ואז צריך רק טריגר קטן, אולי עוד הצקה מצד הבוס, אולי איזה עונש "חינוכי"

וזהו."

פורסם

מיני בכל שרותך הצבאי לא פגשת חיילים בדכאון קליני ?

אני פגשתי עשרות ....(כאלה שהיו על סף דמעות , כאלה שקיבלו מכות רצח עד אשפוז[אשפוז ממש] , או שסתם שהיו משפילים אותם עד עפר

ואפילו חייילת אחת בכתה לי [ממש] שמתייחסים אליה לא יפה )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים