עבור לתוכן

מדריך לפרופריל 21. מי היה מאמין?

Featured Replies

פורסם

יש הרבה עסקים שדורשים בדיקה רפואית מקיפה לפני תחילת העסקה... כולל בדיקות דם וכולל מכתב מרופא שמפרט מחלות כרוניות וכו'...

• תגובות 202
  • צפיות 14.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה למשל?

תביא דוגמאות למקומות כאלה ..

אני משאר שזה מקומות עם זיקה לצבא שמתעסקים שם עם חומר מסווג וכו'

נכון צריך לבדוק כל אחד בלי קשר..לצבא ופרופיל וכו'.

גם סתם אזרח שעשה צבא ובאזרחות אחר כך הלך לטיפול פסיכאטרי בעקבות טראומה או משהו כזה..

גם אותו לא יקבלו לחלק מהמקומות עבודה.

זה גובל באפליה מסויימת אבל אני מבין היטב את אותם מקומות העבודה .

האבסורד הוא שמי שנמצא בשלטון זה ליצנים ופסיכים פשיסטיים ושמאלנים מטומטמים ..להם כן נותנים להתעסק ולקבוע דברים במדינה.

פורסם

לא קראתי את כל הדפים [בערך את 1-3-5], אבל לכל המופתעים והמזועזעים למיניהם

קודם כל נתחיל בזה שאני לא דובר צהל ולא מתיימר להיות, ומה שאני כותב הלאה הוא דעתי האישית ולא איזו שהיא הצהרה רשמית.

בכל מקרה -

יש לי שאלה אליכם, מה יש לצה"ל לעשות עם אנשים שלא רוצים להיות בו? אוקיי , מבין את זה שאתם מזועזעים שיש אנשים כאלה - אבל יש, יש יותר מידיי, צה"ל מפוצץ בג'ובניקים ומשקי ממטרות למיניהם שנכנסו בגלל שלהם לא היה כוח או רצון לצאת על 21, ואמרו "אוקיי. חובה?.. אני אמרח 3 שנים ואמשיך ת'חיים שלי...... "

צה"ל לא זקוק לעוד אנשים שמחפשים למרוח את תקופת השירות שלהם, עדיף לו שהם יצאו על 21.

ולעצם העובדה שיש כל כך הרבה משתמטים ואנשים כמו אלה שטרחו להקים אתר למען הדרכת המשתמטים העתידיים איך להשיג 21 באופן הכי מהיר וחלק, אין לי מספיק אצבעות כדי להצביע על האשמים. הבעיה היא שאף אחד לא לוקח את האחריות - פשוט מדחיקים את העובדה שהדורות לאט לאט מאבדים את המוטיבציה לשרת בצה"ל [ועוד הרבה התדרדרויות שונות של הדורות הצעירים] - עד שבסוף מכות העובדות בפנים, 60% משתמטים [או כמה שיש, אני לא עוקב במיוחד], אתרים למען עזרה למשתמטים וכו'.

בקצרה: אני לא מבין על מה כל ההלם שלכם.

פורסם

איזה למשל?

תביא דוגמאות למקומות כאלה ..

אני משאר שזה מקומות עם זיקה לצבא שמתעסקים שם עם חומר מסווג וכו'

נכון צריך לבדוק כל אחד בלי קשר..לצבא ופרופיל וכו'.

גם סתם אזרח שעשה צבא ובאזרחות אחר כך הלך לטיפול פסיכאטרי בעקבות טראומה או משהו כזה..

גם אותו לא יקבלו לחלק מהמקומות עבודה.

זה גובל באפליה מסויימת אבל אני מבין היטב את אותם מקומות העבודה .

האבסורד הוא שמי שנמצא בשלטון זה ליצנים ופסיכים פשיסטיים ושמאלנים מטומטמים ..להם כן נותנים להתעסק ולקבוע דברים במדינה.

אאל"ט חברות כמו טאוור ואפלאייד מטריאלס מבקשות בדיקה רפואית, אבל לא סגור על זה.... מקום אחד שאני יודע עליו בטוח הוא אכן עם זיקה צבאית מסויימת (ואני לא אפרט), אבל אני יודע שחברים שלי שחיפסו עבודה היו צריכים להציג לכמה חברות אישורים רפואיים...

פורסם

טוב .. אני בכל אופן עוד לא נתקלתי במקומות כאלה שדורשים בדיקה רפואית ,

הצהרה על ויתור סודיות כן..אבל בדיקה פיזית ממש וכ'ו לא.

טוב אני עוד צעיר יחסית :)

פורסם

60% משתמטים [או כמה שיש, אני לא עוקב במיוחד],

הגזמת, סך הכל יש 25 אחוז שלא משרתים, מתוכם 11% הם חרדים שנהרגים באוהלה של תורה (נאבקים מאוד קשה שם המסכנים, לפעמים המזגן מתקלקל!) אם הייתם מפנים את השטויות האלו למטרה טובה ולבטל את החוק שמאפשר להם לא להתגייס הייתם רואים איך פתאום אחוז הלא מתגייסים צונח...

בנוסף ל11 אחוז האלה יש 4 אחוז שגרים בכלל בחו"ל... נכון זה נחמד ששומעים על אנשים שגרים בחו"ל וחוזרים לארץ רק כדי להתגייס, אבל הרוב לא יעשו את זה ואני לא ממש מאשים אותם, יש להם חיים במקום אחר.

מוזר שה"בעיה" כמעט נעלמה לה לא? פתאום רק 10 אחוז....

לשם השוואה, ב1980 12 אחוז מהגברים לא התגייסו, אז למה אז 12 אחוז לא התגייסו והיום 25? כי היום יש 11% שלא מתגייסים כי הם עסוקים מידי בלהזיע לי באוטובוס...

אני רק מקווה שאנשים כמוני היו בעלי העסקים בעוד כמה שנים, שלא יעסיקו שום משתמט (לא מדבר על מסיבה מוצדקת).

אם צה"ל מאמין לו שהוא באמת חולה, מה גורם לך לחשוב שאתה תצליח להוציא את האמת ולהפריד בין הבריאים לחולים?

פורסם

מאחד שהיה אצל קב"ן מספר פעמים, הם לרוב יודעים שמישהו מחרטט כי הם פוגשים עשרות כאלה ביום, אבל אי אפשר להתעלם מתלונות ולהגיד 'לא נכון' כמישהו בוכה להם מול הפנים כי אפשר להוכיח אחרת, כי אחרכך כשאותו אדם יתאבד (וזה קרה המון פעמים, שאחרי שקב"ן התעלם בנאדם פשוט התאבד) האשמה בעצם שלהם, כי הם נמצאים שם בשביל לעשות לאנשים כאלו.

כלכך הרבה תשומת לב לאנשי ה-21 בזמן האחרון...כאילו מנסים לכפות על משהו אחר.

אולי על. האמ. הארכת חוק טל?

ולא, אני לא יוצא על 21, אני סרבן מצפון - אני בקרוב אהיה מול הוועדה ואחרכך גם אעשה שירות לאומי.

פורסם

הפטרון שאני אבין, למה אנשים צריכים לההרג בשבילך ?

עכשיו תגיד לי מי שלא רוצה שלא יתגייס נכון? אז תגיד לי מה יהיה אם אף אחד לא יתגייס? תהיה פה עוד שואה!

ואני לא אגיד מה אני חושב על אנשים כמוך, רק אומר הלוואי שיענישו את כל המשתמטים!

אני ממש לא חושב שמישהו צריך לההרג בגללי, חס ושלום, את האמת. אני חושב שראשי המדינה עושים עבודה איומה, ויכולנו לחיות פה אחרת לגמרי. לדעתי זה בדיוק מה שצריך לעשות, שאף אחד לא יתגייס. אז הם יבינו שם ש"כור ההיתוך החברתי" שלהם פג תוקפו, יפרקו את הגוף המסואב והמושחת הזה ויהפכו אותו לצבא שכיר. ושלא יזיינו במוח שאין לנו מספיק אנשים, עם מספיק תמריץ כספי יהיו מספיק. מה גם שאתם הוכחה שלא חסרים לנו פטריוטים. ואז כל לוחם יקבל משכורת טובה שמגיעה לו, ואנשים כמוני יכתבו ספרים או כל דבר אמנותי אחר. זכותך לחשוב מה שבראש שלך, והצדק איתך מזוית ראייתך, כמו שהצדק איתי מזוית ראייתי.

שימו לב שהנושא עלה לסדר היום הציבורי כדי לכסות על העברת חוקים מסויימים. כרגיל בעזרת התקשורת מכתיבים לנו על מה נדבר, ומתי.

פורסם

כלכך הרבה תשומת לב לאנשי ה-21 בזמן האחרון...כאילו מנסים לכפות על משהו אחר.

אולי על. האמ. הארכת חוק טל?

אני אמנם לא מסכים עמדתך לסרב מצפונית, אני עשיתי שירות מלא

וגאה בזה שעשיתי את המקסימום בשביל המדינה ומעבר.

אבל אתה צודק, אני לא פותח עיניים על קב"ניסטים, יש לי חבר שיצא על קב"ן

שהתחיל איתי את השירות אבל אחרי כמה חודשים לא יכל להמשיך והבנתי לליבו

ואני לא שופט אותו.

מה שאני מסכים איתו זה שכל העליהום הזה הוא נועד לכסת"ח על חוק טל שהוארך.

פורסם

הגזמת, סך הכל יש 25 אחוז שלא משרתים, מתוכם 11% הם חרדים שנהרגים באוהלה של תורה (נאבקים מאוד קשה שם המסכנים, לפעמים המזגן מתקלקל!) אם הייתם מפנים את השטויות האלו למטרה טובה ולבטל את החוק שמאפשר להם לא להתגייס הייתם רואים איך פתאום אחוז הלא מתגייסים צונח...

בנוסף ל11 אחוז האלה יש 4 אחוז שגרים בכלל בחו"ל... נכון זה נחמד ששומעים על אנשים שגרים בחו"ל וחוזרים לארץ רק כדי להתגייס, אבל הרוב לא יעשו את זה ואני לא ממש מאשים אותם, יש להם חיים במקום אחר.

מוזר שה"בעיה" כמעט נעלמה לה לא? פתאום רק 10 אחוז....

לשם השוואה, ב1980 12 אחוז מהגברים לא התגייסו, אז למה אז 12 אחוז לא התגייסו והיום 25? כי היום יש 11% שלא מתגייסים כי הם עסוקים מידי בלהזיע לי באוטובוס...

אם צה"ל מאמין לו שהוא באמת חולה, מה גורם לך לחשוב שאתה תצליח להוציא את האמת ולהפריד בין הבריאים לחולים?

גם אם היו מבטלים את החוק. הבעיה לא היתה "נעלמת", ב1980 12% מהגברים היו החרדים המדוברים, וזהו - לפחות למיטב ידיעתי.

היום התווספו עוד 13% [+100% עלייה בהשתמטות לפי הנתונים שלך מ1980 ועד 2008] שלא קשורים לדתיים, אז הבעיה לא נעלמה ידידי :) .

מעבר לכך, המספר שזרקתי היה שרירותי, סתם רשמתי 60, הוא גם לא משנה - התעלמת מהעיקר של ההודעה שלי...... את הבעיה לא תפתור ע"י חקיקת חוקים חדשים או ביטול חוקים ישנים.

btw

הכוונה שלי גם ב60% שכתבתי עליהם היא גדילה ב60% בשנים האחרונות בכמות המשתמטים ..... [זכרתי מספר מאוד גדול :) בכל מקרה..]

------------

ושוב אני אשאל את אותה השאלה: מה יש לצה"ל לעשות עם אדם כזה או אחר שלא רוצה לשרת בצה"ל? ויותר גרוע מכך, וראינו את זה לפני כמה ימים בפינוי בחברון [לא שאני תמכתי בצורת הפינוי! או בפינוי בכללי] , מה יש לצה"ל לעשות עם אנשים שמקבלים פקודות מהרבנים שלהם ולא מהמפקדים שלהם?

פורסם

אני ממש לא חושב שמישהו צריך לההרג בגללי, חס ושלום, את האמת. אני חושב שראשי המדינה עושים עבודה איומה, ויכולנו לחיות פה אחרת לגמרי. לדעתי זה בדיוק מה שצריך לעשות, שאף אחד לא יתגייס. אז הם יבינו שם ש"כור ההיתוך החברתי" שלהם פג תוקפו, יפרקו את הגוף המסואב והמושחת הזה ויהפכו אותו לצבא שכיר. ושלא יזיינו במוח שאין לנו מספיק אנשים, עם מספיק תמריץ כספי יהיו מספיק. מה גם שאתם הוכחה שלא חסרים לנו פטריוטים. ואז כל לוחם יקבל משכורת טובה שמגיעה לו, ואנשים כמוני יכתבו ספרים או כל דבר אמנותי אחר. זכותך לחשוב מה שבראש שלך, והצדק איתך מזוית ראייתך, כמו שהצדק איתי מזוית ראייתי.

שימו לב שהנושא עלה לסדר היום הציבורי כדי לכסות על העברת חוקים מסויימים. כרגיל בעזרת התקשורת מכתיבים לנו על מה נדבר, ומתי.

איך לעזאזל הגעת לזה שראשי המדינה שלנו אחראים למצב? :kopfpatsch:

הם שולחים טרוריסטים שיתפוצצו במועדונים או יניחו מטעני חבלה נגד אוטובוסים של ילדים?

לא מדובר על מישהו שיהרג בגללך באופן כללי- אלא שהחיל יהרג בגלל שאתה חי פה. צה"ל נלחם על הזכות שלנו לחיות בארץ, לא סתם כי אין לו מה לעשות.

ואמת שאני לא יודע עד כמה צריך להיות עם חשיבה מעוותת כדי לחיות בארץ ובאמת לקנות את התעמולה הפלסטינאית... פשוט עצוב.

פורסם

אני רק מקווה שאנשים כמוני היו בעלי העסקים בעוד כמה שנים, שלא יעסיקו שום משתמט (לא מדבר על מסיבה מוצדקת).

רוב האנשים שמדברים כמוך בד"כ ידחו אדם על הסף כי הם לא בטוחים עד כמה מוצדק היה השחרור שלו ופשוט דוחים ישר כל מי שלא עשה שירות צבאי מלא. ישנן סיבות אישיות שמימילא אסור לך לדעת עליהן, אשר בגללן היו משחררים חייל מצה"ל. פעם למשל, היו משחררים הומואים על 21 נפשי. חולים באיידס או בצהבת גם כן. אדם שבא אליך לעבודה לא מחוייב לשפוך את התיק הרפואי שלו לפניך. יש דברים שאין לך זכות עליהם, אלא אם אתה יצרן, נגיד, של ציוד רפואי.

פורסם

מי שמשתחרר על 21 בגלל סיבה רפואית אין לי בעיה איתו. אבל מי שמשתחרר בגלל שסתם לא מתאים לו צבא עכשיו 3 שנים, אלה אנשים שמחליאים אותי. אני עוד מעט בן 17, יש לי עוד שנה לגיוס ואני מחכה לזה. אין מה לעשות אנחנו חיים במדינה שמוקפת באויבים וכל אחד חייב לתרום משהו למדינה.

פורסם

וזה קרה המון פעמים, שאחרי שקב"ן התעלם בנאדם פשוט התאבד

smallestviolin.jpg

פורסם

רוב האנשים שמדברים כמוך בד"כ ידחו אדם על הסף כי הם לא בטוחים עד כמה מוצדק היה השחרור שלו ופשוט דוחים ישר כל מי שלא עשה שירות צבאי מלא. ישנן סיבות אישיות שמימילא אסור לך לדעת עליהן, אשר בגללן היו משחררים חייל מצה"ל. פעם למשל, היו משחררים הומואים על 21 נפשי. חולים באיידס או בצהבת גם כן. אדם שבא אליך לעבודה לא מחוייב לשפוך את התיק הרפואי שלו לפניך. יש דברים שאין לך זכות עליהם, אלא אם אתה יצרן, נגיד, של ציוד רפואי.

למה לא?

אני שוכר אדם, אני לא רוצה ש50% מהזמן יהייה בחופשת מחלה או שיתפגר לי באיזה יום בהיר, בלי שאני אהייה מודע לפחות למצב שלו... חוץ מזה, אם מישהו סתם השתמט זה מראה משהו על הרצינות והאמינות של הבנאדם...

מיני, Man אם היית יודע כמה זמן אני מחפש את התמונה הזו (או משהו דומה עם הכינור הכי קטן בעולם... ;))

:yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים