עבור לתוכן

בעיה בהארדיסק במחשב נייד DELL INSPERION

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני חודשיים רכשתי מחשב נייד של דל עם מעבד C2D וזיכרון 2GB והארדיסק של סמסונג ATA 5400,לפני כמה ימים הוא התחיל לעשות רעשים די מוזרים של תיתתוק בעת פנייה אליו או גישה לקבצים שנמצאים עליו,מה יכול לגרום לבעיה??אולי פלטה זזה?או שפשוט תקול? והאם יש תוכנה לבדיקת אורך ה"חיים" שלו ו"בריאותו"??

אודה למגיבים.

פורסם

יש מצב שההרדיסק תקול אני אישית טיפלתי במחשב לפני כמה ימים מהסדרה הזאת (דגם 6400) ושם היו בעיות הגדרה קשות לכוננים הלוגיים כגון 30 ג'יגה שהיו במצב לא מזוהה ולא ניתנים לפירמוט רק פירמוט ב FDISC כולל לכל ההארדיסק עזר לתקן את הבעיה אפילו PARTITIONMAGIC לא הבין מה הבעיה של ההארדיסק ולא היה מסוגל לגעת בכוננים. (ERROR 105)

תלחץ בעליה של המחשב על F12 ותריץ את הדיאגנוזה, התוכנה הזאת תבדוק את כל המחשב ותגיד לך בסוף אם ישנם בעיות מסוימות, אתה יכול להריץ עוד תוכנות לבדיקה כמו HDDREG או SPIN ותראה מה התוצאות של הבדיקות שם.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

נכון אני משתמש בווינדוס ויסטה והוא לא נותן לי לפצל את המחיצה הראשית יש לי הארדיסק של 120GB ו10GB "נעלמו" לטובת הויסטה ומחיצת האם היא 100GB ועוד מחיצת גיבוי של 10GB עכשיו הוא לא נותן לי לפצל את המחיצה הראשית לא משנה באיזו תוכנה וגם בן דוד שלי קנה והתקין XP והוא לא נותן לו לגעת בזה שם..מעניין מעוד המקס' שאפשרי לפצל הוא 20GB וזהו (כאילו לעשות 5 מחיצות כאלו..מגוחך),האם יש לי גם בעיה כי המחשב סה"כ בן חודשיים ואם צריך אני יפעיל אחריות.

שאלה נוספת,אם מוצאים שהHD באמת תקול ומחליפים לי אפשרי להוסיף קצת כסף או לחלופין לדרוש שיחליפו לי ל7200 כי המהירות היא די משמעותית בניידים

פורסם

אני ממליץ לך לבצע גיבוי מלא של מחיצת הגיבוי לHD אחר ולאחר מכן פירמוט מלא של כל ההארדיסק התקנת מערכת מחדש יצירת כוננים לוגיים כרצונך וכמובן לא לשכוח ליצור כונן גיבוי באותו גודל מחדש ושיחזור המידע של כונן הגיבוי אליו חזרה.

ואז תפרוק את הגיבוי של וויסטה חזרה לכונן הראשי שלך וזהו. כך עשיתי לבחור והכל עובד אצלו כמו שצריך עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים