עבור לתוכן

שאלה לבעלי עסקים אם יש פה

Featured Replies

פורסם

אבל עדיין, רוב המשוחררים הצעירים (ללא מקצוע) מרוויחים שכר מינימום

כמובן שיש כאלה שמרוויחים קצת יותר (אלה שעובדים בחברות הסלולר/ספקי האינטרנט וכו')

ועדיין הרוב...

• תגובות 241
  • צפיות 16.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

@אלכמאי

החברה בה אתה עובד גורסת קורות חיים שלא רשום שם שירות צבאי?

ואללה חבל, כי למשל בשלי אין. לא גוייסתי (כלומר גם לא אושר לי להתנדב אחרי בקשות והתכתבויות במשך חצי שנה) בשל בעיות בכבד (עכשיו ברוך השם הכל בסדר). אני מסיים תואר עכשיו.

אולי תגיד מה שם החברה שאני לאן לא לשלוח קורות חיים, לא צריך טובות, בוא נגיד ככה, שלא היו כל כך הרבה אנשים שהתחננו להתגייס ב2002.

פורסם

כמובן שיש כאלה שמרוויחים קצת יותר ....

וזה בדיוק ההבדל בין מישהו שמצפה שהמישרה תיפול לו מהשמיים ( או כמו שראיתי פה - מישהו שמחליט בשביל המעסיק איך צריך לחשוב ::) ) לבין מישהו שדאג ללימודים שלו בתיכון, לשירות הצבאי שלו , ואיך שניהם ניראו וכמובן דאג לעשות משהו עם זה בלי להתייאש אחרי שתי שניות וזה בניגוד לאנשים, שגם את זה אמרו פה, האידאל שלהם זה עבודה שבה לא עושים כלום, מקבלים שכר מינימום, ועם זה עוד מצפים לקבל קידום או להתקדם הלאה בעבודה.

פורסם

אין לזה שום קשר לשירות הצבאי

במקומות כמו אלו שציינתי לא מסתכלים בכלל אם, כמה ואיך שירתת

וגם בהרבה (רוב?) המשרות לאקדמאים לא מעניין אותם יותר מדי

(זה עולה בראיון כמובן, זה כנראה לא פקטור גדול מדי בימינו)

פורסם

אתה חיפאי ?

מה אני אמור לעשות עם המידע הזה ?

גם אני יכול להרוויח יותר כסף , השאלה אם משתלם לי לעבוד בזה.

ברור שיש עבודות יותר משתלמות , אבל צריך להשקיע יותר מאמץ בחיפוש , וזה יותר מזל למצוא משהו כזה.

זה שהרווחת שקל שתיים יותר ממני בגילי ? מה אתה רוצה מדליה ?

מאיפה אני יודע מה עשית בשביל זה ? אולי קיבלת טיפים באיזה חומוסייה..או אתה וחבר מרעיך פרנסתם איזו חברת תקשורת ענקית ,

וכל היום בילתם בטלפון עם לקוחות , וביצעתם עסקאות של דור שלישי , כדי לקבל בונוסים.

חוץ מזה היום החברות כח אדם השתלטו על הרבה יותר חלקים בשוק ,

כל יום נפתחת עוד ועוד חברה , ככה שמשוחרר אחרי צבא בדרך כלל מקבל הצעות ממקומות עבודה כאלו.

ועל מה אתה מדבר בכלל כמעט 80 אחוז מהחיילים המשוחררים עובדים באבטחה תמורת שכר מינימום , או שקל שתיים יותר.

אני עבדתי בשדה תעופה וכמעט 90 אחוז זה חיילים משוחררים שעובדים באבטחה תמורת שכר זעום.

ice , דיברנו על מקומות עבודה זמניים לחיילים אחרי צבא , משהו כדי לחסוך כסף ללימודים.

אני לא מחפש להתקדם במקום עבודה הנוכחי שלי.

ברור שיכלתי לעבוד באיזו ספקית או חנות מחשבים או חברת תקשורת כזו או אחרת ,

אבל אני לא רוצה לעבוד שם , ולא מעוניין להתקדם שם.

אחרי תואר אני אמצא עבודה במשהו שאני אוהב , ועכשיו אני עובד במשהו זמני זה הכל.

ומי אמר לך שהאידאל זה לא לעשות כלום ? אני עובד עכשיו בתור קלדן בחברת ביטוח , ואני מעדיף עבודה עצמית

שאני יכול לשמוע מוזיקה תוך כדי העבודה , ובלי לשמוע לקוחות בטלפון , או להתעסק עם שירות לקוחות בכלל.

בגלל שמדובר בעבודה זמנית , מי שרוצה לקבל עוד שקל שתיים ולשמוע כל מיני שטויות בטלפון , מנהלי משמרת

וגם לפרנס ענקית תקשורת , שיבושם לו.

פורסם

RK - לא שירתת? אני יודע שזו שאלה מוזרה, אבל... איך זה? איך הסתדרת בסופו של דבר?

אני חושש שגם אני לא אגוייס =/

אני 1.70(פלוס מינוס) ושוקל 45 ק"ג = תת משקל.

כמו כן היה לי ניתוח(תיקון פקטוס אקסקווטום אם זה אומר משהו למישהו) ועקמת קלה - החשש שלי מחוסר גיוס הוא כנראה די מוצדק.

אני רוצה להתגייס וגם ככה התפקידים שמתאימים לי ושחשבתי עליהם(מיחשוב למיניהם) לא קשורים בשיט ליכולת הגופנית/המשקל שלי - האם אני אוכל להתנדב למה שחשבתי להתגייס אליו מלכתחילה במקרה שלא אגוייס? או(כמו חבר טוב שלי) פשוט אטורטר הלוך ושוב חצי שנה עד שצה"ל יואיל בטובו לומר לי שאני יכול להיות פקיד רס"ר בבאר שבע?

*עוד לא היה לי צו ראשון, אני מניח שהוא אוטוטו מגיע בדואר, אני אחגוג 17 שנים להיוולדי לקראת סוף ספטמבר

פורסם
  • מחבר

ואווווו להרגעעעעע בואו נעשה קצת סדר ממה שהבנתי מכם ומהנסיון האישי שלי

דבר ראשון בתעודת שחרור לא כתוב פרופיל ואלה מכם היותר בוגרים יכולים לספר לכם על זה...

בין אם יש לך 45 או 97 אפילו אם הפרופיל הוא נפשי,הוא לא כתוב

במקרה שהשתחררת מהצבא לפני תום ה 3 שנים יש 2 אפשרויות,שחרור על אי התאמה(מסווג חייל בעייתי או משהו כזה) ובתעודת שחרור כתוב "אי התאמה"

או שחרור על פרופיל 21,גם פרופיל זה אינו כתוב בתעודת השחרור,במקומו כתוב "שוחרר בשל בעיה רפואית",לפרופיל 21 אין נפשי או רפואי יש רק רפואי שכן גם נפש היא בריאות ,אז כאשר מועמד ניגש אליכם עם תעודת שחרור שבה כתוב מספר החודשים שהוא שירת(זה באמת כתוב) וכתוב ששוחרר על בעיה רפואית,אין שום סיכוי שבעולם שתוכלו לדעת אם זו דלקת חריפה לדבורים או אם זו בעיה נפשית כלשהיא,אלא אם כן אתם עובדים ב"רפאל" ולהם יש גישה לזה אני חושב כי הם מערכת צבאית,למרות שאפילו להם אין גישה לתיקים שלכם אלא רק לדעת אם יש תיק נפשי או לא.

בקשר לבעלי עסק,הרבה בעלי עסק מעדיפים אנשים שלא עושים מילואים,וזו עובדה.

הרבה בעלי עסק שואלים על הצבא (למרות שחוקית אסור להם,והיו תביעות כבר) רק כדי לקבל פרספקטיבה ,אם אתה לא נופל על מישהו "מורעל" הוא יהיה שקול במוחו ויבין שבעיה רפואית היא בעיה רפואית הוא ירצה לדעת רק אם הבעיה נפתרה ועל כך הוא ישאל מה הייתה הבעיה (בהתאם לאופן העבודה)

אנשים אשר יצאו מהצבא על 21 ועשו שירות לאומי דווקא נורא מוערכים בחברה,אתם צריכים להבין אלה אנשים שנמצאו כלא יכולים לשרת בצבא שזו מערכת שמאוד קשה לא להימצא בסטנדרנט מסויים של שירות שלה,ובכל זאת הלכו והתנדבו לשרת בשירות לאומי למרות שלא היו חייבים אלא כי רצו.

אני לא חושב שבתור בעל עסק תהיה לי בעיה להעסיק מישהו שהשתחרר על פרופיל רפואי,בקשר לאנשים שיצאו על "אי התאמה" זו בעיה כי אלו אנשים שעשו הרבה בעיות בכדי לצאת. ומי שעשה שירות לאומי מבחינתי עשה מעל ומעבר כדי לתרום ולהשתלב בחברה למרות הבעיות שהוציאו אותו מהצבא.

אשמח לשמוע עוד תגובות בעניין,רק להירגע קצת חח כולה מדברים ,אני מבין שזה נושא טעון אבל בכל זאת.

ורק בגלל שהעליתם את זה אני ימני קיצוני בדעותיי ולא רואה קשר בין אנשים אינדבידואלים שהיו להם בעיות בצבא לבין דעות פוליטיות....

לילה טוב ותודה על התרומה לדיון (8 עמודים ביום! :smile1: )

פורסם

חבר'ה, כולם, איכפת לכם לכתוב כמה קילומטרים פחות? אתם יודעים, לא לכולם יש כוח לקרוא קורות חיים בפורום הזה, ואם הרגע ראיתי מישהו שהעביר את הנקודה שלו בשתי מילים בלבד, גם אתם יכולים לכתוב כמה שורות פחות, דוגרי, אף אחד עוד לא מת מזה.

פורסם

אם אני בעל עסק לא מעניין אותי בכלל מה המועמד לעבודה עשה בצבא .. (אלא אם כן זה קשור לתפקיד וכ'ו )

אני רוצה מישהו שמעוניין לעבוד ולהשקיע בעבודה וזה הכל .

זה גם מנוגד לחוק לשלול בן אדם בגלל עברו הצבאי .

ובוודאי לשלול בן אדם על רקע רפואי זה גזעני ופסול לפי דעתי .

דוגמה של בעד לבדוק אדם עם עבר רפואי אם הוא מתאים לי או לא,

אם יש לי עסק בטחוני חברת שמירה למשל ואני יודע שבא אלי אדם עם בעיות נפשיות סביר להניח שאני אבדוק את הנושא .

אני לא יודע אם אותו אדם עם 21 הוא באמת חולה נפש

או סתם מישהו שרצה לצאת מהצבא .

הרבה פעמים חברות שמירה דורשות גם שירות צבאי כלוחם וזה כי מי ששירת כלוחם כנראה מתאים יותר לתפקידים מסויימים בעבודה הספציפית הזאת.

זה רק דוגמה אחת..

פורסם

סליחה אבל לפי מה שזכור לי פרופיל צבאי זה מידע חסוי ככה שאני לא חייב לספר לאף אחד מה היה הפרופיל שלי בצהל.

ובקשר לנושא כן הייתי מקבל אנשים שלא שירתו. למה אם אדם יודע לעשות את העבודה שלו טוב מאוד והוא לא שירת בצבא כי לא יודע מה אז למה שאני אגיד לא "לא תודה אתה משטמת" והוא ילך לחברה מתחרה ושם יקבלו אותו.

פורסם

יש כאן הרבה אנשים ששופטים אנשים אחרים מתוך בורות לשמה שלא בצדק ופשוט עושים להם עוול נוראי ! :nono:

תבינו, צבא זו מסגרת מאוד נוקשה ופרמיטיבית. היא לא יכולה להתאים את עצמה לכל אחד וגם לא רוצה בזאת (ובצדק... אחרי הכל המטרה שלהם היא לשמור על המדינה ולא להבטיח שיוויון זכויות וחניות נכים לכל בונקר סודי). יש המון אנשים שבגלל בעיות רפואיות שונות אינם מתאימים לשרות צבאי אך בעייתם הרפואית אינה תפריע להם בעבודות אחרות בשוק הפרטי. יותר מזאת... הצבא פוטר בצורה אוטומטית אנשים רבים משרות בגלל בעיות רפואיות בלי לשאול אותם אפילו.

רובם ככולם לא ילכו לעבודות שאינם יכולים לבצע או שיקשו עליהם... הם לא צריכים את זה ואתם לא צריכים את זה.

פורסם

אם אני בעל עסק לא מעניין אותי בכלל מה המועמד לעבודה עשה בצבא .. (אלא אם כן זה קשור לתפקיד וכ'ו )

אני רוצה מישהו שמעוניין לעבוד ולהשקיע בעבודה וזה הכל .

זה גם מנוגד לחוק לשלול בן אדם בגלל עברו הצבאי .

ובוודאי לשלול בן אדם על רקע רפואי זה גזעני ופסול לפי דעתי .

דוגמה של בעד לבדוק אדם עם עבר רפואי אם הוא מתאים לי או לא,

אם יש לי עסק בטחוני חברת שמירה למשל ואני יודע שבא אלי אדם עם בעיות נפשיות סביר להניח שאני אבדוק את הנושא .

אני לא יודע אם אותו אדם עם 21 הוא באמת חולה נפש

או סתם מישהו שרצה לצאת מהצבא .

הרבה פעמים חברות שמירה דורשות גם שירות צבאי כלוחם וזה כי מי ששירת כלוחם כנראה מתאים יותר לתפקידים מסויימים בעבודה הספציפית הזאת.

זה רק דוגמה אחת..

::)

גזעני, זה בטוח לא.

פורסם

אני מתחיל להבין את העניין בצורה קצת יותר אחרת ואם אכן יהיה לי עסק ואראיין מועמדים, אני אשקול כל מקרה לגופו, אך עדיין אתחשב בעבר הצבאי של האנשים.

אם אנ אגלה מישהו שהשתמט בכוונה מצה"ל כי לא רצה לשרת את המדינה שלו והיה עצלן מידיי או סתם "לא רצה לבזבז 3 שנים מהחיים", אז הנטיה המיידית שלי תהיה לא לקבל אותו לעבודה.

פורסם

אם אתה יודע שאם תתגייס ישלחו אותך להיות פקיד שישחק Spider Solitare כל היום, באמת ה3 שנים האלה יהיו בזבוז, הן לצבא והן לעצמך.

גם במקרים כאלה עדיף שירות לאומי.

פורסם

מה אתם אומרים על אחד ששירת שנתיים וחצי ויצא על אי התאמה ?

ולאחר מכן עשה תואר ראשון מאוניברסיטה מכובדת ?

תתנו לו צאנס ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים