עבור לתוכן

מחפש נגן DVD התומך בקידוד h.264

Featured Replies

פורסם

שלום

האם משהו מכיר נגן DVD במחיר סביר (מספר מאות שקלים) שיכול לנגן סרטים מקודדים ב-H.264?

אני רוצה להעביר את כל הסרטים שלי ושל הבנות שלי לדיסק קשיח או להעתיק כל פעם מספר סרטים ל-DOK של 4-8G כדי להפסיק להתעסק עם התקליטורים. שמירה של קבצי ה-DVD עצמם לוקחת המון מקום ואני רוצה לקודד אותם.

איכות קידוד טוב של סרט ב-DivX דורש כ-1.5G לסרט ממוצע (לפי קריטריון איכות 55% של StaxRip למשל). בקידוד DivX לגודל CD רואים ארטיפקטים גדולים, במיוחד במשטחים חלקים או במעברים (בן אדם על רקע שמיים למשל). מהניסיונות שלי קידוד מקביל ע"י x264 לאותו גודל נותן איכות מעולה, אבל לא מצאתי נגן סביר שינגן אותם חוץ מנגני HD ב-6000 ש"ח. הסרטים עצמם ברזולוציה של DVD רגיל ולא HD כך שאיני זקוק לנגן HD-DVD או Blue Ray אלא רק לקידוד.

פורסם

חוץ מנגני פורמטי ה-HD אין שום נגן שתומך בפורמט.

אבל בכל מקרה, H.264 פותח במיוחד לשימוש ברזולוציות גבוהות וביטרייט גבוה. כאשר משתמשים בו לתוכן SD כלשהו הוא מאבד את האפקטיביות שלו כמעט לגמרי... סרט ברזולוציה של DVD יראה בד"כ יותר טוב ב-XviD בביטרייט של עד 2000 (כל עוד משתמשים בהגדרות מקבילות, פחות או יותר).

בד"כ סרט של 1.5 ג'יגה צריך להראות לא רע, כמובן כל עוד השתמשת בהגדרות טובות. אם יש לך המון בלוקים כנראה שעשית משהו לא טוב, או שהסרט ארוך מדי ואתה צריך ללכת על קובץ גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

אבל בכל מקרה, H.264 פותח במיוחד לשימוש ברזולוציות גבוהות וביטרייט גבוה. כאשר משתמשים בו לתוכן SD כלשהו הוא מאבד את האפקטיביות שלו כמעט לגמרי... סרט ברזולוציה של DVD יראה בד"כ יותר טוב ב-XviD בביטרייט של עד 2000 (כל עוד משתמשים בהגדרות מקבילות, פחות או יותר).

לא ברור לי על סמך מה קבעת ש-H.264 מאבד את האפקטיביות שלו ברזולוציה של DVD או פחות. ניסיתי קידוד של מספר סרטים רגילים (למשל happy feets) בפורמט AVC ע"י x264 ובפורמט DIVX והתוצאות של AVC נהדרות גם בגודל קובץ של 700M. כיוון שזה סרט אנימציה העבודה הקודקים קשה יותר כיוון שיש יותר מעברים חדים בתמונה והיתרון של AVC בולט. לקבלת אותה איכות ב-DIVX יש צורך בגודל פי 2 לפחות. אני יודע שאפשר להגדיל את הקובץ אבל אני מחפש לשמור על האיכות גם בקובץ קטן.

אני מניח שעם הזמן יהיו גם נגנים סטנדרטים שיתמכו ב-H.264 כיוון שדוקא הוא נותן יתרון לנגנים ניידים, טלפונים סלולרים ו-PDAs למיניהם. אני מחפש האם כבר הופיעו הסנוניות הראשונות.

פורסם

בקשר לקודקים, דיברתי באופן די כללי, כמובן שזה תלוי בהרבה מאוד גורמים והרבה פעמים דוקא AVC יהיה עדיף בהגדרות נמוכות אבל לרוב דוקא XVID יהיה זה שיקח. בוא נעזוב את זה בכל מקרה.

בקשר לנגנים, סנונית כבר יש: אני יודע שביפן יש איזה מכשיר זול שתומך בזה (והוא דוקא לא תומך בבלו-ריי או HD-DVD באופן מוזר...) אבל כמובן שזה לא כ"כ עוזר לנו. גם אני אישית מאוד מחכה שיהיו נגנים תומכים כי אני מוריד הרבה סרטים ב-HD וזה מאוד יעזור, אבל לצערי כנראה שצריך לחכות עוד קצת עד שיהיה מכשיר תומך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים