עבור לתוכן

כרטיס קול עצום

Featured Replies

פורסם

הכרטיס קול הענק הזה הינו מתצורת ISA, נבנה בשנת 95, פירקתי אותו ממחשב פנטיום 3 ולא האמנתי כמה גדול הוא! (מה זה הטירוף הזה?)

הכרטיס קול הכי גדול שראיתי אי פעם. אפילו יש עליו כרטיסי זיכרון ישנים (SIMM). למישהו יש פרטים עליו? מה שימושים שלו? למה הוא כל כך גדול? (בשנת 95 היו כרטיסי קול גם יותר קטנים..)

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה לא בדיוק שייך לפורום הזה...

מאד מעניין שיש על הכרטיס הזה כרטיסי SIMM ישנים (בהנחה שאלו אכן זיכרונות SIMM של 30 פינים) - בד"כ זיכרון על כרטיסים בא בצורת שבבים ולא בתור מודולי זיכרון שלמים. אולי זה מעיד על כך שהכרטיס הזה היה לשימושים מקצועיים יותר מאשר כרטיס קול "פשוט".

זה שהכרטיס ארוך לא כל כך מפליא בעיניי - היו גם כרטיסי מסך ארוכים ל ISA בתקופה ההיא.

שים לב שיש לו חיבור IDE - אני לא חושב שזה IDE רגיל אלא יותר בקר ייעודי לדגמי CD-ROM מסויימים.

אם אני לא טועה, החיבור השני שיש על הכרטיס הזה הוא חיבור הרחבה לרכיב שמוסיף עוד דגימות קול שונות לכרטיס, ובכך הופך אותו ליותר איכותי.

אתה יכול לחפש את הדגם של הכרטיס באינטרנט ואולי למצוא עוד פרטים עליו.

פורסם

יש לי כזה פה מתחת למיטה גם כן! חחח בדיוק כזה...כרטיס קול ישן...הוא בגודל של GTX אני חושב העצום הזה

פורסם

מדהים !!!!!!!!!!

אם אתה לא צריך אותו אשמח להוסיף אותו למוזיאון שלי.יש לי כמה כרטיסים בכזה גודל.שים לב לדגם הציפ EMU800...ואותה חברה מייצרת היום כרטיסי קול חצי

מקצועיים.

פורסם

EMU לא אומר שהכרטיס הוא של EMU אוטומטית :) גם קריאטיב משתמש בשבבים שלהם.

בכל מקרה, מהתקופה ההיא כל הכרטיסים היו גדולים. יש לי אחד או שניים כאלה בארון. יצא לי גם לראות אצל חבר את אחד הכרטיסים המקצועיים של התקופה ההיא. מצחיק לראות מה שהולך שם. חלקם אפילו כללו מגבר קטן על גבי הכרטיס :)

Anatoli.

פורסם

יש לי כרטיס בגודל של כזה של קריאטיב, אבל משום מה יש עליו גם מודם...

גם כיום יש כמה כרטיסים עם מגבר עליהם(בעיקר שמיועדים למחשבי HTPC, יש ל-TNN300 של זלמן לדוגמא).

נראה לי כמו טעות פטאלית.

יצא לך לשמוע רמקולים מחוברים לכרטיס כזה?

פורסם

ONCE UPON A TIME(בזמן הXT, כשCD-ROM היה משהו חדש, שיא הטכנולוגיה) הכונן היה מחובר דרך בקר IDE (שלא היה על הלוח(כי פשוט לא היה ולא משום סיבה אחרת)).

חברת CREATIVE הוציאו בזמנו ערכות שכללו כ.קול שכלל את הבקר IDE וכונן CD וזה מסביר למה הבקר נמצא על הכרטיס הנ"ל (לי אישית היה אחד כזה).

למה הזכרונות אין לי מושג...

פורסם
  • מחבר

עדכון:

חיברתי את הכרטיס קול הזה לאיזה מחשב פנטיום 3 והסאונד שלו פשוט מצוין, ועוצמתי ביותר!

יש לי במחשב הראשי כרטיס קול AUDIGY 4 VALUE של CREATIVE, והכרטיס קול הענק הזה פשוט לוקח אותו בקלות. איכות סאונד יותר טובה, באסים וטרבל איכותיים, ועוצמה מטורפת (העוצמה שהכרטיס הזה מוציא חזקה בערך פי 2-3 מהAUDIGY).

פורסם

זה כרטיס קול של קריאייטיב מסוג AWE32 BIT ישן ודי איכותי לזמנו, עם מגבר עליו אבל נראה לי שאתה מגזים AUDIGY אמור להיות בהרבה יותר איכותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים