עבור לתוכן

לגבי מספק חשמל למחשב, פרטים בפנים...

Featured Replies

פורסם

לא הסברתי את עצמי.

אני מחפש מפסק לחשמל של הבית (אור לדוגמא) שמחברים אותו לCOM במחשב ואז אפשר לשלוט על האור מהמחשב דרך תוכנה.

רציתי לדעת איפה מוכרים מפסק כזה ומה המחיר המשוער שלו..

תודה!

פורסם

אתה צריך ממסר (Relay) או אם אתה רוצה להיות יותר מתוחכם TRIAC.

כמובן שהרכיב צריך להתאים למתח של 220VAC

פורסם
  • מחבר

אפשר קצת פרטים או לפחות תמונה? אני לא ממש מבין בזה

חשבתי לקחת CDROM ולהפוך אותו למפסק אבל זה לא יצא לי ממש טוב, אולי תוכל לעזור לי

פורסם

במקרה מצאתי את האתר הזה: http://www.epanorama.net/circuits/parallel_output.html#relaycontrol

שמסביר ממש טוב מעגלי בקרה ל AC נשלטים מהפורט המקבילי.

אם משהו לא ברור תשאל.

בעקרון הבעיה שלך מתחלקת לשתיים.

1. מעגל שימתג את הזרם להתקן שלך (מנורה אם תרצה)

2. תוכנה שתדע לשלוט על הפורט ולהפעיל את המעגל מיתוג כרצונך.

את שניהם תמצא בקישור. המעגל הוא יחסית פשוט.

והשליטה היא מאוד פשוטה ומסתכמת בזה (אם כי לא ניסיתי את זה אז אם יש מישהו עם נסיון שיגיב):

copy somefile.bin LPT1

כאשר בקובץ נמצא ערך הבית (byte) שאתה רוצה להוציא לפורט.

פורסם
  • מחבר

תודה!

אבל אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וראיתי שם הרבה מעגלים ולא הבנתי איזה מעגל הוא הנכון... אם תוכל להעתיק אותו לפה אני אשמח.

בקשר לתוכנה אני אקרא קצת ואנסה להבין

תודה שוב

פורסם

היי

אתה יכול לכתוב תוכנה(ממש פשוטה!) בויזואל בייסיק

יש כאן אתר פשוט מעולה שמלמד(וניסיתי כבר ;D,אם כי אין לי ניסיון אם הרכיב המסויים שצריך כאן אבל זה על אותו עיקרון :cool2:)

לינק:http://galium.co.il/vbe/lpt_10.htm

אני חושב שעדיף לך לקנות את הSSR (אם אתה מוצא איפה תרגיש חופשי לשתף ;)) למרות המחיר הדי יקר אני מבין שאתה רוצה רק אחד כזה אז זה לא קריטי.

בקשר לאתר:אתר מעולה ויש שם הרבה דברים שימושים והסבר פשוט מעולה על שליטה בחיבור הטורי/מקבילי אם תוכנה בVB(שפת בייסיק=ממש פשוט ללמוד).

בהצלחה

עומרי

פורסם
  • מחבר

מי שעוזר לי הוא תותח בVB אז התכנות לא בעיה

אבל האם זה מספיק חזק בכדי לעמוס בעומס של תאורת חדר? הפעלת מחשב אחר? מה יקרה במידה ולא?

פורסם

היי עמרי,

אחלה אתר לפרויקטים :xyxthumbs:

J0n1,

ה TRIAC בפרויקט הוא של 0.6A. כלומר יפעיל רכיבים עד 100W בערך.

אם אתה צריך משהו יותר חזר יש TRIAC יותר חזקים לדוגמא של 6A רו 12A שיכולים להפעיל גם דוד שמש.

הרעיון ב TRIAC שזרם נמוך יחסית מפעיל אותו והוא עצמו יכול להזרים גם עשרות אמפרים.

אתה גם יכול להשקיע ב SSR כמו שמוצע בפרויקט שעולה בסביבות 100 ש"ח.

אבל בפרויקט הרעיון ליצור אורגן אורות שם צריך מיתוג מהיר ולכן משתמשים ב TRIAC או SSR שהם רכיבים מוליכים למחצה מהירים יחסית.

אם כוונתך להפעיל מכשיר כלשהו ללא הפסקות והפעלות מהירות ממסר פשוט יכול לעשות את העבודה טוב מאוד.

פורסם
  • מחבר

אז רגע, לא ממש הבנתי.

אז אם אני רוצה להדליק תאורת חדר או מחשב אחר אני צריך ממסר נכון? והמדריך שהבאת לי הוא לממסר?

פורסם

המדריך מסביר יפה איך להתחבר לממשק המקבילי ואיך לתכנת כדי לשלוט ביציאות.

המעגל הבסיס בסדר רק שאת הדרגה האחרונה של המצמד האופטי וה TRIAC ניתן להחליף בממסר מתאים ל 220V או להחליף את ה TRIAC הסופי לאחד יותר חזק שיתמוך בזרמים גבוהים.

בכל מקרה לא מדובר ברכיבים יקרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים