עבור לתוכן

שדרוג מחשב - דרושות הוראות הפעלה :)

Featured Replies

פורסם

שלום,

בשעה טובה ומוצלחת קניתי אתמול מעבד Athlon 4800 X2 box, לוח אם של ASUS M2A HDMI וזכרונות 2GB.

(בנוסף קניתי גם ספק וצורב בחיבור SATA)

אז מה עכשיו? זה הזמן לשחק בלגו....

קראתי בשאלות ותשובות איך לשדרג מחשב בלי להתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

פירקתי את לוח האם והספק מהמארז.

ומה עכשיו? פשוט להניח את המעבד על הלוח החדש, לשים עליו ת'מאוורר, לתקוע ת'סטיקים של הזכרונות

לחבר מתח ולהפעיל?

יש איפשהו מדריך איך עושים את זה?

דברים שצריך לשים אליהם לב? כמו למשל - צריך למרוח ת'משחה הזו בין המעבד למאוורר?

לא לשכוח לחבר את כל המתחים הרלוונטים / חיבורי USB למארז/ לחבר את מפסק ההפעלה...

תודה רבה!!!

אייל

פורסם

אתה בכל מקרה חייב להתקין את מערכת ההפעלה מחדש, בגלל החומרה החדשה...

פורסם

את כל ההוראות האלו (מה לחבר לאן, איך לחבר את המעבד ואת ההיטסינק) יש בחוברת של הלוח, מדריך למריחת משחה יש פה באתר. פשוט תעבוד לפי הסדר, תוודה שלא שכחת כלום ולא תיהיה שום בעיה.

בהצלחה :hi:

פורסם

יש באתר מדריך איך למרוח משחה טרמית,תקרא אותו...אם יש שאלות אז תחזור לפה.

תחבר את הסטיקים של הזיכרון בעדינות אבל תבדוק שהם מחוברים טוב...שים לב שכל מה שאתה מחבר יהיה מחובר טוב,איך לחבר את הUSB יש לך בחוברת שקיבלת ביחד עם הלוח ושם גם כתוב איך לחבר את לחבר את מפסק ההפעלה.

עריכה: TiGeRGuY הקדים אותי בקצת... :(

פורסם
  • מחבר

אתה בכל מקרה חייב להתקין את מערכת ההפעלה מחדש, בגלל החומרה החדשה...

אתה בטוח? כי יש כאן מדריך (בשאלו ותשובות בפורום) איך לשדרג לוח אם בלי להתקין מחדש מע' הפעלה

פורסם

לא קראתי את המדריך פשוט לא מצאתי אותו, ואני משוכנע שאני צודק ואשמח אם מישהו יתקן אותי...

פורסם

אתה יכול להביא בבקשה את הלינק למדריך... :-\

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי לצטט או להדביק לינק... אז העתקתי את זה הנה.

ניתן למצוא את זה ב "שאלות נפוצות - לקרוא לפני פתיחת דיון כלשהו"

ד.א. משחה טרמית צריך לקנות בנפרד או שיש במארז ה BOX?

ש: איך אפשר להחליף לוח אם מבלי להתקין מחדש Windows?

ת:

ציטוט של: McFly ב 21.11.2006 בשעה 22:30:53

הפתרון לקוח מכאן (בסוף העמוד, אחרי ה"A Final Word"), הוא עובד תמיד (עד שנמצא מחשב שהוא לא עובד עליו).

מה שאנחנו צריכים לעשות זה להסיר ממנהל ההתקנים את הדרייברים שאחראיים ל-IDE ול-AGP. הדרייבר של ה-IDE נמצא מתחת ל-IDE ATA/ATAPI controllers והדרייבר ל-AGP נמצא מתחת ל-System devices. מי שלא מזהה, יכול לפתוח ת'רד בפורום עם תמונה של מנהל ההתקנים, ואנשי הפורום יוכלו לאמר לו בדיוק מה צריך להסיר. פרט לדרייברים אלו, יש צורך בהסרה של הדרייבר של כרטיס המסך. במקרה הזה בד"כ מספיק ללכת להוספה\הסרה בלוח הבקרה ומשם לעשות הסרה לכל מה שקשור ליצרן הכרטיס. חשוב לציין כי ההסרה הזו היא רק הסרה ממנהל ההתקנים. הדרייבר עדיין קיים על הדיסק הקשיח ולכן אם נבצע אתחול עם אותו הלוח, הדרייברים יטענו שוב ובעצם לא עשינו כלום. לכן מייד אחרי ההסרה, נכבה את המחשב וניגש להחלפת הלוח. לאחר ההחלפה, ה-Windows יעלה כרגיל, ונוכל לגשת להתקנת הדרייברים של הלוח החדש (ושל כרטיס המסך).

השיטה שכן תעבוד בצורה ודאית, ב-100% מהמקרים, היא התקנת Repair. התקנת Repair היא ארוכה ומסורבלת - היא אורכת כהתקנת Windows רגילה, כלומר כחצי שעה-שעה. השיטה הקודמת לוקחת דקות בודדות ומשיגה תוצאה יותר טובה - התקנת Repair מחייבת להתקין מחדש את רוב הדרייברים (לא רק של הלוח), וכן את כל עדכוני ה-Windows update, והיא גם לא שומרת על כל ההגדרות. היא מומלצת אך ורק במקרה שהשיטה הקודמת נכשלה (מה שלא אמור לקרות לעולם). הוראות מלאות כולל צילומי מסך לגבי איך לעשות Repair קיימות בקישור הקודם (כאן).

קרדיט ל-McFly

פורסם

לא עדיף כבר להתקין מערכת חדשה ???.

פורסם
  • מחבר

לא עדיף כבר להתקין מערכת חדשה ???.

זו כבר בחירה שלך בין 4 (או 5) קליקים לבין איבוד כל הקונפיגורציה שלך.

פורסם

לא הייתי קורא לזה 4 (או 5) קליקים ביחוד לכאלה שלא כל כך מתמצאים במערכת ההפעלה. לעומת זאת לקנפג את המערכת זה 4 (או 5) קליקים...אבל כמובן זו היא דעתי בלבד...

פורסם
  • מחבר

טוב...

אז אני לא הצלחתי לשדרג ככה...

ואני עכשיו מתקין windows, office, אנטי וירוס, nero, דרייברים למדפסת, MatLab, fifa...

ובזמן זה גם יורדים כל העדכונים שיש לוינדוס XP שלי - ויש המון כאלו.

שאלה אחרת: איזה סיבה יכולה להיות שהמאורר של ה CPU מסתובב לאט? הוא כרגע על 690 RPM למרות שלפני שלוש שעות וחצי הוא היה ב 1900?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים